Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Formula Karting race 8

Ruben vecht boeiende duels uit
Kortrijk, 30 september 2017

Op zaterdag 30 september was de 8e race van het Formula Karting kampioenschap 2017. Hiervoor gingen we naar het Belgische Kortrijk. Kortrijk is altijd een baan geweest waar ik heel graag kwam, zo reed ik er mijn 1e WK in 2008, de 24 uur van Kortrijk in 2009 en de KartGrid Cup in 2011. Daarna was ik nooit meer in Kortrijk geweest om te racen en dus werd het weer eens tijd. Tijdens de 3 trainingsheats die ik deed voelde het meteen goed en ik keek dan ook uit naar de 5 sprintraces. We reden steeds een hotlap kwalificatie gevolgd door 15 ronden wedstrijd waarin je 1 stop moest maken. In mijn eerste race kwalificeerde ik als me slechts als 4e en was ik direct op achtervolgen aangewezen. De race ging heel goed, met een gemiddelde kart kon ik op naar voren gaan en ik had een paar mooie inhaalacties. Na de pitstop die ik redelijk aan het einde maakte, lag ik op de 2e plek achter Logan Sougne, in een ultieme poging kon ik hem in de laatste ronde nog inhalen en zo de eerste overwinning veiligstellen. In race 2 ging het iets makkelijker en wist ik van kop af aan de overwinning te pakken.

Race 3 was net na de lunchpauze en hierin had ik een zware groep maar ook een goede kart. Tot mijn verbazing stond ik maar 5e op de startopstelling en dus moest ik wederom in de achtervolging. Het inhalen ging goed maar koste wel tijd, ik kwam net een ronde te kort om Stefan Verhofste nog te kunnen pakken die de race voor mijn neus won. Ik stond nu 1e in de stand, 3 punten voor Rico, de rest stond al op grotere achterstand. In race 4 had ik zo’n beetje de slechtste kart van allemaal. Ik had er een zwaar hoofd in aangezien niemand hier nog voor de overwinning mee had kunnen strijden. Toch wist ik met een superrondje de pole position te pakken. In de race werd ik van alle kanten belaagd door onder meer Yoan Medart. Ik verdedigde een beetje maar probeerde ook niet te veel tijd te verliezen. Yoan stopte vroeg en ik coverde hem, maar daardoor waren er enkele andere rijders die konden profiteren van mijn verdedigende werk. Dat waren vooral Bastien Cabrera en Selina Balneger. Yoan haalde me in en ik pakte hem direct terug. Daardoor kwamen zowel Bastien als Selina voor ons de baan op, maar gelukkig kon ik Bastien nog inhalen, zo haalde ik alles eruit wat erin zat, ik stond nu weer gelijk met Rico die zijn heat won.

20170930 fk kortrijk

Ook in heat 5 zat ik niet bij Rico in de groep, wat een toeval dat we elkaar 5 keer misliepen. Eigenlijk wel jammer, maar dat betekende niet dat er geen strijd was op de baan. Dit keer ging de strijd vooral tussen Selina en mij, we kwalificeerden op 3 honderdsten van elkaar en Selina (1e) verdedigde haar pole position met hand en tand. Pas toen ik een gaatje liet vallen kon ik haar vanaf een flinke afstand uitremmen en wegrijden. Op dat moment hadden we al wel veel tijd verloren op onder meer Christian Douven (vroeg gestopt) die er daardoor met de overwinning vandoor ging. Dit waren net als in race 3 dure punten en hierdoor kon Rico er met de dagoverwinning vandoor gaan. Voor hem de 6e van dit jaar alweer, een ijzersterk seizoen, terwijl mijn teller vooralsnog blijft steken op 4e 2e plaatsen, waarvan er toch zeker 3 een 1e plek hadden kunnen zijn mocht het wat meer meegezeten hebben. Toch was ik niet helemaal ontevreden want ik had lekker gereden en steeg door dit resultaat van plek 5 naar plek 2 in de stand. Stefan werd achter Rico en mij op gepaste afstand 3e, en doordat Mats en Yoan slechts 6e en 7e waren heb ik direct een kleine buffer opgebouwd in de strijd om plek 2. De volgende race is bij FKI in Brussel op zaterdag 21 oktober.

