Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 2

Veersedam ondanks 40 seconden erestraf ijzersterk naar overwinning

Middelburg, 21 oktober 2019

De 2e race van het ZIKK seizoen 2019/2020 werd georganiseerd op maandag 21 oktober in tegengestelde richting en werd gestart met een nieuwe kwalificatievariant. De bekende afvalkwalificatie was geupgrade naar een format waarbij iedere volgende sessie door een ander teamlid moest worden gereden. Bij ons begon Romano de kwalificatie, Romano is vanaf dit seizoen vaste rijder bij ons en een ijzersterke teammaat om ons team aan te vullen. Hij had geen moeite om de eerste sessie door te komen, en dat gold ook voor Marcel in het 2e deel waarbij verrassend genoeg Auto Sturm al afviel. Spare Rib Express leek het te kloppen team, zij reden met afstand de beste tijd in de 2e sessie. In de laatste sessie mocht ik proberen de pole te pakken en dat lukte bijna. Pas in de laatste ronde kon Nobby van van de Port van Spare Rib Express onder mijn tijd duiken en zo mocht ik vanaf plek 2 starten. Achter mij begon Wouter Verbaarschot voor Black Flagg op plek 3 en met Nobby kon ik al snel afstand van hem nemen. Nobby was net iets te snel voor mij, maar we wonnen wel belangrijke tijd op de andere teams. Dit was ook hard nodig, want we kregen vandaag een 40 seconden penalty aan ons broek vanwege de overwinning in race 1 (en daarmee de koppositie in de stand), terwijl Black Flagg en Auto Sturm er 20 respectievelijk 30 hadden. We moesten nu zelf een moment kiezen voordat de pits voor het eerst openging om de straf in te lossen op een speciaal punt op de baan. Ik deed dit helemaal aan het einde van de stint om te voorkomen dat ik langzamere rijders moest inhalen die geen blauw zouden krijgen. Dit pakte goed uit, want ik kwam zelfs alweer voor Mike Sturm van Auto Sturm de baan op en vlak achter Black Flagg.

191021 zikk race 2

In de 2e stint ging Romano en die kon meteen een mooi tempo pakken en ons verder terug naar voren werken in de race. Al snel lagen we weer terug in de top 5. Nick van Auto Sturm had mijn kart geloot, volgens hun eigen raceverslag een ongelukkige kart, en ze verloren er ook veel tijd mee waar wij dankbaar gebruikt van maakten. In de 3e stint had Guillermo een lekkere kart te pakken maar ook Joris van Auto Sturm had een goede en dus bleven we beiden in de race voor het podium. Guillermo kwam heel sterk naar voren en reed al snel weer in de top 3 waarbij alleen Spare Rib Express nog voor ons zat. Een spannende slotfase naderde, gelukkig hadden we Marcel nog achter de hand als laatste rijder. Spare Rib Express reed met invaller Detlef en met het uitrijden van de pits kwamen we zij aan zij. Marcel hield zijn poot stijf en pakte daarmee meteen de leiding in de wedstrijd. We hadden de kart van Joris overgenomen en Marcel zat al na enkele ronden nipt onder de tijd van Joris, onze training wierp zijn vruchten af en Marcel deed nog een aanval op de snelste raceronde. Patrick was de laatste rijder van Auto Sturm en had ook een topkartje, waarmee hij de snelste ronde pakte en ook nog opschoof naar plek 3 in de wedstrijd. Wij waren echter voor de 2e keer op rij winnaar, een super resultaat waar we erg blij mee waren. Een hele mooie 2e plek was er voor Spare Rib Express. Na een mooie race met goede strategie en goede stints dus 2 uit 2 overwinningen, op naar race 3.

Formula Karting race 8

Ruben bestolen van overwinning in Brussel
Brussel (Be), 5 oktober 2019

De 8e race van het seizoen Formula Karting 2019 werd verreden bij FKI te Brussel, een baan die nooit hetzelfde is en altijd garant staat voor leuke races. Met nog 3 wedstrijd te gaan in het kampioenschap is het ongelooflijk spannend, Opnithi en ik hebben allebei een race gemist en dat zorgt ervoor dat de top 3 in het klassement (inclusief Mats) binnen een punt van elkaar staat. FKI is een baan waar wij alle drie erg sterk zijn, en al snel bleek dat ook vandaag de podiumplekken tussen ons drie verdeeld zouden gaan worden. De dag begon op een kletsnatte baan buiten, het was dan wel droog, maar door de regenval van afgelopen nacht was het in de eerste races regenrijden en dat maakte het extra uitdagend. In race 1 ging Opnithi er met de pole position en de winst vandoor, hij moest nog wel even verdedigen om Logan van zich af te houden, en dat gaf mij vanaf plek 3 de kans om aan te sluiten en Logan nog in te halen, zo begon ik prima met een 2e plek. Mats had een mindere start doordat hij weliswaar een snelle kart had, maar de tank lekte benzine en die kwam op zijn achterwiel waardoor hij lastig te besturen was.

