Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Formula Karting race 4 Swalmen

Ruben boekt slechtste resultaat in ruim 4 jaar
Swalmen, 2 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober was de 4e van 8 races Formula Karting Benelux in 2021 en wel op Limburg grondgebied op de indoor kartbaan van Swalmen. Een baan waar ik altijd graag kom, al sinds mijn MKS tijd meer dan tien jaar geleden. De afgelopen twee jaar was ik de overwinning steeds nipt misgelopen met 2 derde plaatsen en ook dit keer ging ik weer met goede moed richting Swalmen. In de trainingen ging het erg lekker en was dan ook klaar voor de 5 heats die kwamen. Telkens een sprintrace van 20 ronden met een hotlap kwalificatie voorafgaand en 1 korte longcut tijdens de race. Er waren in totaal 10 heats waarvan iedere rijder er 5 reed en ik zat in race 2 en 3. In beide races reed ik een mindere kwalificatie waardoor ik tweemaal als 5e moest starten en daarmee direct achter de feiten aanliep. Tijdens de races kon ik zowel in mijn eerste als tweede race een plekje opschuiven door mooie inhaalacties, maar ik kwam net iets snelheid te kort om nog mee te doen om de top drie noteringen.

211002 fk swalmen 1

In race 5 was ik wederom aan de beurt en ik kwalificeerde me nu slechts als 7e (op 6 honderdste van plek 2!!). De kart leek ietsje minder maar ik wil vandaag de resultaten zeker niet op de karts afschuiven want in mijn ogen waren de kartverschillen minimaal en waren het weldegelijk de rijders die het verschil konden maken. Zo was bijvoorbeeld thuisrijder Vica Schledz enorm snel in bijna al zijn karts. Ik wilde me echter zeker nog niet gewonnen geven en reed weer een goede race door 3 plekken te winnen door middel van een goed getimede longcut en een paar inhaalacties waar de baan van Swalmen zeker de mogelijkheden toe biedt. Ik kon mezelf opwerken tot een 4e plek, maar met 3 4e plekken stond ik er in de tussenstand niet best voor. Wie er wel goed voor stonden waren Guillermo van Pamelen, Rico Haarbosch en Vica die gingen strijden om de dagzege.

211002 fk swalmen 2

In mijn laatste 2 races had ik betere kwalificaties met een 4e en 3e plek en wist ik in de races steeds een plekje op te schuiven naar een 3e en 2e plek. Al met al had ik het gevoel dat ik net een tiende tekort kwam qua snelheid en dat wordt dit jaar in dit veld met Formula Karting gelijk hard afgestraft. Daarnaast had ik vandaag ook 5 keer een hele zware groep in tegenstelling tot sommige andere hoog geklasseerde rijders. Dat resulteerde in een 7e plek algemeen, mijn slechtste dagresultaat in Formula Karting sinds begin 2017. Gelukkig sta ik er met de resultaten uit de eerste drie races nog uitstekend voor. De dagzege ging naar Vica die op basis van snelheid zeker verdiend leek, Guillermo pakte met slechts een half puntje achterstand een 2e plek en daarmee doen beide mannen ook voor de tussenstand hele goede zaken en doen ze nog volop mee in de strijd om de titel. Rico werd vandaag netjes derde en zakte daarmee 1 plekje in de stand ten koste van Vica. Voor de volgende race gaan we wederom naar België voor de Grand Prix van Dolhain eind oktober.

211002 fk swalmen 3