Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

BiteMedia Cup finale

Dutch kids & coach sluiten seizoen sterk af op podium
Roosendaal, 9 juli 2017

Op zondag 9 juli 2017 was de finalerace van de BMC 2016/2017. Ik reed dit seizoen mee met het jeugdige teams van Dutch Kids & Coach, samen met Mellanie Motz reed ik samen met de snelle junioren Jarno Hermans, Mike Dijkgraaf en Tess Verschoor. Een heel leuk team maar de concurrentie was heel sterk. Door de nieuwe opzet dit seizoen waarbij teams ook met z’n tweeën en drieën mochten rijden waren er veel teams overgestapt naar de 2e klasse. Daardoor bleven er slechts 7 teams over, maar wel 7 hele sterke teams. We hadden dit seizoen reeds 3e keer op het podium gestaan en stonden op de 5e plek in het algemeen klassement, de topteams zaten dicht bij elkaar. In de laatste race werd er gek genoeg zonder strafgewicht gereden maar dat kwam ons niet slecht uit, want we hadden vorige race een 2e plek gepakt. Ik mocht voor de 2e keer dit seizoen de kwalificatie doen en we moesten 4 rondjes rijden in 10 minuten tijd, waarbij de gemiddelde tijd telde. Ik ging als eerste de baan op, maar er lag veel zand op de baan wat in de plastic bakken was gestopt om deze te verzwaren. Mijn eerste 2 rondjes waren niet snel genoeg en uiteindelijk pakte ik nog wel de 3e tijd, maar gemiddeld was ik 5e.

Bij de start was ik gebrand om naar voren te komen en ik kon gelijk Mats van OOS inhalen. Even later kon ik ook Danny (KCR Crew) voorbij komen die vanaf pole position was teruggezakt, maar hij bleef goed bij. Toen ik bijna bij Selina (ZHL) op P2 was aangesloten haalde Danny me weer in en een bocht later haalde ik hem weer in. Ik moest weer even terugrijden naar Selina en kon haar vervolgens ook inhalen. De laatste die nog voor me zat was Rico (Team Bartelen) en als eerste dook ik de 40ers in, een tijd die later alleen nog door Lorenzo verbroken zou worden. Ik kon bij de wisselperiode Rico naderen en met een paar sterke laatste rondjes konden we team Bartelen inhalen. Mike ging bij ons als 2e en kwam zij aan zij met Mike van Team Bartelen de baan op. Hij hield hem geweldig af en door wat korter te rijden maar weinig tijd te verliezen behielden we de leiding. Dit was weer het bewijs dat de jeugd al enorm ver is want Mike zorgde ervoor dat de teams achter ons even in gevecht gingen en weg was hij.

170709 bmc finale podium

De volgende wissel bracht Mellanie de baan op en die kon de goede tijden rijden. Alleen Lorenzo kon harder gaan en die kon Mellanie ook achterhalen. We besloten niet te verdedigen omdat er nog een wissel aankwam en de teams op plek 3-5 zaten niet heel ver weg. Er kwamen wat vonken van de remschijf van Mellanie en doordat er wat verwarring ontstond kwam zij vroeger dan gepland binnen. Jarno moest hierdoor in een middelmatige kart de laatste stint doen, maar hij kon de rest lang op afstand houden. Uiteindelijk sloot Ian van KCR Crew nog aan, maar Jarno hield hem er uitstekend achter, ook verdedigen kunnen ze als de besten! Zo pakten we in de finalerace nog een keer P2, voor de 3e keer dit seizoen. Tess kon helaas niet rijden door een elleboog blessure, maar ook zij had zich eerder dit jaar fantastisch laten zien. Door ons resultaat in race 10 schoven we nog een plekje op naar plek 4 in de eindstand en zelfs vlak achter P3, felicitaties voor team Bartelen voor hun titel. Voor mij was het een heel leuk jaar, ook al streden we misschien niet voor de titel, met deze enthousiaste talenten rijden was ook een mooie ervaring.

