Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Formula Karting race 9

Ruben grijpt op tactische wijze allereerste Formula Karting titel
Roosendaal, 29 oktober 2016

De ontknoping van het allereerste Formula Karting seizoen nadert, nog 2 races te gaan en nog 2 titelkandidaten over, te weten Rico en ik. Ik stond 8 punten voor en dus was er theoretisch een kans dat ik al in Roosendaal de titel kon veiligstellen. Voor Formula Karting was de race bij KCR een mooie gelegenheid om aan te grijpen voor de bekendmaking van enkele van de plannen voor volgend jaar, en daaraan gekoppeld een hele leuke persconferentie de avond voorafgaand aan de race. Hierin mochten Mats en ik plaatsnemen op de praatstoel en waren we live op Facebook te volgen tijdens een hele leuke Q&A-sessie met publiek op locatie en via internet. Een heel succesvolle primeur vond ik zelf, het werd door velen goed ontvangen en was een relaxte manier om het toch spannende weekend te beginnen!

161029 fk briefing

Op zaterdagochtend kon er nog even getraind worden voordat de 4 sprintraces gingen beginnen. We vingen aan met een one lap kwalificatie in de normale richting, gevolgd door een 5 minuten kwalificatie in tegengestelde richting. Bij mij ging dit super, in beide sessies kon ik overtuigend de snelste tijd pakken en zo kon ik de pole position pakken. Niet geheel verrassend was het Rico die achter me als 2e plaatsnam op de startgrid, terwijl Thom, Rick en Eliano daar net achter stonden! De eerste race was een simpele sprintrace van 10 minuten in omgekeerde richting, een korte race van start tot finish zonder enige pitstops of andere grappen. Ik wist wat me te doen stond, wegrijden en als dat niet lukte de deur dichthouden! Dit laatste was wat het grootste deel van de race aan de orde was, met Rico achter je kan je geen gaatje laten want hij heeft in Roosendaal al op alle plekken van de baan ingehaald. Ik kon geconcentreerd blijven en de binnenkant van de bocht goed afschermen, hierdoor bleef het veld compact en werd er in het middenveld ook flink geduwd en getrokken!

logo fk

Ik kon de race winnen en daarmee startte ik ook in race 2 op pole position in de normale richting, mijn favoriete richting. Deze race verliep voor mij met iets minder druk van achteren, al na 1 bocht was Rico weg. Hij schoot rechtdoor en verloor een plekje aan Thom en Eliano, zo kon ik meteen een gat slaan en met mooie tijden kon ook niemand meer dichterbij komen, ondanks een korte 10 seconden pitstop. Eliano was de man van de race, want met een prachtige inhaalactie stelde hij een top 3 plek veilig, Rico kon vrij doorrijden naar plek 2 en bleef zo qua punten in de buurt. In race 3 reden we wederom andersom en na races van 10 en 15 minuten nu 20 minuten. Rico zette de druk er meteen weer vol op, maar kwam er niet langs. Hierop besloot hij de pit in te duiken en toen was het even aftasten wie er sneller was. We reden ongeveer gelijke tijden en ik besloot geen risico te nemen en na een paar rondjes ook te pitten. Ik kon Rico opvangen en nam geen risico, de dagzege was voor mij vandaag dan ook van ondergeschikt belang. Ik wilde koste wat kost het kampioenschap niet laten aankomen op de laatste race in Eupen waar de kartverschillen toch altijd wat groter zijn als in Roosendaal.

