Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Strijen, 29 augustus 2015

Terug naar de roots in Strijen
Na ruim 2 jaar had ik mijn eigen kart weer eens klaargemaakt om een dag te gaan rijden op een outdoor circuit. Ondanks dat alles lang had stilgestaan moest alleen de rem even nagekeken
150829 strijen 1
worden. Ik ging samen met mijn pa naar Strijen toe, waar ik in 2006 mijn eerste Rotax Max wedstrijden reed. Ik was al meer dan 5 jaar niet meer in Strijen geweest, en het was erg leuk om er weer eens te komen. Alles leek veel kleiner dan vroeger nu ik vaker wedstrijden rijdt op circuits als Genk, Hahn en Berghem.  Toch blijft de baan heel erg leuk om te rijden, en het weer was vandaag perfect. De motor liep verbazingwekkend lekker na 2 jaar te hebben stilgestaan, ik kon zelfs snellere rondetijden rijden als vroeger terwijl ik op hele oude setjes banden reed.
Vandaag was echt zo'n dag dat ik weinig probeerde qua afstelling maar gewoon lekker rondjes reed en probeerde alles uit de kart te halen en constant te rijden. Ondanks dat de voorremmen nog op mijn kart zaten gebruikte ik die niet, ik wilde liever oefenen zonder aangezien die bij de meeste wedstrijden tegenwoordig niet meer zijn toegestaan. Ik reed meer dan 160 rondjes en probeerde natuurlijk wel wat verschillende afstellingen, daarvoor is en blijft het wel buitenkarten natuurlijk. Er waren ook nog wat andere rijders actief, al met al smaakte de dag zeker naar meer! Binnenkort gaat het BEKC seizoen weer verder in Emmen.