BiteMedia Cup race 9

IKM Racing wederom kampioen
Roosendaal, 7 juni 2016

Op dinsdag 7 juni was de voorlaatste race van het BiteMedia Cup seizoen in Roosendaal. Deze race zou voor ons weer een pittige worden met 9kg strafgewicht. Ik mocht de kwalificatie doen, deze was dit keer 1 rondje in dezelfde kart. Ik noteerde een 4e tijd, op zich niets mis mee, Melvin pakte pole position voor KCR Crew. De start van de race verliep voor ons vlekkeloos, al snel sloeg de top 4 een gat naar de groep achter ons. Melvin nam een kleine voorsprong met daarachter Jarno en Tim. Tim schoof een plekje op en samen met Jarno reed ik constante tijden van 36.8 en 36.9. Melvin reed een tiende harder en sloop dus langzaam iets van ons weg. Achter ons waren er de nodige gevechten en dit zorgde voor een nog groter gat naar eerste achtervolger Auto Sturm met Mike. De 1e wisselperiode brak aan en Patrick nam het stuur van mij over. Hij ging al snel op jacht naar plek 3 en haalde Zeebra Racing in. Zo lagen we wederom op koers voor een podium, met Selina en Rico nog achter de hand. Aan kop reed KCR Crew met Bas ook prima tijden, zij leken nog moeilijk te verslaan. Danny ging daar als 3e rijden en was meestal de snelste op de baan. Selina ging bij ons en ook zij deed het super. Met tijden van 36 hoog konden we ook de 2e plek in het vizier houden.

Oud & Jong met Guido en Dethlef bleven ook sterk meedoen, zij hadden invaller Mike nog als laatste rijder. Rico kwam als 2e de baan op voor onze laatste stint en was meteen bij de les. Het gat naar plek 1 was zo’n 14 seconden, op zich niet veel als je de 9kg gewichtsverschil in je achterhoofd neemt. Met Ian op de baan konden we niet meer inlopen, maar Rico reed net als de rest van ons team 36.8 en zo bleven we wel op een hele nette 2e plek, dit was ruim voldoende om onze titel van vorig jaar te verdedigen met nog 1 race voor de boeg!! Op de 3e plek was het Mike die zonder enige moeite stand hield en prachtige tijden klokte, een topprestatie en goed om deze mannen weer op het podium te zien. VDH eindigde vandaag met invaller Fleur en strafgewicht 2 op een 5e plek achter de Minions. Hierdoor is KCR Crew zeker van de 2e plek in de eindstand en staat het eindpodium al vast. De laatste race zal worden verreden op zondag 3 juli.

2016-6-7 BiteMedia Cup 9

BiteMedia Cup race 8

IKM Racing dominant in race 8
Roosendaal, 10 mei 2016

Op dinsdag 10 mei was de 8e race van het BiteMedia Cup seizoen 2015/2016. Voor de 2e race op rij moesten wij met 6kg strafgewicht rijden na 2 2e plaatsen en Lorenzo ging dit maal de kwalificatie voor ons rijden. Hij deed dit heel erg goed, hij trok zijn goede vorm van Polen door en pakte eenvoudig de pole position! In het eerste deel van de wedstrijd konden we zowaar een gat slaan van zo’n 7 seconden naar Rick die sterk reed voor Zeebra Racing, daar achter was er een felle strijd gaande waar vooral de Minions en v/d Grift veel tijd door verloren. Patrick ging als 2e rijden en ging nog een tandje harder dan Lorenzo, hij noteerde de snelste raceronde, de 6kg leek ons vandaag nauwelijks te deren. Op het moment dat ik instapte als 3e was onze voorsprong al meer dan 20 seconden op de nummer 2 op dat moment, VDH reed deze keer zonder gewicht en ging met invaller Tess op naar plek 2. Rico en ik reden de race uit met mooie constante tijden en we pakten een mooie overwinning, voor de 2e keer wisten we een race te winnen met strafgewicht 2 en nu ook met pole en snelste ronde, toch weer een kleine mijlpaal gehaald. VDH nam de 2e positie in beslag voor Auto Sturm netjes op 3. De titel kan ons niet of nauwelijks meer ontgaan, nog 2 races te gaan!

