Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

speedwear cup

Speedwear Cup 8

Ruben eerste kampioen Speedwear Cup
Middelburg, 13 juni 2016

Op maandag 13 juni waren race 15 en 16 van de Speedwear Cup, een heel mooi kampioenschap dat dit jaar zijn intrede maakte bij Indoor Karting Middelburg. Dat karten niet altijd duur hoeft te zijn bewees dit leuke kampioenschap van 8 maal 2 races. 41 rijders deden dit jaar mee aan de Speedwear Cup waarvan de meeste in de 80kg klasse. Er was daarnaast ook een 100kg klasse waarin Dennie Sturm de beste bleek, felicitaties aan hem!! Bij mij ging het hele seizoen enorm goed, de eerste race miste ik de snelle groep doordat we toen nog met ijskoude karts moesten kwalificeren over 1 rondje, een beetje pech. Vanaf race 2 stelde ik echter orde op zaken en wist ik vrij dominant het kampioenschap te pakken terwijl zo goed als alle toppers mee reden! Van de 16 races wonnen Selina Balneger en Mellanie Motz er 1, Patrick Bakker en Lorenzo Stolk wonnen 2 keer, de overige 10 races wist ik allemaal te winnen, waaronder vanaf race 2 alle races in de normale rijrichting, mijn meest geliefde richting. Ik was dan ook erg tevreden met de resultaten en vooral de leuke duels met andere toprijders als Marcel Kouijzer, Joris Sturm, Mike Bartelen, Wouter Verbaarschot en Lorenzo en Patrick zullen me zeker bijblijven. De hotlap kwalificatie, het snel moeten inhalen in de sprintraces en de pitstop maakten het tot een super leuke opzet. Lorenzo en Selina (net voor Wouter) werden 2e en 3e in eindstand. Hopelijk wordt deze cup volgend jaar weer wordt georganiseerd!

Speedwear Cup race 2

Dubbele zege in 2e ronde Speedwear Cup
Middelburg, 30 november 2015

Voor de tweede keer troffen de rijders van het individuele Speedwear kampioenschap te Middelburg elkaar op maandag 30 november. Net als vorige keer was de avond druk bezet met 3 groepen (2x 80kg en 1x 100kg) en daarbij veel goede rijders. In onze klasse waren meer dan 20 rijders en dus volle groepen. Eerst werden er 2 rondes gekwalificeerd om de groepsindeling voor de 2 heats en de startopstelling te bepalen. Je kreeg geen punten voor de kwalificatie dus was het voor mij vooral zaak om bij de eerste 10 te kwalificeren zodat ik (in tegenstelling tot vorige race) bij de snelle groep zat. Dat lukt, met 42.6 stond ik maar 1 tiende achter P1, maar dat betekende slechts P7. Het niveau ligt hoog en dat zie je ook aan verschillende rijders die de snelle groep niet halen, zoals de leider in het klassement, Selina. Vanaf plek 7 reed ik een mooie inhaalrace, ik haalde veel mensen in op de baan en kwam toen achter Lorenzo (die had pole position gereden) die vol in de verdediging ging. Op dat moment besloot ik direct te pitten en kwam ik als 2e weer de baan op, net achter Patrick. Ik kon Patrick snel inhalen en daarna uitlopen op Lorenzo en Wouter die nog moesten stoppen. Vooral Wouter was snel, en finishte de race zelfs op een 2e plaats, net voor Mika die ook een goede race reed.

outfit nieuw

In race 2 weer een kwalificatie, ook nu 2 getimede ronden en dit keer belandde ik op plek 3 achter Joris en Lorenzo. Beide kon ik op de baan inhalen, en samen met Joris reed ik vervolgens weg van de rest. Ik kon hem gelukkig net op een metertje achterstand houden, waardoor hij geen aanval meer kon inzetten, ook niet na de pitstop. Zo won ik ook de 2e race vandaag, een uitstekend resultaat dus en veel punten voor het kampioenschap, waarin ik nu van P9 de top 3 binnenkom. Lorenzo was in de eerste race te laat met stoppen en verloor daarom veel kostbare punten, nu deed hij het beter met een 3e plek. Bij de 100kg klasse won Tom knap de 1e race na een prachtige strijd met onder meer Dennie, Mathieu won de 2e.

