Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

GK4 Circuit Pottendijk

Ruben doet eenmalig mee en pakt podium
Emmen, 13 september 2015

Na de BEKC race die met een grote domper eindigde kwamen we van zaterdag op zondag nacht in een cafe op het idee om voor de fun op zondag een keer mee te doen aan het individuele kampioenschap van de GK4. Er moesten daarvoor nog last minute wat dingen geregeld worden, maar dit bleek gelukkig geen probleem te zijn dankzij de inzet van onder meer Cuma, Ton en Nick!! Om half 9 stonden we na een hele korte nacht alweer op de baan en maakten we de kart wedstrijdklaar. In een veld van maar liefst 22 125cc automaat karts (waarvan 13 Rotax Max) reed ik de kwalificatie. De baan was nog een beetje nat en dus wachtte ik lang om de baan op te gaan. We gokten een klein beetje verkeerd qua bandenspanning, want de baan droogde harder op dan gedacht en daardoor zaten we iets te hoog. In het begin stond ik vooraan maar aan het einde zakte ik weg naar plek 11 als 5e Rotax Max.

Er werden 3 races gereden van elk 15 minuten en 2 ronden. In de 1e race startte ik dus vanuit de middenmoot en ik kon gelukkig alle aanrijdingen vermijden, want er werd fanatiek gestreden. Dit is toch even anders racen dan een BEKC wedstrijd en dat was goed te merken, ook aan de ervaring van sommige rijders die gemiddeld genomen een stuk jonger zijn. Het was wel erg leuk, maar de snelheid was er niet helemaal, gelukkig kon ik door slim te racen en een aantal mooie en gewaagde inhaalacties nog wel 3 plekken winnen om P3 te pakken bij de Rotax klasse, 8e algemeen. In race 2 startte ik vanaf plek 8 en kon ik bij de start buitenom direct 3 mensen inhalen. We hadden nog wat dingen veranderd aan de afstelling en ik kon erg constante tijden rijden. Hierdoor kon ik P6 algemeen vasthouden achter 3 Iame’s en 2 Rotaxen. Duidelijk was wel dat als je voor de overwinning mee wilt doen, je moet beschikken over hele goede motoren, en daarvoor kwam onze trainingsmotor onderin toch wat tekort.

Dat mocht de pret niet drukken want in race 3 had ik weer een superstart en schoot ik door naar 4 weer buitenom. Na een paar mooie gevechten wist ik de race weer in de top 10 af te sluiten en in het klassement zelfs nog te klimmen. Ik eindigde de dag als 2e Rotax achter Yannick Liekens en voor Haddy Wolfs. In het algemeen klassement was ik 5e. Deze gelegenheidsdeelname was in ieder geval goed voor heel veel plezier op zondag, het waren hele leuke races en de sfeer in de KCR tent was weer perfect met alle rijders (Nick, Dion, Ian, Stijn en Benjamin) en aanhang!! Op het resultaat van de BEKC na was het weer een top weekend, waarvoor dank aan alle mensen van team KCR.