podium bmc (1)

Bitemedia Cup race 7

Alles net niet voor IKM in race 7
Roosendaal, 5 april 2016

12901347_824959520943593_2523395081640697191_o

De 7e wedstrijd van het Bitemedia Cup seizoen 2015/2016 was weer in de normale rijrichting en vandaag was er een gekke kwalificatie van 2 en een halve minuut. Niet echt eerlijk, want de 4 voorste teams in de pits konden 4 rondjes rijden en de achterste 3, en dat maakt toch wel een verschil in zo’n korte tijd. Wij hadden vandaag strafgewicht 2, 6kg en ik miste op 1 honderdste de pole position, dat was even balen, maar ook geen hele slechte uitgangspositie voor de race. Zeebra racing vertrok vanaf 1 met Giovanni, ik kon hem in de 2e ronde inhalen en een klein gaatje slaan. Een aantal minuten later kwam Jesse van Time Attack sterk naar voren en hij sloot bij mij aan. Na een klein kwartiertje plaatste hij een mooie aanval en nam de koppositie over. Toen kwamen ook de Minions achter mij te zitten en ook die waren ietsje sneller. Na een inhaalactie over en weer besloot ik ze te laten gaan en zo veel mogelijk tijd te pakken om de nummer 2 en 3 uit het klassement, VDH met 9kg en KCR met 4kg. Ian hield de schade voor KCR heel erg beperkt, Melvin kon aan het begin van stint 2 ons zelfs inhalen.

12936632_824956934277185_2419686962283189262_n

Lorenzo ging bij ons als 2e en deed dat hartstikke goed. Hij moest KCR dan wel een klein beetje laten gaan, maar kon wel de 3e plek terugpakken ten opzichte van de Minions, terwijl ook Zeebra Racing en v/d Grift dichtbij bleven. Even later schoven we zelfs op naar plek 2, na een mooie inhaalactie van Lorenzo op Time Attack. Na Lorenzo mocht Selina gaan rijden en we hadden onze 1e kart weer terug. Een lastige kart en de concurrentie bleef erg sterk rijden. Hierdoor verloren we een paar plekjes, maar ondertussen stond Rico al te popelen om in te stappen. KCR verloor met Jesse ook een klein beetje, maar hij hield voldoende tempo om Danny een mooie uitgangspositie te geven voor de laatste stint. Hierin kon Rico wel opstomen naar voren, al voor het verstrijken van de wisseltijd had hij alweer enkele plekken goedgemaakt. Ivo van v/d Grift kwam voor ons de baan op, dit was te danken aan een ijzersterke stint van ‘good old’ Ruud die weer eens een super goede stint reed. Ivo besloot echter niet vol te verdedigen, hierdoor kon Rico makkelijk P2 overnemen, maar scoorde v/d Grift wel een waardevolle podiumplek met plaats 3!! Rico kwam net 1 honderdste te kort voor de snelste raceronde van Melvin, maar met 6kg extra is dat zeker niet slecht. We werden uiteindelijk 2 op 4 luttele seconden, na de pole position en snelste ronde dus ook net geen overwinning. Dat betekent niet dat we geen goede zaken doen, want we pakken gewoon weer waardevolle punten en lijken op ons 3e kampioenschap op rij af te stevenen, er zijn nog 3 races te gaan en de voorsprong is ongeveer 20 punten op KCR.

Foto’s met dank aan Guido !