BiteMedia Cup, Speedwear Cup & IKK

Van Roosendaal naar Middelburg en weer terug
Week 41

kartcentreroosendaal
In de 41e week van het kalenderjaar stonden er verschillende leuke races op het programma. Allereerst de start van een nieuwe BiteMedia Cup seizoen te Roosendaal op dinsdag 6 oktober. Ik was het weekend niet helemaal ongeschonden uitgekomen, doordat ik een stevige koorts had opgelopen besloot ik de eer om de eerste race te rijden, te laten aan mijn 4 snelle teammaten Rico, Lorenzo, Selina en Patrick. Ik was er wel bij om ze aan te moedigen en ze deden het geweldig, Selina noteerde in de slotseconden van de kwalificatie de snelste tijd en Rico pakte in de laatste minuten van de race de snelste raceronde. Verder zagen we van alle vier de rijders prima stints die ons leidden naar de 1e overwinning van het seizoen, al maakte het team van KCR-Crew het ons nog best lastig! Ian, Melvin, Jesse en Danny zullen dit seizoen een geduchte opponent zijn. VDH Racing werd 3e.

speedwear header
Een dag later (woensdag 7 oktober) startte een nieuw kampioenschap met de wedstrijdkarts in Middelburg, het Speedwear Indoor Kampioenschap. Er wordt in een 80kg en een 100kg klasse gereden, 8 wedstrijddagen van 2 races (voorafgegaan aan een 2 ronden kwalificatie) over 20 minuten, waarin ook een pitstop gemaakt moet worden. In de 80kg klasse waren er 14 inschrijvingen en daarom werd in 2 groepen gestreden. De 1e kwalificatie zou voor vandaag de snelle en langzame groep bepalen. Ik zat helaas in de 1e groep die met ijskoude karts een hotlap moesten rijden. Normaal zou dit niet zo’n super groot probleem moeten zijn, maar met een kart met heel vee
logo ikm
l onderstuur was het toch wel een groot nadeel, ik kwalificeerde als 9e en zat dus in de 2e groep. In de 1e race kon ik weinig doen tegen Tim Leloux die vanaf kop startte met waarschijnlijk de beste kart, ik reed naar een 2e plek toe na een mooie strijd met Marcel tot de laatste ronden. Grappig detail was dat na de 1e omloop 3 van de 4 snelste tijden uit deze ‘langzamere’ groep kwamen, onder meer Marcel en Joris zaten er ook bij. In manche 2 kwalificeerde ik als 3e achter Marcel en Joris, Marcel had nu de kart van Tim en won de race, ik kon wel Joris inhalen en opnieuw een 2e plek pakken. Een heel leuk nieuw individueel kampioenschap, hopelijk kan ik volgende race wat meer punten pakken!

151010 ikk kcr zw

Op zaterdag 10 oktober waren we terug in Roosendaal voor race 9 van het IKK, vandaag moest ik een flinke stap gaan zetten in de strijd om het kampioenschap, want ik stond nog steeds 18 punten achter. Ik had al lang niet meer in Roosendaal gereden en dus trainde ik nog een heatje, dit ging lekker en ook in de kwalificatie ging het goed, P5 en ruim 1e zwaargewicht. Er waren vandaag wat meer zwaargewichten, dat was wel eens leuk, en Dylan had het vandaag lastig, dus ik kon inderdaad punten pakken. In de 1e race finishte ik mooi als 3e na inhaalacties op Thom en Floris, achter Rico en Rick. In de 2e race zat ik Rick de hele manche op de hielen, maar ik zat net te ver om een goede aanval te plaatsen en finishte opnieuw als 3e. Dan de laatste race, nu had ik Rick al snel ingehaald, maar helaas, na 2 ronden begaf de fusee aan de rechter voorkant het en stond ik stil op de baan. Ik kreeg snel een nieuwe kart maar lag wel een ronde achter. Dit was zonde van de punten, maar doordat Dylan in een crash betrokken was bleef de schade erg beperkt, sterker nog, ik heb mijn achterstand na vandaag al bijna weggewerkt. Doordat ik nog een paar rijders kon inhalen werd ik nog wel dagwinnaar bij de zwaargewichten en algemeen 4e. Rico en Rick eindigden daarin verdiend bovenaan, Thom profiteerde van mijn pech en werd 3e.

151010 ikk kcr