Dit gaf sommige rijders de kans om voor ons te komen, door laat te stoppen was de weg vrij en ik focuste me op de rijders achter me. Toen dagrijder Filipe Viera (die nog moest stoppen) ons op een rondje kwam zetten kon ik even een gaatje slaan, en vanaf toen was ik een seconde weg en kon ik mijn positie veiligstellen. Dit bleek aan de meet een 8e plek te zijn, niet erg aangezien Rico op 9 finishte. Mijn opdracht was nu duidelijk, ik stond gedeeld 1e met Thom, met Eliano, Rico en Mike nog in de buurt qua punten. Omdat Mike en Eliano dagrijders waren en niet meespeelden om de punten, moest ik gewoon zorgen dat ik 1e of 2e werd en voor Rico eindigde. Ik had al snel berekend dat dit altijd zou lukken als ik binnen de 3 posities van Rico over de finish kwam, ongeacht wat alle andere rijders deden. Het werd een spannende race, ik had flink last van een aantal mensen die op mij gingen verdedigen en daardoor werd ik gedwongen om, net als Rico, vroeg te pitten. Hierdoor kwam ik wel net achter Rico weer de baan op. In deze 25 minuten race moesten we een kartwissel doen en mijn nieuwe kart was niet super. Ik kon bij Rico in de buurt blijven maar Thom die net voor hem zat maakte het nog wat hectischer door vol te gaan verdedigen. Rico probeerde alles om erlangs te raken en vocht zich uiteindelijk een weg langs Thom. Ik moest ondertussen de mannen achter me van het lijf te zien te houden, want Thom reed hele langzame tijden en dus was het oppassen geblazen. Ik liet Thom op het einde rijden, ondanks dat ik hiermee de kans op de dagzege uit handen gaf, wilde ik geen risico nemen om de titel nog op het spel te zetten!

161029 fk race 9

Na 25 minuten kwam ik 2 plekken achter Rico over de meet en dus was de buit binnen. Een snaarstrakke dag en daar was ik mega blij mee, door mijn constante prestaties van eerder dit seizoen sta ik 11 punten voor met nog maar 10 punten die ingelopen kunnen worden door mijn schrapresultaat van Berghem (P5). Voor mijn gevoel heb ik de beslissende slag geslagen tijdens de listige race van Puurs in droge én zeker ook natte omstandigheden. Ik was uiteraard super content met de titel, zeker omdat Formula Karting een blijvertje lijkt te zijn als een groot indoor kart kampioenschap a la KartGrid Cup van vroeger, verreden op meerdere circuits. Dit maakt het mooi om de allereerste titel te kunnen grijpen! Rico en Mats zijn al zeker van hun 2e en 3e plaats. En wie pakte dan eigenlijk de dagoverwinning? Dat was opnieuw Thom, een hele mooie voor hem, alles viel op zijn plaats en hij wist optimaal gebruik te maken van het wat gekke verloop van vooral de 3e en 4e race! Ik werd 2e en Rico 3e, net voor de jonge mannen Mike en Eliano! De laatste race zal eind volgende maand dus verreden worden in Eupen, dan zal ik opnieuw vol voor de dagoverwinning gaan!

10 uur nightchallenge KCR

Ruben & Rico zeer strak naar overwinning!
Roosendaal, 22/23 oktober 2016

Op zaterdagavond 22 oktober stond de 2016 editie van de 10 uur nachtrace gepland bij KCR. The Dutch Value stond uiteraard op de deelnemerslijst en misschien wel in de sterkste line-up, ik vormde samen met Rico een koppel en dus konden we onze borst natmaken voor flink wat uurtjes sturen in de nacht. We waren er beiden helemaal klaar voor en dat bleek ook in de kwalificatie toen Rico gelijk de toon zette met een mooie pole position!! Op plek 2 stond Guido van den Heiligenberg van GGDD racing en daarachter heel knap Jarno Hermans van Dutch Value mix, een jeugdig team van Mike Dijkgraaf, Mike Bartelen, Guillermo van Pamelen en de dames Tess Verschoor en Mellanie Motz! In het eerste uur kon Rico langzaam maar zeker een stukje wegrijden van de rest. Ian Verschoor kwam heel sterk naar voren voor MIS Racing (Mika Mathia, Stijn van der Hof en Ian). Deze editie was er geen gestress rond de kartwissels, want ieder uur werd het veld in omgekeerde volgorde van de startgrid naar binnen geroepen voor een kartwissel. Zodoende kregen alle teams één voor één alle karts een uurtje onder hun kont.