12973070_824961867610025_4977772062937772479_o (1)

Bitemedia Cup race 6

IMG_0254 (1)

Bitemedia Cup race 4

Snap On grijpt met 9kg net naast podium
Roosendaal, 7 januari 2016

De 4e race van seizoen werd verreden op dinsdag 7 januari, dit keer weer gewoon in de normale richting. Er werd een afvalkwalificatie van 3x5 minuten gereden, maar als je door was moest je wel een andere rijder inzetten. Lorenzo overleefde eenvoudig de eerste schifting voor ons, ondanks onze 9kg strafgewicht na de winst in race 3. Rico ging als 2e en die ging als 3e door naar de laatste sessie, waarin Patrick het voor ons mocht waarmaken. Hij stelde niet teleur want we vertrokken vanaf een mooie 3e plek, achter KCR Crew (Danny) en Outdoor Racing (Jarno). Ook in de eerste stint deed Patrick het fantastisch, hij handhaafde zich niet alleen knap op plek 3, ook reed hij hele strakke tijden van 36.2 en 36.3!! Danny pakte voor KCR Crew een kleine voorsprong, en Jarno (nog maar 11 jaar oud!!) bleef heel knap in het spoor. Lorenzo ging als 2e en we kwamen iets meer onder druk te staan van de teams achter ons, waaronder VDH die dit keer maar 4kg hadden en Van der Grift. Lorenzo reed constant en probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken.

1170914_934983219926336_6876668385600554670_n 16.43.01 (1)

Het blijft ontzettend lastig om met zoveel gewicht op of zelfs nog achter de achteras te rijden, dat ondervond ook ik weer eens. Ik moest best even zoeken naar het goede ritme en was niet helemaal foutloos. Ik kon wel Time Attack inhalen, maar werd op mijn beurt weer voorbijgestoken door Mathias van VDH en Marcel van Van der Grift, zij het na een kleine aanvaring waardoor we allebei wat kostbare tijd verloren. Deze tijd bleken we in de laatste stint net te kort te komen om nog het podium te pakken. Eerst vocht Rico zich terug voorbij Van der Grift met Ivo, en daarna ging hij op jacht naar Mellanie van VDH. Hier kwamen we letterlijk 0.5 seconde te kort voor aan het einde van de rit, Rico reed net als Patrick een fantastische stint (36.1 als snelste) en kwam net 1 ronde tekort om de laatste podiumplek nog terug te pakken! KCR Crew reed met Ian onder de zwart-wit geblokte vlag, ver voor de rest van het veld. Outdoor Racing reed in een klein niemandsland op een verdiende 2e plek. Wij hoefden voor het eerst dit seizoen niet naar het podium, hopelijk ook de laatste keer!

BiteMedia Cup race 3

IKM wint eerste tegengestelde race met 6kg
Roosendaal, 1 december 2015

De laatste maand van het jaar is alweer aangebroken, en zo net voor pakjesavond wilden wij onszelf graag trakteren op een leuk cadeau tijdens de BiteMedia Cup race 3. De eerste race ooit op de nieuwe baan die tegendraads werd gereden. Wij mochten het vandaag, na de 2e plek vorige race, met 6kg gaan proberen, en Rico ging de 5 minuten kwalificatie doen. Dit deed hij hartstikke goed, hij was de enige met strafgewicht die zich kon bemoeien met de strijd om de top 3 plaatsen, en werd uiteindelijk 3e. Vlak voor ons stonden Sturm (P1, Mike Sturm) en VDH (P2, Mike Bartelen), en achter ons Melvin van KCR Crew.

rico

Bij de start greep Mike B gelijk de leiding door Mike S in te halen, hierdoor zakte Sturm even weg naar plek 4. Rico moest het vooral hebben van constant rijden en dat deed hij dan ook. Mike en Mike waren net iets te snel en reden langzaam weg, maar achter ons verdwenen de andere teams ook uit zicht dus dat was zeer positief. Ivo ging wel hard, hij knokte zich voor Van de Grift & Co na een mindere kwalificatie op naar plek 4. Mike S reed met 36.3 de snelste raceronde en hier zou niemand de rest van de avond meer aankomen.

