Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

nijverdal

IKK race 2

Ruben pakt overwinning in totaalklassement
Nijverdal, 28 maart 2015

150328 nijverdal

Op zaterdag 28 maart was de 2e wedstrijd van het IKK seizoen 2015, en daarvoor gingen we helemaal naar Overijssel toe. In Nijverdal stonden namelijk weer 3 heats op het programma. Op vrijdagavond nam een aantal IKK deelnemers bij gelegenheid al met wisselend succes deel aan het 1e Open Nijverdals bowling kampioenschap. Op zaterdagmorgen werden nog snel een drietal trainingsheats afgewerkt alvorens we konden starten met de briefing en kwalificatie. In de NCC reed vandaag de jonge Middelburger Guillermo van Pamelen. Hij deed het uitstekend, reed steeds voorin mee en eindigde uiteindelijk als 2e in het rookie klassement (nadat hij dit in Middelburg al gewonnen had).

In onze klasse (IKK first division) was de kwalificatie gelijk erg belangrijk op deze baan met veel grip en karts die heel erg direct sturen. Bij mij ging het super en ik pakte zomaar de pole position voor alle lichtgewichten. Bij de start van de race was het Floris achter mij die meteen Rico in zijn nek had zitten, met daarachter Mika. Na een paar bochten ging het helemaal fout na een mislukte inhaalactie van Rico op Floris en een hoop duw en trek werk daar achter. Mika was hiervan het grootste slachtoffer, hij stond overdwars en hij zag een goede klassering in rook opgaan, zonde!! Ik had door dit gebakkelei meteen een flink gat, en ook Floris had vrije baan op P2. Dit zou ook zo blijven tot de finish. Rico verloor ook een aantal plaatsen in de malaise in het begin, maar knokte zich nog wel terug naar een 3e plek. Vlak daar achter zat de 2e zwaargewicht, thuisrijder Dylan van de Berg.

In de 2e race mocht ik weer van pole position starten en toen ik zag dat Floris meteen begon te verdedigen wist ik dat ik gelijk een gat moest slaan. Dit lukte goed, en opeens waren zowel Floris als Rico verdwenen. Dylan reed nu P2 maar Dennis kwam hard opzetten. Hij nam P2 over en begon langzaam maar zeker op mij in te lopen. Ik hield echter het tempo hoog en gaf Dennis geen kans meer om aan te sluiten, Dylan werd keurig 3e en Rico, die wederom plaatsen goed moest maken, kwam nog naar plek 4 en dwong daarmee nog wel een 2e startplek voor de finale af. Ik stond er royaal voor, zelfs voor de totaal overwinning had ik aan een 5e plek genoeg, maar natuurlijk wilde ik ook de
laatste race graag winnen.

150328 nijverdal podium algemeen

Met Rico achter me wist ik dat ik me niet veel fouten kon permitteren, en ik reed dan ook mijn beste race tot nu toe. Met een heel constant tempo wist ik ervoor te zorgen dat ik slechts 2 of 3 keer in de race even iets korter moest rijden, en in de laatste 5 minuten kon ik zelfs heel langzaam weglopen. In slagvolgorde kwamen we over de streep en zo pakte ik de algemene overwinning als één van de zwaardere rijders vandaag, ondanks dat ik prima karts had, was ik daar natuurlijk erg blij mee!! Ver achter ons werd er weer stevig gestreden om plek 3, waarbij Dylan het dit keer zwaar te verduren kreeg. Ondanks dat hij even uitstapte werd ie toch nog 2e bij de zwaargewichten, de 3e plek was voor Glenn van den Hoek. Dennis werd achter mij en Rico 3e algemeen.