Dit haalde een stukje tactiek weg, maar wel zo eerlijk en dus was het gewoon alles uit iedere kart halen! Rico wilde graag beginnen met een lange stint, zelfs na 3 uur zag hij er nog fris uit maar toen was het toch tijd om onze eerste rijderswissel te maken! We lagen ondertussen al 25 seconden voor, ondanks dat we best een lastige kart hadden gehad in het 2e uur. Naast de verplichte kartwissels moesten we nog eens 10 rijderswissels maken waarvan wij de 1e dus pas na ruim 3 uur deden! Ik zat er meteen lekker in en had ook 2 prima karts. Hiermee kon ik de voorsprong voor het eerst naar meer dan een ronde brengen, virtueel dan, want de meeste teams hadden al meerdere rijderswissels gedaan en dus vertekende de stand een beetje. Rico ging halverwege de race opnieuw in de kart en in het 7e uur stapte ik weer even in. We maakten meteen 3 wissels achter elkaar om even wat rijderswissels weg te werken en daarna kon ik weer 2 uur achter elkaar knallen! Dit was opnieuw een hele lekkere stint en nu ging de voorsprong al naar meer dan 2 ronden!

161023 10h kcr podium

Het nieuwe team van ZHL Racing met Eliano de Vos, Patrick Bakker, Redwan Geerts, Tim Leloux en Selina Balneger kwam ook sterk naar voren gedurende de race en nestelde zich op een 2e plek. Met nog 2 uur te gaan leek voor ons de buit binnen, zeker gezien we nog 2 lekkere karts kregen. Veel mensen verwachtten ons wellicht op 1, maar we wilden onszelf ten doel stellen om geen fouten te maken en daadwerkelijk alles uit de race te halen wat mogelijk was. Rico maakte dit in zijn laatste lange stint weer helemaal waardoor opnieuw super constant te rijden en samen met Patrick vocht hij een duel uit om de eerste 35er en daarmee snelste raceronde. Dan de laatste kartwissel en daarna nog even 3 rijderswissels voordat ik het laatste uur in kon gaan. Dit was misschien wel één van onze beste karts en hiermee kon ik nog een aanval doen op de snelste raceronde. Eliano was ook supersnel en samen gingen we op jacht naar een 35er en die pakte Eliano als eerste! Ongelooflijk hoe hard hij en de andere jonge gasten allemaal al gaan! Gelukkig kon ik ze toch nog net voorblijven qua rondetijd en pakte ik nog de snelste raceronde met 35.94! Rico mocht de race afmaken omdat we nog onze 10e rijderswissel moesten maken en hiermee kwamen we net geen 3 ronden voor de nummer 2 te liggen, ZHL Racing.

Het was voor velen weer een slopende race en ook wij vonden het niet erg om de finishvlag te zien, zeker niet als winnaar!! Mika, Stijn en Ian legden heel netjes beslag op de 3e plek! Na de prijsuitreiking werd de nacht afgesloten met een lekker ontbijtje en kon The Dutch Value (met het hoofdteam op 1 en Dutch Value mix achter de Lazy Monkey’s op 5) terugkijken op wederom een geslaagde editie.

