Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

east belgium karting

12 uur nachtrace Eastkart

Dylan, Opnithi en Ruben naar mooie 2e plek
Burg Reuland (Be), 16-17 maart 2019

5 jaar na de laatste KartGrid Cup race kwam ik terug op de prachtige baan van Eastkart in het Belgische Burg-Reuland, vlakbij de Duitse en Luxemburgse grens. Een heel eind rijden voor mij, maar na Formula Karting Swalmen was ik al een stukje op weg en na die race ging ik door in Zuidelijke richting. Na een uurtje slapen in mijn auto maakte ik me op voor een lange en zware nacht, samen met Dylan de Wolf en Opnithi Puyato deed ik mee aan de 12 uur nachtrace van Eastkart. Het veld was uitverkocht met 20 teams en daaronder heel veel sterke teams met enkele Duitse en Belgische toppers. We hadden eerst 30 minuten training gevolgd door 8 ronden kwalificatie. Ik had zelf nog nooit op deze lay-out gereden en dus was de training meer dan welkom. Opnithi was wel bekend met de baan en hij ging super snel, in de kwalificatie reed hij naar een 5e plek toe terwijl we zeker niet de beste kart hadden om mee te beginnen. We moesten in totaal 8 kartwissels gaan maken waarbij je bij de eerste 7 op volgorde werd binnengeroepen. De laatste was op eigen initiatief.

190317 12H Eastkart team (1)

Ik ging starten en om middernacht waren we onderweg voor 12 uur racen. De eerste stint was erg lastig, ik was nog aan het zoeken naar het juiste ritme en viel terug in het veld naar de 8e plek. Aan het einde van de stint haalde ik voor mijn gevoel wel alles uit de kart, en ik probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken. Opnithi ging als 2e en reed ons team al snel terug richting podiumkoers, hij was enorm snel en we hadden nu ook een iets betere kart te pakken. In de uren daarna zetten we onze opmars voort en in mijn 2e en 3e stint voelde ik me helemaal thuis op de baan, ik was telkens 1 van de snelsten en had midden in de nacht een mooie stint met Christian Douven die aan de leiding van de wedstrijd reed. Wij reden op plek 2 daar 1 ronde achter, en we pushten elkaar naar hele snelle en constante tijden. De karts waren super om te rijden, je kon de bochten echt aanvallen met de banden die op de kart zaten en je had ook een laptimer op je stuur waardoor je de rondetijden perfect kon volgen.

190317 12H Eastkart ruben (1)

Aan het einde van de race leken de kaarten geschud, wij lagen nog steeds op plek 2 en de nummer 1 was buiten bereik, de voorsprong op de nummer 3 ook groot. Op plek 1 was het PF Racing, met onder meer Christian en de Duitsers Marc Schings en Florian Bredohl die een heel sterk team hadden en vanaf het begin het veld aanvoerden. Ook op plek 3, 4 en 5 hele sterke teams uit Duitsland en Belgie met onder meer Modave die naast het podium grepen. Wij waren al met al niet ontevreden met onze 2e plek, de race was goed georganiseerd en dus leek om mee te doen. Ik nam de laatste stint nog van Dylan over en kon onze snelste raceronde nog een aantal keer aanscherpen, na 12 uur zat de race erop en gezien de vermoeide gezichten en mensen die vechtten tegen de slaap was het mooi geweest, een nachtrace hakt er altijd in! Hopelijk kan ik volgend jaar opnieuw van de partij zijn.

190317 12H Eastkart podium (1)