Fun Boost Magny-Cours (Fr)

Ruben maakt autosport debuut in Frankrijk
Magny-Cours (Fr), 25 september 2017

In de 2e helft van 2016 won ik in Brussel het Belgian Indoor Kart Championship. Als prijs daarvoor kon ik in 2017 eindelijk een kleine droom laten uitkomen, ik mocht samen met Selina (winnaar BIKC 2016 bij de dames) en Massimo Petralia deelnemen aan een racedag van de Fun Boost cup in het Franse Magny-Cours. Op zondag 24 september vertrok ik met mijn pa richting Frankrijk om daar de volgende dag vol verwachting richting het circuit te gaan. We gingen vandaag rijden op het 2.5 kilometer lange test circuit dat gelegen is pal naast het voormalige formule 1 circuit van Magny-Cours. De auto’s waren prototypes met een Yamaha R1 motor, lichte wagens met dak die zo’n 420kg wogen en maar liefst 130PK tot hun beschikking hadden. Een fantastische combinatie zo zou even later blijken (klik hier of op 1 van de foto’s voor een korte video). Na een ontvangst met ontbijt en een algemene en technische briefing, mochten we ons klaarmaken voor een eerste kennismaking met het circuit en de auto. Het was even wurmen om in de cockpit te komen want alles was zo ingericht dat het zo licht mogelijk was en dat je zo dicht mogelijk bij de grond zat. Ik mocht de eerste 20 minuten van ons team doen en het was ongelooflijk gaaf om de brullende motor te starten en de baan op te gaan. Met flippers achter het stuur konden we schakelen zonder te koppelen en de auto’s hadden veel vermogen allemaal op de achterwielen.

1 (2)

De dag begon gelukkig droog en ik kon me helemaal uitleven, het was fantastisch en in al mijn enthousiasme schoot ik in de 1e ronde meteen even van de baan, gelukkig zonder erg, want ik kon meteen mijn weg weer vervolgen. Het gaf een enorme kick om het gas vol in te trappen en je voelde de snelheid doordat de zijkanten van de wagen open waren (er zat geen deur in). Er waren 12 andere teams waaronder veel rijders en teams die al veel ervaring hadden in de autosport. Voor mij was het de allereerste keer dat ik echt op een autosport circuit ging racen en ik vond het waanzinnig. Ik klokte een 1.28.8, goed voor de 6e tijd op 2 seconden van de pole position maar ik voelde dat er nog heel veel meer in zat en wilde niet meteen in mijn 1e sessie alle risico’s nemen. Als 2e ging Massimo en die kwam tot een tijd van net boven de anderhalve minuut, goed voor de 4e tijd in die groep. Het gemiddelde van de 3 sessies zou gebruikt worden als startpositie voor de 1e race. Selina ging als 3e en kreeg na een paar ronden te maken met regen. We hadden gehoopt dat de regen (nog iets langer) zou uitblijven maar dat was helaas niet het geval.

1

We startten de 1e race vanaf plek 6 en ik mocht die race gaan starten, de baan was kletsnat en het regende ook nog door. Ik had nog geen meter op een natte baan gereden dus het was even aftasten in het begin. Het ging goed, ik werd door 1 iemand ingehaald maar kon strijden met de 2 rijders voor me. Na een paar ronden kon ik de rijder voor me buitenom inhalen, ook rijden in de regen met deze auto’s was super gaaf. Het was genieten en na 20 minuten werd ik binnengehaald voor onze eerste rijderswissel. We hadden hiervoor een minuut de tijd en we moesten ook de vierpuntsgordels van de volgende rijder weer vastmaken. Selina ging als 2e en met de pitstop wonnen we 3 plaatsen en lagen we even 4e. We vielen daarna wel weer terug naar plek 7 en Massimo kon deze klassering vast houden in het laatste deel van de race. Na race 1 was het tijd voor een lunchbuffet met alle rijders en rond de klok van 3 uur startten we met de 2e race van 1 uur. Nu draaiden we de volgorde van de rijders om en dus ging Massimo starten, Selina als 2e en ik als laatste. Het regende nu harder dan eerst en dus hadden veel teams last van een beslagen voorruit en kwamen binnen om deze in te laten smeren met anti condens vloeistof.