161023 10h kcr rico ruben

ZIKK race 2

Veersedam neemt het heft in handen
Middelburg, 10 oktober 2016

Op maandag 10 oktober was race 2 van het ZIKK seizoen bij Indoor Karting Middelburg, voor het eerst dit seizoen gingen we weer tegen de richting in rijden. Marcel was er gelukkig weer bij en hij mocht gelijk kwalificeren. Dit deed hij uitstekend want met het vallen van de vlag wist hij in de 3e en laatste kwalificatiesessie van 5 minuten de snelste tijd te pakken en daarmee een waardevol extra puntje! Klaver 4 stond achter ons met Wouter en die ging in de eerste ronde meteen in de aanval en pakte de leiding. Haarbosch had een lastige 1e stint, zij waren in het middenveld verzeild geraakt na een moeilijke kwalificatie, maar Lorenzo vocht wel weer zijn weg naar voren. Als 2e ging Mika bij ons rijden, we namen een gokje door vroeg te wisselen, niet heel gebruikelijk voor ons en achteraf gezien ook niet direct een meesterzet. Mika had een matige kart maar kon wel fatsoenlijke tijden rijden. De tijden zakken in Middelburg altijd wat na de 1e stint en dat was ook nu het geval, Marcel had de snelste raceronde in handen met 42.8 en die tijd kon op dit moment van de race niemand verbreken. Danny reed voor Haarbosch als 2e en door de erestraffen was de stand weer flink door elkaar geschud. Zo lag De Looff nu op kop en Tim Leloux reed daar als 2e een keurige stint. Mika verloor wat terrein op Patrick van Klaver 4, maar Patrick bleef rondenlang vasthangen achter ons en zo bleef de schade heel beperkt.

Mika deed het briljant want hij vertraagde eigenlijk totaal niet, maar kon toch de deur dichthouden. In de 3e stint mocht ik aantreden en ik had een prima kart. Mijn stint was goed maar zeker niet briljant, vooral op constantheid kon ik wel wat terugwinnen op Eliano die ook sterk reed voor De Looff. Ze hadden inmiddels een voorsprong van zo’n 15 seconden maar die liep langzaam terug. Achter ons zaten ’t Begin Domburg en Klaver 4 die eigenlijk langzaam terugvielen. Rico kon voor Haarbosch ook niet veel potten breken en het was eigenlijk vooral Danny van Auto Sturm die knap naar voren kwam in een ijzersterke stint. Met Mats de Jong als 4e rijder leek De Looff op rozen te zitten voor de overwinning, ware het niet dat hun gaskabel het begaf en ze opeens een bijna zekere overwinning door hun vingers zagen glippen. De toeter ging af maar, net als bij ons in de vorige race, Eliano mocht niet terugrijden naar zijn positie en dus lag hij opeens 5 seconden achter mij in plaats van 10 seconden voor, erg zonde voor hun. Ik maakte optimaal gebruik van de toeter door enkele seconden te winnen, je hebt 6 seconden om stil te staan en pas na een seconde of 3/4 ging ik vol in de ankers. Mike van Klaver 4 nam nog meer risico en dat kwam hem duur te staan, hij kreeg even later de zwarte vlag en dit wierp Klaver 4 helemaal terug in de stand.

De laatste stint werd een hele spannende, Leroy ging bij ons rijden en wist dat Mats achter hem op hem aan het jagen was. Het gevaar kwam echter niet van Mats die een zeer matige kart had getroffen, maar van Auto Sturm want Joris was in aantocht. Met hele snelle rondetijden reed hij nog een groot gat dicht en de spanning steeg. Haarbosch moest het vandaag doen zonder podium plek, de kans dus voor ons om zaken te doen voor het klassement. Dit lukte optimaal, want Leroy ging met de ronde harder rijden en kon genoeg afstand houden om een aantal seconden over te houden aan de meet! De snelste ronde van Marcel was ook onaangetast gebleven en zo namen wij de volle bak mee naar huis!! Een topresultaat al moet gezegd worden dat De Looff vandaag zeker meer had verdiend, zij eindigden gelukkig nog wel op het podium, net als Auto Sturm (die 2e werden) een sterk team waar de gevestigde orde voor dit seizoen rekening mee dient te houden in de strijd om de top 3.

