Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Een ode aan Kart Centre Roosendaal

Een ode aan Kart Centre Roosendaal

221025 kcr 02221025 kcr 08
KCR, de plek waar ik als 12-jarig jongetje mijn ogen uitkeek toen ik een andere baan leerde kennen dan mijn thuisbaan in Middelburg
KCR, de plek waar ik altijd moeilijk kon kiezen tussen een tosti en een zakje autodrop, en ze daarom meestal allebei bestelde
KCR, de plek waar ik ooit met mijn stropdas aan onder mijn kartpak op het podium stond omdat ik eigenlijk al aan het werk had moeten zijn tijdens de prijsuitreiking
KCR, de plek waar ze vaak mooie prijzen weggaven, waardoor ik voor het eerst ging indoor skydiven en met veel plezier terugdenk aan een diner in het Hooihuis
KCR, de plek waar de barmeisjes zomaar allemaal het mooiste meisje van de klas hadden kunnen zijn
KCR, de plek waar je na een lange endurance race soms wel eens met knallende koppijn en toch met een brede glimlach wegging
KCR, de plek waar ik met Rico, Joop, Lorenzo en Renst jarenlang de traditie had om voor de competitie bij de Chinees 2 straten verderop te gaan eten

221025 kcr 11221025 kcr 13

KCR, de plek waar ik meer dan 20 verschillende events mee reed (o.a. Dutch Open Kartchallenge, Jantje Beton Race, KartGrid Cup, BiteMedia Cup, Race tegen Kanker, Formula Karting, Master Kart Series, IKK, Nigel Melker race, Kartcup, Sinterklaasrace, Koppelrace, Red Bull Kart Fight, 555 laps, Nieuwjaarsrace, Vice-Versa Race, Ranking race, 10 uur Nightchallenge, NJIKV)
KCR, de plek waar Bert van S-Images zoveel mooie foto’s maakte dat we in ieder geval de herinneringen in beeld nog hebben
KCR, de plek waar iemand in 2009 bij een MKS wedstrijd de oprijplaten van de weegbrug scheef had gelegd waardoor ik de hele stellage omver reed en we de race verloren, waarna ik boos naar het paintball terrein liep en mijn radio kapot gooide (die ik daarna zelf mocht vergoeden)
KCR, de plek waar ik tijdens het rijden van de snelste raceronde in een BMC race werd bestolen van mijn laptop doordat de achterruit van mijn auto werd ingeslagen
KCR, de plek waar de Heavy Weight en Young Kart Contest een begrip werden, waardoor er voor iedereen een leuke competitie was
KCR, de plek waar ik na 16 jaar nog steeds niet wist of ik de stoel het beste in de voorste stand of in de 2e stand kon zetten
KCR, de plek waar de eigenaren zo vriendelijk waren dat ik altijd het idee had dat ze de kartbaan runden om andere mensen een mooie dag te bezorgen en niet om hun eigen brood te verdienen

221025 kcr 18221025 kcr 07

KCR, de plek waar ik ooit een pokertoernooi organiseerde voor karters en aanhang
KCR, de plek waar ik vijftien jaar geleden één van de toprijders destijds (volgens mij heette hij Silvano) zag rijden met zo’n mooie helm dat ik vanaf toen ook mijn eigen helm wilde laten designen
KCR, de plek waar ik altijd even stilstond en met bewondering keek naar de prijzenkasten van Baroc, zo mooi dat ik benieuwd ben wat er mee gaat gebeuren na vandaag
KCR, de plek waar zoveel stoelen in de kantine stonden dat je met een stoelendans altijd een vrije stoel zou hebben, de kantine die daardoor vaak de gezelligste van het land was
KCR, de plek waar ik op de foto mocht met Max Verstappen en even later de Red Bull Kart Fight won
KCR, de plek waar ik vroeger verliefd werd op een meisje waardoor ik een dag later door mijn maximale aantal van 50 smsjes heen was en daardoor een hoge telefoonrekening gepresenteerd kreeg
KCR, de plek waar trouw BMC verslagen werden geschreven door Corne, zo uitgebreid dat zo’n beetje elke rijder er in werd benoemd en iedereen er naar uitkeek