191005 fki 1

In race 2 had ik een mindere kart, maar ik wist er nog wel een 3e startpositie uit te halen. In de race werd ik al snel ingehaald door Rico Haarbosch, terug van weggeweest, hij deed weer eens een race mee als dagrijder. In het 2e deel van de race nam ik mijn longcut om Mats te pareren die achter mij ook een longcut had genomen. Ik kwam net achter hem weer de baan op en moest alle zeilen bijzetten om in de buurt te blijven. Dat lukte en in de laatste ronde kon ik zelfs weer aansluiten. Dit dwong Mats om op het buitenstuk te verdedigen, en daar was het nog nat buiten de ideale lijn waardoor hij bij de 1e de beste bocht rechtdoor ging en ik de 4e plek kon overnemen zonder er veel voor te hoeven doen. Een lastige keuze voor Mats, want als hij de binnenkant niet had gekozen dan had ik dat wellicht geprobeerd. Guillermo won de 2e race met een hele sterke wedstrijd. In race 3 had ik een goede kart, zo goed dat ik in de kwalificatie het gat met de rijder voor me niet goed inschatte en aan het einde van de ronde achter hem kwam vast te zitten. Hiermee verloor ik veel tijd en dit kostte me ook nog de pole position op enkele duizendsten. Guillermo stond opnieuw vooraan maar gelukkig kon ik hem tijdens de race inhalen en de overwinning vrij makkelijk veiligstellen. Guillermo en Rico vochten een mooi duel uit om plek 2 waarbij Guillermo aan het langste eind trok, terwijl Opnithi even vast kwam te staan in een duel met Christian Douven en daardoor veel punten verloor.

191005 fki 2

Ik stond hierdoor aan kop van het klassement maar wist dat ik in race 4 mijn slechtste kart zou krijgen, kart 8 reed al de hele dag achteraan en ook ik kwam er niet verder mee dan een 11e plaats nadat ik vanaf de 16e en laatste plek had moeten vertrekken. De bandenspanning van de linker achterband was te laag waardoor de kart veel onderstuur had. Gelukkig kreeg Opnithi deze kart ook nog in de laatste race, tenminste dat dacht ik. Opeens werd na mijn race de kart echter de werkplaats ingereden en werd de bandenspanning flink opgepompt. Nadat in FK1 en FK2 al 7 mensen met deze kart hadden moeten rijden (allemaal in de achterhoede) werd met nog 2 races te gaan opeens de beslissing gemaakt om de bandenspanning aan te passen. Een bizarre beslissing die enorm oneerlijk aanvoelde voor iedereen die al met die kart gereden had, zeker omdat de kart nu opeens 1 van de snelste op de baan was. Persoonlijk vond ik het een onbegrijpelijke en zeer oneerlijke beslissing van de organisatie die een grote invloed had op het dagresultaat en daarmee het kampioenschap. Als reden werd gegeven dat de veiligheid in het geding was, en dat terwijl er prima met die kart te rijden viel (ik was er nota bene net uitgestapt in een race waarin ik van P16 naar P11 reed) en andere karts met hetzelfde euvel of een benzinelek werd niks mee gedaan.

191005 fki podium

Helaas kon ik er niks aan doen en moest ik me focussen op de laatste race om de schade te beperken. Opnithi kon hier natuurlijk zelf niks aan doen en maakte dankbaar gebruik van deze situatie door de laatste race als 2e te eindigen en daarmee de dagzege te pakken. Ik eindigde met een middelmatige kart op plek 5, wat genoeg was om de 2e plek in het dagklassement te pakken met gelijke punten met Mats, we hadden beiden 1 overwinning maar mijn 2e plek uit race 1 gaf de doorslag. Een vervelend einde dus van deze leuke racedag. Het kampioenschap blijft spannend, met nog 2 races te gaan sta ik nu op 2 punten achter Opnithi, de volgende race is in het Nederlandse Roosendaal begin november.