1 (1)

Toen ik instapte lagen we rond de 7e plek en ik kon de jacht openen op de nummer 6. Het ging me steeds beter af en ik hoefde niet veel meer toe te geven op de leiders in de wedstrijd. Het was jammer dat het niet droog was omdat je nu toch iets voorzichtiger moest zijn, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken en ik vermaakte me dan ook uitstekend. Net voor het vallen van de finishvlag begaf mijn motor het en had ik geen power meer. Ik viel stil op de baan en een reset van de motor mocht ook niet meer baten. Helaas haalden we dus in race 2 de finish niet en daarom vielen we in de eindstand terug naar een 10e plek. Maar het resultaat was vandaag niet zo belangrijk, ik heb enorm genoten van het racen met een eigen raceauto op het circuit en dat was een onvergetelijke ervaring. Dit smaakt natuurlijk naar meer maar ik besef me ook dat zo’n kans om gratis te rijden niet vaak zal voorkomen, maar wie weet! In ieder geval wil ik Marc Pilloy bedanken voor deze kans!


1 (4)

6 uur RoSt Racing

Ruben, Tristan & Logan winnen voor BlueStar
Eupen (Be), 23 september 2017

Op zaterdag 23 september was de jaarlijkse 6 uurs race georganiseerd door het Duitse RoSt Racing team in Eupen. Dit jaar maakte deze race ook deel uit van de Pro Endurance Series in Eupen, een kampioenschap over meerdere endurance races waarbij een gratis deelname aan de 24 uur van Dubai kan worden gewonnen. Vandaag stond ik aan de start samen met mijn Frans-sprekende vrienden van BlueStar, de jonge talenten Tristan en Logan. We reden vandaag met 17 teams op minimaal 80kg, we begonnen de race in de normale richting en wisselden na 3 uur van rijrichting. In de training/kwalificatie van 30 minuten reden we allemaal 10 minuten, ik sloot af als laatste en miste op 0.011 seconde de pole position en stond daarmee 2e. Voor ons stond het Duitse team DMC 1, die ook aan de leiding staan in de pro endurance series. In het eerst uur kon ik samen met hun 1e rijder, Michael Joussen, een mooie voorsprong opbouwen op de rest van het veld. Kortstondig pakte ik nog even de leiding, maar ik besloot niet te veel in gevecht te gaan om vooral veel meters te pakken op de andere teams. Als 2e ging Logan en die reed een sterke stint, gevolgd door Tristan die ook heel goed ging. We moesten naast een kartwissel ieder uur ook nog 2 extra stops maken en Tristan deed daarvan de eerste. Dit wilden we namelijk voor de richtingswissel doen omdat dan de leider in de wedstrijd weer zou worden opgepikt door de safety kart en die verloor altijd tijd, dus wilden we de tijd die we verplicht in de pits moesten spenderen maar alvast gehad hebben.