161010 zikk race 2

Belgian Indoor Kart Championship

BIKC: Opnieuw grote titel voor Ruben in 2016
Brussel, 9 oktober 2016

Zondag 9 oktober was de dag dat de Italiaanse PGK-Z monsters weer gestart werden, op Belgische bodem, het BIKC bij FKI Brussel werd net als 2015 in deze schakelkarts verreden! Een prachtig affiche en dat zorgde er wederom voor dat de inschrijvingslijst goed gevuld was met maar liefst 80 deelnemers voor de belangrijkste ‘Masters’ klasse. De Belgen waren met een enorme sterke afvaardiging vertegenwoordigd, wereldtoppers zoals Matts Breckpot, Arnaud Teuwen, Filipe Viera, Kevin Caprasse, regerend kampioen Giovanni Baccellieri, Regis Gosselin, Mats de Jong en nog een aantal. Ook qua buitenlanders waren er zeker geen misselijke rijders aanwezig, iedereen moest op minimaal 80kg rijden en we begonnen met 4 kwalificatiereeksen van 20 minuten, steeds verdeeld in 4 groepen van 20. Voor de eerste race was er een 10 minuten kwalificatie, voor de overige races werd de startvolgorde bepaald door een hotlap kwalificatie. De baan was helemaal geprepareerd voor de PGK-Z karts, wat breder dan normaal en veel stukken waar je het gas eens goed in kon trappen! De baan was in mijn ogen eigenlijk veel beter geschikt voor deze karts dan de wat kleine baan van Martinsicuro op het WK in Italië van afgelopen zomer, zo gebruikten we hier ook vaak de 5e versnelling.

161009 bikc ruben 2

Tijdens dit WK ging het enorm goed en ook nu had ik het gevoel dat ik vandaag een gooi kon doen naar de overwinning. In de eerste race begon het goed, ik pakte pole position na een duel op honderdsten tussen mij en Matts Breckpot. We startten middels een stilstaande start, dat was vrij spectaculair en zorgde er ook voor dat er wat afstand zat tussen alle rijders met het ingaan van de eerste bochten. De race verliep alles behalve zoals ik gehoopt had, al snel merkte ik dat de kart power verloor en dit werd erger en erger. In het begin kon ik nog redelijk tijden rijden, maar Matts kwam me al snel voorbij, gewoon uitkomen bocht en niet veel later zakte mijn rondetijden terug tot wel 3 seconden langzamer dan in de kwalificatie. Er was duidelijk iets aan de hand met de motor al wist ik niet precies wat, want schakelen deed hij nog prima. Binnen no time zat er natuurlijk een hele trein rijders achter me en rondenlang lukte het me verrassend genoeg om de deur dicht te houden. Echter in de voorlaatste ronde konden de mannen achter me zich niet meer inhouden en werd ik aan de kant geduwd, waardoor ik terugzakte naar plek 6.

Niet bepaald een lekker begin, maar ik heb me al vaker moeten terugvechten in een kampioenschap dus ik wist wat me te doen stond! In race 2 had ik weer het geluk niet aan mijn zijde. Als enige van de groep had ik een kart waar de race ervoor niet mee gereden was, mijn banden waren ijskoud en we stonden opgelijnd en gingen meteen de hotlap in.
Ik was kansloos voor de pole position en moest de meubelen zien te redden, P7 was alles wat ik eruit kon halen. In de race ging het lekker, na een rondje of 5 waren mijn banden wel op temperatuur en ik kon toen dezelfde tijden rijden als de leiders in de race. In zo’n korte race kom je daar echter niet zomaar meer bij als je een gat hebt van een seconde of 5 en het maximaal haalbare wat ik er nog uit kon halen was een 3e plek en een puntje voor de snelste raceronde! Ik was redelijk ‘pissed-off’ want ondanks dat we 1 van de 4 heats konden schrappen had ik nu al gelijk een straatlengte achterstand op enkele belangrijke concurrenten zoals Giovanni, Rico en Matts die allemaal 2 races wonnen.

161009 bikc publieke tribune

In mijn 3e race wist ik wat me te doen stond, punten scoren en liefst zo veel mogelijk. Dit werd zeker mijn mooiste race van het kampioenschap, ik kwalificeerde me op plek 3 op enkele honderdsten achter Gosselin en Teuwen. Tijdens de race reden we met z’n drieën snel weg van de rest, maar nu nog er voorbij. Arnaud ging eerst Regis voorbij en nu moest ik mee, gelukkig kon ik Regis op het buitenstuk pakken en aanhaken bij Arnaud. Van een afstand wist ik hem uit te remmen, een heerlijke actie en ik wist dat het snel moest want hij kan goed verdedigen. Ik gaf alles om weg te komen maar moest af en toe nog wel even verdedigen. In de laatste rondes liet ik hem echter geen kans meer en de snelste raceronde had ik gelukkig ook al eerder in de race gepakt, eindelijk een overwinning in race 3. Dan de 4e race, hierin kreeg ik een kanon van een kart en wist ik met een enorme voorsprong te winnen, ik pakte met meer dan 6 tienden voorsprong de pole position en verbeterde met een hotlap de snelste dagtijd met een halve seconde.