trio

Lorenzo ging als 2e en reed tegen Mats en Joris. De tijden lagen ontzettend dicht bij elkaar, allemaal 36 hoog en Lorenzo kon zelfs een fractie goedmaken van onze 8 seconden achterstand. Outdoor Racing (9kg strafgewicht) en KCR Crew (4kg) konden geen vuist maken richting het podium en dat was gunstig voor het kampioenschap. Ondertussen stond Selina klaar en ook zij ging al snel naar 36 hoog tijden, waarmee ze sneller was dan Mellanie die op kop reed voor VDH. Cuma reed voor Sturm ongeveer gelijke tijden, en zo bleven we op zo’n 6 seconden hangen. Cuma reed zichzelf naar P1 toe in een hele knappe stint en Selina naderde Mellanie tot op 2 seconden, op dat moment wisselde VDH voor de laatste keer en mocht Wouter het afmaken. Hier maakten wij mooi gebruik van door nog een paar ronden te rijden alvorens ook onze laatste wissel te maken. Ik mocht als laatste en had een prima kartje. We waren VDH met de wissel voorbij en ik kon op jacht naar Dennie van Auto Sturm. Dennie reed goede tijden maar ik kon er met nog zo’n 10 minuten te gaan toch bijkomen en hem inhalen. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar, een hele mooie overwinning met 6kg strafgewicht en de 1e race tegendraads is altijd leuk om te winnen! Sturm behield de 2e plek en daarachter pakte VDH hun 2e P3 van het seizoen.

podium bmc 3

BiteMedia Cup race 2

IKM met 9kg sterk naar P2
Roosendaal, 3 november 2015

De tweede race van de BiteMedia Cup werd verreden te Kart Centre Roosendaal op dinsdag 3 november. Vandaag mochten wij het gaan proberen met 9kg strafgewicht vanwege onze overwinning in race 1. Vorig jaar was het ons niet gelukt om met strafgewicht 1 (toen nog wel 12kg) op het podium te komen, dus ons doel voor deze race was duidelijk, om nu wel podium te pakken. De kwalificatie werd gedaan door alle 4 de rijders van ieder team (Van der Grift nam dit wel heel erg letterlijk), allemaal 1 rondje, en dat resulteerde voor ons in plek 3 op de grid, en Selina noteerde de snelste tijd van ons 4 (Rico, Patrick, Selina en ik vandaag). Ik ging starten en al snel had ik Ivo van Van der Grift te pakken, zo schoven we op naar 2. Guido reed voor Outdoor Racing op kop, hij reed weliswaar zonder gewicht maar ging wel hard, net iets harder dan mij. Achter mij waren er flink wat gevechten, waardoor ik ondanks het strafgewicht mooi weg kon rijden van de rest. Zeker VDH en KCR verloren redelijk veel tijd.

151103 bmc vdgrift

In de 2e stint ging Selina rijden en zij kon de 2e plek netjes vasthouden. Auto Sturm lag inmiddels 3e en liep langzaam in, aan kop reed Outdoor nog steeds hele mooie tijden met Deltef en de jonge Jarno die in de plaats van Ian is gekomen. Ian rijdt nu bij onze concurrenten van KCR die met een sterke middenstint van Melvin weer richting de top 3 kwamen. Patrick ging als 3e en kon ook nette tijden op de klokken zetten, waardoor we nog steeds op podiumkoers lagen. Met het ingaan van de laatste stint hadden wij Rico nog achter de hand, maar Robin reed voor Outdoor Racing een heel knap tempo en stelde de overwinning veilig. Rico ging ook keihard rekening houdend met de 9kg extra, en daardoor was de 2e plek voor ons een feit. KCR kwam netjes terug naar het podium met 6kg, onder meer door een sterke stint van Danny. Volgende race mogen wij het met 6kg proberen, en dan voor het eerst tegendraads op deze baan!!