170923 6st rost racing

Na Tristan ging ik voor de 2e keer en ook ik deed een extra pitstop. We wilden net voor de leider in de wedstrijd wegrijden om zo te profiteren van de safety kart, maar dit lukte net niet en ik kwam juist net achter de leider te rijden. Dit was enorm nadelig, want toen de safety kart naar buiten kwam zat ik er nog steeds achter. We verloren dus veel tijd op bijna alle andere teams. De overwinning leek nu heel moeilijk te worden omdat we bijna een ronde achterlagen op de koplopers en de nummer 2. We lagen op dat moment op een 8e plek maar hadden wel al meer tijd in de pits doorgebracht, daarom lagen we virtueel eigenlijk 5e. In mijn stint kon ik tijd goedmaken en ook Logan zette die lijn voort. We deden niet veel voor elkaar onder en Tristan mocht het vandaag afmaken. Toen hij vertrok lagen we alweer 3e en zo leken we het podium toch nog gered te hebben. De achterstand op plek 1 en 2 was zo’n 30 en 20 seconden dus dat leek lastig. Tristan begon echter geweldige tijden te klokken en reed de ene na de andere snelste raceronde. Hierdoor kwamen we toch nog terug in de strijd om de overwinning. Met nog een minuut of 20 te gaan kon Tristan EuroRacing inhalen en daarmee de 2e plek bemachtigen. Nog 1 team reed voor ons, Acuity Racing uit België en ook op hun liep Tristan hard in. Met nog 7 minuten te gaan sloten we aan en jawel, Tristan nam met een mooie inhaalactie de leiding in de wedstrijd weer over en zo waren we getuige van een heel mooi en spannend einde van de race. Een topresultaat voor ons en daardoor natuurlijk ook nog eens waardevolle punten voor het kampioenschap, zeker gezien de 4e plaats van DMC 1.

170923 6st rost racing totaal

Formula Karting race 7

Ruben opnieuw naar 2e plek in dagklassement
Roosendaal, 9 september 2017

Op zaterdag 9 september was de zomerstop van het Formula Karting kampioenschap voorbij en gingen we verder in Roosendaal met race 7 van de 11. De race omvatte vandaag 3 korte sprintrace van 20 ronden en 1 van 35 ronden. Tijdens de kwalificatie van 2 keer 1 ronde werd de groep in drieën gesplitst. Per race moest je 1 pitstop maken waarbij de pitstop in de laatste race ook gelijk een kartwissel was. Per race promoveerden de beste 2 rijders uit de groepen B en C en degradeerden de 2 laatste rijders uit de groepen A en B. Ik kwalificeerde me als 3e achter 2 de jonge honden die altijd snel zijn in Roosendaal, Rico op 1 en Eliano op 2. In race 1 gebeurde er niet veel in de top 3. We waren meteen weg bij de rijders achter ons en Rico sloeg een klein gaatje. Ik bleef vlak achter Eliano maar niet dicht genoeg om hem aan te vallen, we behielden de posities zoals we ook gestart waren. In race 2 kon ik Eliano wel aanvallen en nam ik halverwege de race de 2e plek over, Eliano maakte me het ook niet moeilijk, en daarna bleven we opnieuw uit de handen van de mensen achter ons die het tempo niet konden bijhouden, Rico won opnieuw. In race 3 mocht ik dan vanaf plek 2 starten en kon ik vanaf de start de aanval op Rico openen. Hij ging verdedigen en we verloren daarmee zoveel tijd op Eliano die slim was gaan pitten, dat ik besloot een klein beetje afstand te nemen. Hierdoor schoot het tempo weer omhoog en kwamen we na onze pitstop toch weer op plek 1 en 2 terecht, Rico kon me goed afhouden in de laatste ronden en zo finishten we in dezelfde volgorde als in race 2. In de laatste race had ik een mindere kart, maar ik wist Eliano er achter te houden, en na een goede kartwissel kon ik toch nog eenvoudig de 2e plek veiligstellen en de snelste raceronde rijden. Al met al een prima dag maar er stond geen maat op Rico vandaag die verdiend won. Hij doet goede zaken voor de titel en ik deed goede zaken voor plek 2 in de rangschikking, ik blijf op plek 5 maar kom op slechts 5 punten van plek 2 in de stand, wat nu realistisch gezien mijn doel moet zijn voor de resterende 4 races.

170909 fk roosendaal