Ik zat in een flow en merkte dat ik tijdens de race nauwelijks fouten maakte, vaak raak ik nog weleens een bandje of mis je een keer de apex, maar nu zat ik er heel lekker in. Dit kon ik doortrekken in de halve finale waarin meer punten te verdienen waren. Ondertussen stond ik weer op plek 6 in het klassement en met een redelijk goede, maar zeker niet de beste, kart wist ik pole position te pakken. De snelle Belg Sam Spinnael zat achter me en daarachter kwam ook Regis mee. De hele race zat hij op mijn bumper maar ik kon het tempo hoog genoeg houden om hem van het lijf te kunnen houden, een erg spannende race maar wel weer goed voor de 3e overwinning op rij. Ik maakte ineens een sprong naar plek 2 in de stand op 1 schamel puntje van Giovanni Baccellieri. Regis stond nog vlak achter ons en daarna kwamen Rico, Matts, Arnaud, Kevin en Filipe! In de finale werden nog meer punten verdeeld, dus je had nu wel een redelijke kart nodig en bovenal een goede hotlap. Beiden waren bij mij prima, ik zette mijn kart neer op plek 2 achter Kevin Caprasse. Even was ik niet zeker hoeveel punten ik marge had op Kevin, maar vanaf de kant werd aangegeven dat dat er 13 waren, met P2 zou ik maximaal 11 punten op hem verliezen. Kevin had een top kart en wist daar ook nog eens alles uit te halen, na een ronde of 3 was hij gevlogen en met de snelste tijden van het weekend schreef hij de finale op zijn naam!

161009 bikc ruben1

Ik had af te rekenen met Mats, Matts en Filipe die vlak achter me zaten. Het was alles of niks voor mij want alleen de titel telde nu! De spanning liep nog verder op toen na een paar ronden mijn benzineslang losschoot van de tank. De benzine spoot eruit maar erger, de motor zou zo geen benzine meer krijgen dus ik moest zorgen dit slangetje er zo snel mogelijk weer op de te krijgen. Dit was geen sinecure want ondertussen moest ik ook nog schakelen en sturen en de mannen achter me zien te blokken. Gelukkig lukte het en helaas gebeurde dit nog 3 keer. Ik probeerde kalm te blijven en kon de 2e plek vasthouden!! Zo blij als een kind kwam ik over de finishlijn en mijn 3e grote individuele titel van dit jaar was een feit, eindelijk was de hoofdprijs in een kampioenschap met de PGK-Z schakelkarts voor mij, en dat voelde super goed!!! Kevin en Matts legden, dik verdiend, beslag op de overige podiumplaatsen, net voor Giovanni die een lastige finale kende. Naast een gigantische trofee kregen we als prijs ook dat we met z’n drieën mee mogen doen aan een endurance race in een raceauto op Magny-Cours volgend jaar, echt een waanzinnige prijs! Het weekend was meer dan geslaagd en ook voor de niet Belgische deelnemers kreeg ik nog de 1e prijs (voor Rico en de Duitser Marc Schings) en in het teamklassement konden we met Rico en Lorenzo voor The Dutch Value nog een 3e prijs mee naar Nederland nemen! Al met al erg lekker om één van de laatste grote kampioenschappen van 2016 te kunnen winnen, dank aan de organisatie van Marc Pilloy, de mensen van FKI Brussel en de Italiaanse crew van PGK-Z.