151103 bmc podium

BiteMedia Cup, Speedwear Cup & IKK

Van Roosendaal naar Middelburg en weer terug
Week 41

kartcentreroosendaal
In de 41e week van het kalenderjaar stonden er verschillende leuke races op het programma. Allereerst de start van een nieuwe BiteMedia Cup seizoen te Roosendaal op dinsdag 6 oktober. Ik was het weekend niet helemaal ongeschonden uitgekomen, doordat ik een stevige koorts had opgelopen besloot ik de eer om de eerste race te rijden, te laten aan mijn 4 snelle teammaten Rico, Lorenzo, Selina en Patrick. Ik was er wel bij om ze aan te moedigen en ze deden het geweldig, Selina noteerde in de slotseconden van de kwalificatie de snelste tijd en Rico pakte in de laatste minuten van de race de snelste raceronde. Verder zagen we van alle vier de rijders prima stints die ons leidden naar de 1e overwinning van het seizoen, al maakte het team van KCR-Crew het ons nog best lastig! Ian, Melvin, Jesse en Danny zullen dit seizoen een geduchte opponent zijn. VDH Racing werd 3e.

speedwear header
Een dag later (woensdag 7 oktober) startte een nieuw kampioenschap met de wedstrijdkarts in Middelburg, het Speedwear Indoor Kampioenschap. Er wordt in een 80kg en een 100kg klasse gereden, 8 wedstrijddagen van 2 races (voorafgegaan aan een 2 ronden kwalificatie) over 20 minuten, waarin ook een pitstop gemaakt moet worden. In de 80kg klasse waren er 14 inschrijvingen en daarom werd in 2 groepen gestreden. De 1e kwalificatie zou voor vandaag de snelle en langzame groep bepalen. Ik zat helaas in de 1e groep die met ijskoude karts een hotlap moesten rijden. Normaal zou dit niet zo’n super groot probleem moeten zijn, maar met een kart met heel vee
logo ikm
l onderstuur was het toch wel een groot nadeel, ik kwalificeerde als 9e en zat dus in de 2e groep. In de 1e race kon ik weinig doen tegen Tim Leloux die vanaf kop startte met waarschijnlijk de beste kart, ik reed naar een 2e plek toe na een mooie strijd met Marcel tot de laatste ronden. Grappig detail was dat na de 1e omloop 3 van de 4 snelste tijden uit deze ‘langzamere’ groep kwamen, onder meer Marcel en Joris zaten er ook bij. In manche 2 kwalificeerde ik als 3e achter Marcel en Joris, Marcel had nu de kart van Tim en won de race, ik kon wel Joris inhalen en opnieuw een 2e plek pakken. Een heel leuk nieuw individueel kampioenschap, hopelijk kan ik volgende race wat meer punten pakken!

151010 ikk kcr zw

Op zaterdag 10 oktober waren we terug in Roosendaal voor race 9 van het IKK, vandaag moest ik een flinke stap gaan zetten in de strijd om het kampioenschap, want ik stond nog steeds 18 punten achter. Ik had al lang niet meer in Roosendaal gereden en dus trainde ik nog een heatje, dit ging lekker en ook in de kwalificatie ging het goed, P5 en ruim 1e zwaargewicht. Er waren vandaag wat meer zwaargewichten, dat was wel eens leuk, en Dylan had het vandaag lastig, dus ik kon inderdaad punten pakken. In de 1e race finishte ik mooi als 3e na inhaalacties op Thom en Floris, achter Rico en Rick. In de 2e race zat ik Rick de hele manche op de hielen, maar ik zat net te ver om een goede aanval te plaatsen en finishte opnieuw als 3e. Dan de laatste race, nu had ik Rick al snel ingehaald, maar helaas, na 2 ronden begaf de fusee aan de rechter voorkant het en stond ik stil op de baan. Ik kreeg snel een nieuwe kart maar lag wel een ronde achter. Dit was zonde van de punten, maar doordat Dylan in een crash betrokken was bleef de schade erg beperkt, sterker nog, ik heb mijn achterstand na vandaag al bijna weggewerkt. Doordat ik nog een paar rijders kon inhalen werd ik nog wel dagwinnaar bij de zwaargewichten en algemeen 4e. Rico en Rick eindigden daarin verdiend bovenaan, Thom profiteerde van mijn pech en werd 3e.

151010 ikk kcr