221025 kcr 10

KCR, de plek waar ik moest overgeven nadat ik 3 uur aan een stuk had gereden en een half uur later weer verder ging
KCR, de plek waar je mocht kijken in de werkplaats van monteur Renato, waar je als kleine jongen je ogen uitkeek tussen de karts en al het gereedschap
KCR, de plek waar de lay-out van de baan jarenlang hetzelfde bleef, een layout zo mooi dat ik hem decennia later nog blind zou kunnen rijden, eerste bocht 90 graden volgas naar rechts, 180 graden hairpin naar links, 180 graden hairpin naar rechts, scorebord aan de rechterkant (moest je wel top 6 rijden anders heb je pech), lange doordraaier volgas naar rechts, knik volgas linksaf waar je niet mocht inhalen, hairpin 180 graden naar links, 90 graden rechtsaf en hairpin 180 graden naar rechts, lange doordraaier naar links overgaand in chicane (mooiste bocht van de baan), langs de pitstraat en volgas rechtsaf over start en finish, nog 554 ronden te gaan!
KCR, de plek waar het seizoen altijd werd afgesloten met een goede barbecue
KCR, de plek die ik tijdens de 10 uur Nightchallenge met Renst verliet om in het centrum van Roosendaal shoarma te gaan eten terwijl Rico in zijn eentje een stint van 300 ronden reed en geen idee had waar wij waren
KCR, de plek waar de snelste rijders van de maand werden geëerd zoals dat hoort
KCR, de plek waar we ooit iemand uit het toilet moesten bevrijden waarbij de hele vloer bezaaid was met papier in een poging daarmee grip te krijgen op het slot

221025 kcr 06221025 kcr 16

KCR, de plek waar je een race altijd mooi kon combineren met even shoppen bij Rosada (vooral mijn moeder vond dat prettig)
KCR, de plek waar ik mijn eerste potje poolen speelde met mijn ex
KCR, de plek waar ik na het drie keer winnen van de Dutch Open Kartchallenge in 2014-2016 het idee heb gehad dat ik zoveel credits had dat ik sindsdien nooit meer voor een trainingsheat heb moeten betalen
KCR, de plek waar ik samen met Mellanie een seizoen lang mocht rijden met de talenten van de toekomst, met zoveel enthousiasme en dankbaarheid dat winnen even bijzaak was
KCR, de plek waar ik tips kreeg van Eliano hoe ik mijn lijnen kon verbeteren terwijl hij 11 jaar was en nog nauwelijks boven het stuur uit kon kijken
KCR, de plek waar dames (Milou, Annelien, Mellanie en in de laatste jaren voor Selina) lieten zien dat ze niet onder hoeven te doen voor mannen met karten
KCR, de plek waar ik buiten naast de parkeerplaats in het gras lag om een ontroostbare Hugo te troosten nadat hij in leidende positie zijn pitstop was vergeten tijdens de DOK

221025 kcr 01 kopie221025 kcr 04

KCR, de plek waar het vaak niet uitmaakte welke kart je lootte omdat ze zo gelijkwaardig waren dat je met bijna alle karts kon strijden voor de winst
KCR, de plek waar de deur altijd open stond
KCR, de plek waar ze altijd lekkere stroopkoekjes serveerden bij de thee
KCR, de plek waar karts niet stuk leken te kunnen gaan
KCR, de plek waar vroeger Melvin en in de laatste vijf jaar Rico ongeëvenaard waren, wat winnen nog mooier maakte als het af en toe wel lukte om ze te verslaan
KCR, de plek waar ik ooit iemand inhaalde door net voor de bocht vol tegen de banden aan te rijden die daardoor een halve meter naar rechts schoven waardoor er net genoeg ruimte was
KCR, de plek waar de kids van de eigenaren vaak meereden in wedstrijden en zich altijd zo bescheiden en behulpzaam opstelden tegenover hun tegenstanders dat ze nog meer respect verdiend dan door alleen maar hard te rijden