161009 bikc podium masters

BIKC Race of Champions

Ruben wint opwarmer voor BIKC
Brussel, 8 oktober 2016

In het weekend van 8 en 9 oktober werd in het Belgische Brussel het Belgian Indoor Kart Championship voor de 5e keer georganiseerd. Op de dag voor de hoofdmoot werden er al enkele neven categorieën afgewerkt, waaronder een dames- en juniorenklasse. Ook was er weer een zogenaamde race of champions. Deze race op uitnodiging is bedoeld om kampioenen van verschillende landen in duo’s tegen elkaar te laten rijden, maar om eerlijk te zijn is het een beetje verwaterd tot een vage race met gewoon een aantal goede rijders. Omdat er weer met de PGK-Z schakelkarts gereden werd was het natuurlijk een race waar je bepaald geen nee tegen wilde zeggen, rijden met deze karts is altijd fantastisch en er deden hele goede coureurs mee zoals Filipe Viera, Matts Breckpot, Arnaud Teuwen, Giovanni Baccellieri, Ayrton Walczak, Marc Schings en ook Rico en ik.

Samen met Rico vormde ik team Nederland en we domineerden eigenlijk het klassement. Van de 4 races wist ik er zelf 3 te winnen, het ging ontzettend lekker en dus de perfecte opwarmer voor morgen, met de vorm zat het wel goed. Ik kreeg zowel voor mijn individuele prestatie als het teamklassement de 1e prijs! Ayrton sloot de avond af als 2e, voor Rico. In het landenklassement werden de overige podiumplaatsen gevuld door de koppels Teuwen/Baccellieri (2e) en Walczak/Daniële Torriani. Rico won bij de junioren en Selina won met afstand bij de dames.

161008 bikc race of champions

Finale kartcup KCR

Dutch Value pakt constructeurstitel
Roosendaal, 4 oktober 2016

Op dinsdag 4 oktober was de 8e en laatste race van de Kartcup bij Kart Centre Roosendaal. Gedurende het kalenderjaar werden er race in teamverband en individueel gereden, een opzet a la KartGrid Cup zoals we die vroeger in België kenden. Samen met Selina vormde ik dit seizoen het team voor The Dutch Value, en na 7 races waren we in een zeer spannend duel verwikkeld om de teamtitel met RiLo Racing, Rico Haarbosch en Lorenzo Stolk. Na 3 3e plaatsen in het begin van het seizoen en daarna 3 overwinningen had ik nog goede kansen om met Rico om de titel te strijden, maar in de voorlaatste race kostte een fout met de pitstop me veel punten en werd het behalen van de titel opeens een stuk lastiger. De laatste race was 30 minuten tegendraads en de kwalificatie was verre van ideaal voor ons, Selina en ik kwalificeerden op 4 en 3 en op 1 en 2 stonden de rakkers van RiLo. In de race konden we gelukkig orde op zaken stellen door 2e (ik) en 3e (Selina) te worden, achter Rico die weer erg sterk reed. Rico ging er derhalve met de individuele titel vandoor, maar de constructeurstitel was gelukkig wel voor ons. Zo werden de prijzen verdeeld en waren er voornamelijk tevreden gezichten. Naast Rico en mij was Selina de 3e Dutch Value rijder op het individuele eindpodium!

161004 kartcup podium

24 uur van Eupen

Bluestar naar sensationele overwinning
Eupen, 30 september & 1 oktober 2016

De 24 uur van Eupen, één van de, zo niet de grootste indoor 24 uurs race op de kalender. Deze race wil iedere amateur karter graag rijden en dat was ook dit jaar weer te zien aan de indrukwekkende deelnemerslijst die teams kende uit onder meer Frankrijk, Polen, Denemarken, Nederland, België en niet in de laatste plaats veel sterke Duitse teams. Met 28 teams en een vloot nieuwe 13pk karts waren alle ingrediënten voor een waanzinnig mooie race aanwezig. Bluestar Racingteam was 1 van die ingrediënten en ik had dit jaar weer de eer om deel uit te mogen maken van dit topteam met louter toprijders in de gelederen. Het team was dit weekend extra sterk door de inzet en het fanatisme van onze coach/tacticus Gregory Laporte, deze voormalig wereldkampioen cijferde zichzelf 24 uur lang weg in het belang van het team.

