Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Formula Karting race 5

Ruben 2e op Michael Schumacher piste Kerpen
Kerpen (Du), 11 juni 2016

Op zaterdag 11 juni was de 5e race van het Formula Karting kampioenschap. Dit was de enige race van dit seizoen waar we de Duitse grens voor moesten passeren, we gingen namelijk naar het MS kartcircuit in Kerpen. De organisatie had gekozen om te rijden op de buitenpiste en voor de race konden we nog 2 heats rijden. Veel rijders hadden op vrijdag al vele heats gereden, maar na 2 heats was wel duidelijk dat een goede kart vandaag belangrijker was dan een hoop trainingssessies. De groep werd door middel van een kwalificatie van 10 minuten in tweeën gedeeld. Ik kwalificeerde me als 9e en zat hierdoor gelukkig in groep 1 voor race 1 en 2. In de eerste wedstrijd moest ik me dus naar voren knokken vanaf de 5e startrij. Het was dringen in de beginfase, maar al snel lag ik op plek 6 en kon ik mijn jacht naar voren voortzetten. Van alle kanten werd ik belaagd maar gelukkig geen gekke incidenten. In de laatste ronden streed ik met Guido om plek 3, een mooie battle waarbij we elkaar in leven lieten en uiteindelijk kon Guido zijn 3e plek vasthouden. Rico en Opnithi werden 1 en 2.

IMG_0658

In race 2 (die net als race 1 10 minuten duurde) mocht ik weg vanaf plek 4 en al snel kon ik de 2e plaats bemachtigen. Rico zat toen voor me maar die reed dezelfde tijden als mij en ik kon het gaatje niet meer dichten. We reden vrij eenvoudig weg van de rest en zo kon de stand na 2 races worden opgemaakt en degradeerden de onderste 3 uit groep 1. Uit groep 2 kwamen onder meer Selina en Thom naar de snelle groep door 2 goede resultaten. In race 3 moesten we starten volgens de stand tot nu toe en ging ik vanaf plek 3 weg. Ik kon meteen P2 overnemen van Guido en daarna wederom met Rico wegrijden. Echter kwam Thom heel hard opzetten vanuit het achterveld en met nog zo’n 8 minuten te gaan (race 3 en 4 waren 18 minuten) zat hij achter me. Het verschil in tempo was zo’n 7 tienden per ronde en ik wist dat Guido en Mats op de loer lagen. Aangezien Thom geen rol meer speelde in het dagklassement liet ik hem voorbij en verloor zo geen tijd, in de hoop dat Rico nog zou gaan verdedigen. Ik stelde hiermee in ieder geval P3 veilig en daar zou het ook bij blijven, want Thom verschalkte ook meteen Rico en won de race.

13419186_1748676845417936_2629135031780417125_n

Tussen de races door werden er soms wat voorbanden verwisseld, allemaal niet echt top maar gelukkig was het goed toeven onder een warme en drukkende zon. Sommige mensen hadden wellicht liever regen gezien, maar die bleef ondanks de voorspellingen uit. In de laatste race was er wat verwarring met de start, die werden steeds stilstaand gedaan en omdat er zowel lampen aan en uit gingen en een vlag werd gezwaaid was het niet voor iedereen duidelijk waar er naar gekeken moest worden. Bij mij ging het goed maar bij Mats niet en hij viel terug naar de laatste plaats. Hiermee waren zijn kansen op een eindpodium vervlogen. Thom begon enorm te verdedigen aan kop en Rico wist zich er met veel moeite voorbij te wurmen, helemaal over de curbstones en verder, maar zo lang je niet op het gras reed werd alles goedgekeurd. Ook ik kwam er nog langs en Thom hield P3 wel vast. Voor mij betekende dit een prima 2 plek. Rico won en Guido pakte P3, beiden gefeliciteerd!