221025 kcr 17221025 kcr 15

KCR, de plek waar ik veel vrienden maakte, waar ik vrienden weer tegenkwam en waar ik met vrienden een biertje kon drinken na de race
KCR, de plek waar je op het raam tikte, sloeg, beukte, om de aandacht te trekken van je teammaat in de pits, maar waar het glas zo stevig was dat het altijd tevergeefs was
KCR, de plek waar ik meestal een broodje kroket met een bord friet bestelde als ik geen tijd had om nog zelf eten te koken voor de race, en waar je dan geen lullig zakje mayo maar gewoon de hele fles op tafel kreeg
KCR, de plek waar ik ooit 10kg teveel lood mee had genomen en een plak van 8kg lood tijdens het rijden overboord gooide, waarbij ik mijn arm verdraaide die ik daardoor een week lang nauwelijks kon bewegen
KCR, de plek waar je op een willekeurige dag kon binnenkomen, je ogen dicht kon doen en gegarandeerd binnen een kwartier (omdat het er altijd druk was) de tekst hoorde: “De rijders van heat … mogen naar beneden gaan”
KCR, de plek waar ik graag kwam
KCR, de plek waar ik mijn studiegenoten van mijn beleggingsclub 1x per jaar mee naar toe nam voor het jaarlijkse kart evenement van onze vereniging

221025 kcr 19221025 kcr 14

KCR, de plek waar ik in 6 edities nooit een Formula Karting Grand Prix wist te winnen (5x 2e en 1x 3e) maar wel ieder jaar goede zaken deed voor het kampioenschap omdat mijn belangrijkste concurrenten hier blijkbaar meestal toch minder uit de voeten konden dan ik
KCR, de plek waar thuisrijders zo sterk waren dat mensen van ver weg er soms moedeloos van werden
KCR, de plek waar ze met Corné zo’n goede wedstrijdleider hadden, dat het een eer was om naar zijn uitleg te mogen luisteren waarom hij een bepaalde beslissing had genomen
KCR, de plek waar luchtbedden in de kantine werden gelegd tijdens de 10 uur nachtrace
KCR, de plek waar de kidslessen zo goed waren dat de ouders het liefst zouden meedoen aan de les
KCR, de plek waar ze de lekkerste tomatensoep met ballen serveerden tijdens de Nightchallenge
KCR, de plek waar kartend België en Nederland elkaar eens te meer ontmoetten

221025 kcr 21221025 kcr 09

KCR, de plek waar in de zomer buiten onder de parasol altijd sigaren werden gerookt als binnen de spanning te hoog opliep
KCR, de plek waar altijd mooie auto’s op de parkeerplaats stonden
KCR, de plek waar ik in 2010 vijf BMC wedstrijden achter elkaar met Milou streed om de leiding, tien jaar voordat ze bijna 200.000 volgers had op Instagram
KCR, de plek waar de gastvrijheid zo groot was, dat er na de wedstrijd altijd werd rondgegaan met een grote schaal vol bitterballen, als je goed gepositioneerd was mocht je zelfs 2 keer aanvallen
KCR, de plek waar je je altijd even kon uitleven op de pinball kast als de race tegenviel
KCR, de plek waar je nooit bang hoefde te zijn dat je de Tour de France, Champions League of Formule 1 niet op groot scherm kon volgen als dat toevallig samenviel met een kartwedstrijd
KCR, de plek waar je vanuit de pits je snelste raceronde kon rijden als je meteen scherp was
KCR, de plek die zo populair was dat sommige rijders er tot het meubilair behoorden

