Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Spieren voor Spieren hardloopactie

Ruben haalt meer dan 3200 euro op voor het goede doel
Op zaterdag 29 mei was het zover, 24 uur lang ging ik op pad om hard te lopen en daarmee geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. Een idee dat uit verveling in de Corona tijd was ontstaan besloot ik te koppelen aan een goed doel, een stichting die zich al jaren inzet voor kinderen met een spierziekte, een fantastisch doel en al voor dat de dag begon had ik vele leuke reacties en steun van mensen ontvangen! Met de voorbereiding zat het wel goed, in de afgelopen maanden had ik veel getraind dus ik was klaar om te gaan knallen. Mijn doel was dus niet per se om zoveel mogelijk kilometers af te leggen, maar vooral om zoveel mogelijk Strava segmenten te veroveren. Dat betekende dat ik de kilometers die ik ging lopen, in een hoog tempo moest doen. Ik had van tevoren een hele lijst aan segmenten uitgezocht die me op papier te doen leken om het zogenaamde kroontje op dat segment (de snelste tijd) te pakken. Mijn pa ging 24 uur lang met mij mee en vervoerde me dus van het ene naar het andere segment.

210529 spieren voor spieren 00210529 spieren voor spieren 1

De start was om stipt middernacht in Nieuw en Sint Joosland in Zeeland, terwijl het pikkedonker was dook ik een paar kleine landweggetjes in op jacht naar mijn eerste kroontje van de dag. Verschillende mensen hadden vooraf een vast bedrag gesponsord, maar nog mooier, er waren ook verschillende mensen die een bedrag per kroontje hadden beloofd, en dat motiveerde natuurlijk enorm om voor ieder segment te gaan. De eerste segmenten gingen goed, het tempo was nog vrij makkelijk met zo’n 15 kilometer per uur, dus ik moest vooral ook wat krachten sparen. Na een paar uur kris kras door Zeeland begaven we ons noordelijk richting Zuid-Holland, om met het opkomen van de zon een segment in Rotterdam te pakken. Het was een uur of 6 en ik besloot even een paar uur te gaan slapen om zo genoeg energie over te hebben voor de rest van de dag.

210529 spieren voor spieren 2210529 spieren voor spieren 3

Een paar uur later stond ik in de weilanden rond Boskoop, een schitterend gebied met een paar pittige segmenten waarbij ik zelfs een stukje water over moest steken met een pontje! Ik kwam er bij veel segmenten achter waarom de snelste tijd niet zo’n hoge snelheid was, de ondergrond of hoogtemeters maakte het soms enorm pittig! Echter kwamen we wel op enkele fantastische plekken zoals de omgeving van de Biesbosch en daarna weer zuidelijker want we gingen Noord-Brabant in en pakte daar enkele segmenten mee in de bossen.

210529 spieren voor spieren 001

Eén segment moest ik opnieuw doen omdat mijn tijd eerst niet snel genoeg was, maar verder kon ik alle tijden die ik in gedachten had vrij makkelijk lopen. Halverwege de middag kreeg ik het wel zwaarder, ik was de 35km gepasseerd en het was erg warm, doorbijten dus! Langzaam maar zeker gingen we richting Gelderland waar ik nog een heel avondprogramma gepland had. Daarvoor snel even inchecken, douchen en eten bij Van der Valk Zaltbommel, die mij tijdens deze dag ook ondersteunden.

210529 spieren voor spieren 4

In de laatste uren kreeg ik nog heel veel leuke berichten en nieuwe donaties, wat enorm motiveerde om te blijven gaan. Met meer dan 50km op de teller en het vallen van de avond begon ook mijn lichaam steeds vermoeider te raken en begon ik mijn hamstrings en benen flink te voelen. Maar als je dan weer even denkt aan waar je het voor doet, dan verbijt je de pijn zonder moeite en ga je door! Tot en met de laatste minuut heb ik segmenten gelopen, in totaal heb ik 49 segmenten verbeterd, goed voor 56 kilometer en veel belangrijker, een prachtig bedrag van 3259 euro voor de Stichting Spieren voor Spieren! Over mijn spierpijn de volgende dag zal ik maar niks schrijven, het was geweldig om te doen en ik hoop dat vele andere mensen die de mogelijkheid hebben om iets te betekenen mijn voorbeeld zullen volgen! Ik zal zeker over een jaar of 2 nog eens een soortgelijke actie doen! Op mijn actiepagina kan je meer informatie terugvinden over deze geweldige dag: https://www.sportenvoorspieren.nl/actie/ruben-boutens. Met dank aan mijn pa en Van der Valk Hotel Zaltbommel A2 voor de support, en veel dank aan iedereen die gedoneerd heeft namens de Stichting en de kinderen.

210529 spieren voor spieren opbrengst

logo spieren voor spieren

Logo Zaltbommel FC 2