221025 kcr 20221025 kcr 12

KCR, de plek die ook door buitenkarters steeds meer werd gerespecteerd doordat het outdoor race team van KCR zo goed presteerde dat de waardering voor het indoorkarten ook toenam
KCR, de eerste baan die er een gewoonte van maakte om races te organiseren in twee verschillende rijrichtingen
KCR, de plek waar ik zo graag reed met het MKS kampioenschap maar waar het team van Jodey, Ralf en Corné zo sterk was dat het me pas in 2012 lukte om een race te winnen samen met Marcel en Dave
KCR, de plek waar de baanjongens wisten waar ze mee bezig waren tijdens de races
KCR, de plek waar ik de eerste editie van de 10 uur Nightchallenge won met 8 ronden voorsprong samen met mijn zus en Mats die zijn hand openhaalde aan de o zo mooie trofee met een vlijmscherp randje
KCR, de plek die wedstrijdrijders in de indoorkartsport als één van de weinige banen in Nederland echt serieus nam
KCR, de plek waar ik zoveel races heb gereden dat zelfs ik de tel ben kwijtgeraakt
KCR, de plek die ik dankbaar ben voor alle mooie herinneringen
KCR, de plek die ik stiekem best wel een beetje ga missen!

Jan en Ton bedankt en veel succes met jullie volgende avonturen!

221025 kcr 05
221025 kcr 03

ZIKK race 10

Veersedam pakt weer punten terug op koplopers
Middelburg, 5 oktober 2020

Ondanks de aangescherpte Corona maatregelen kon de 10e race van het ZIKK gelukkig doorgaan bij Indoor Karting Middelburg. De aanvangstijd was wel vervroegd met het oog op de verplichte sluitingstijd van de cafetaria om 22 uur, en er werd wederom 1 ronde gekwalificeerd. Marcel deed net als vorige race de kwalificatie en miste, ook net als vorige race, op een haar na de pole position, die werd gepakt door de winnaars van vorige keer, SpareRib Express. In de eerste stint kon Sparerib Express niet alleen een stuk weglopen van Marcel, ze noteerden ook meteen de snelste raceronde met 39.00 waar niemand de rest van de race nog aan kon tippen. Patrick reed voor Auto Sturm een mooie stint maar verloor wel wat tijd op Marcel. Aan het einde van stint 1 losten we de erestraf in waardoor we terugvielen naar plek 6. In de eerste wisselperiode gooide Sparerib Express zijn eigen glazen in door te laat te wisselen en daardoor een zwarte vlag op te lopen, hiermee waren hun kansen op het podium verkeken.

Guillermo ging net als vorige wedstrijd als tweede en had dit keer een prima kart. Guillermo reed een ijzersterke kart en kon onze voorsprong op Auto Sturm nog iets verder vergroten, al reed ook Mike knappe tijden bij onze grootste concurrent in het kampioenschap. We klommen weer op richting de top 3 in de wedstrijd. Black Flagg had vandaag geen erestraf omdat zij naar plek 4 in het klassement waren gezakt, en daar maakten ze goed gebruik van door met redelijk grote voorsprong de race te controleren. Ik ging na Guillermo als 3e en had een redelijk goede kart, maar wel een hele lastige om constant mee te rijden. Ik was niet helemaal tevreden over mijn stint en moest toezien hoe Joris van Auto Sturm het tempo zeer hoog had liggen en dichterbij kwam. Hij reed zeker 10 seconden dicht en ondertussen gingen we beiden Wisse Racing voorbij waardoor we weer op een 2e en 3e plek in de race kwamen te liggen. Met de 3e kart- en rijderswissel hadden we nog net genoeg voorsprong over om de 2e plek te behouden. Mika kreeg de kart van Guillermo en kon langzaam maar zeker weer meer afstand nemen van Auto Sturm, waar Dennie de geblesseerde Rico en Nick verving. De top 3 bleef vervolgens ongewijzigd, en zo pakten wij weer drie puntjes terug in de strijd om het kampioenschap. Met nog slechts 3 races te gaan is het gat rond de 10 punten en is alles nog mogelijk.

201005 zikk