161001 24h eupen bluestar

De 24 uur begon op vrijdagavond met een lange kwalificatie/training. Hierin reed Romano voor ons, samen met Mathias, Yoan, Tristan en ik vormden we dit weekend het team dat tot de kanshebbers werd gerekend. Er was een aantal topteams uit Duitsland en de grootste favoriet, Avia Racing, ging er met de pole position vandoor, Michael Schöttler was de man op pole. Een andere kanshebber was het Belgische Modave onder aanvoering van de Belgen Simon Delvenne, Logan Jadot, Matts Breckpot Fabio Poaleschi en Filipe Viera, dit team was al eerder winnaar van deze 24 uur. Dat waren wij met Bluestar overigens ook, in zowel 2011 en 2012 (met mij erbij) wonnen we, al was die laatste wel in een jaar dat er 2 klassen waren, en dat maakt het toch iets minder speciaal. De kwalificatie verliep niet goed, we moesten vertrekken vanaf plek 14, maar als er dan toch een type race is waar de kwalificatie iets minder moet zijn, dan maar bij een 24 uurs. Romano kwam erachter dat de choke nog een klein beetje openstond en dat was te merken, vanaf het vertrek schoot hij uit de startblokken en binnen no time knalde Romano de top 5 in.

161001 24h eupen finish

Er was enorm veel grip op de baan en dat werd gedurende de race alleen maar meer en meer, listige omstandigheden want de karts wilden makkelijk op 2 wielen gaan. We moesten 3 keer van richting wisselen, 6 stints op 100kg rijden, 36 pitstops maken waarvan 29 kartwissels en ook nog eens een minimumtijd in de pits staan. Dit zorgde er tijdens de race voor dat tactiek heel belangrijk was, maar ook dat de stand soms een vertekend beeld gaf. Mathias reed voor ons de eerste stint op 100kg en ging meteen loeihard. We kozen ervoor om de goede karts te gebruiken voor de 100kg stints en dit pakte goed uit, hierdoor verloren we weinig tijd. Ook Yoan reed zijn eerste meters in de omgekeerde richting terwijl Tristan en ik nog even moesten wachten. Om 9 uur ’s avonds was het startschot gegeven en in het holst van de nacht ging het even mis, de tijdwaarneming viel uit door kortsluiting en de race werd geneutraliseerd en voor zo’n anderhalf uur stilgelegd. Er was overleg want er ontstond een lastige situatie daar deze situatie zich voordeed middenin de kartwissel periode. Daardoor werd de stand van voor de wissels gepakt en werd deze kartwissel geschrapt en werden de teams manueel in hun volgende kart gezet. Dit duurde even en we wisselden ook meteen van richting. Dit betekende dat ik me klaar kon gaan maken voor mijn 1e stint. We streden op dit moment al voor de kop van de race en mijn stint op 100kg ging ontzettend goed.

161001 24h eupen gregory ruben

Na een klein uurtje pauze waarin Tristan reed, ging ik bij het opkomen van de zon weer verder voor een dubbele stint op 100 en daarna 80kg. Helaas moest ik daarna rond half 9 de kartbaan even verlaten voor een andere race in Brussel. In deze uren dat ik weg was deden we goede zaken, Mathias maakte veel indruk en de top 3 weekte zich langzaam los van de rest van het veld. Het was ontzettend spannend toen ik rond het begin van de avond weer terug was, al deed de stand anders vermoeden. We lagen namelijk zo’n 8 ronden achter op Modave, maar hadden al circa 500 seconden langer in de pits gestaan!! Avia leek net te kort te komen om zich nog te mengen in de strijd om de overwinning, zij hadden virtueel iets meer dan een ronde achterstand. Ik ging weer rijden op 80kg en even later nog eens op 100kg en dat was gelijk onze laatste stint op dit gewicht. Hier konden we nogmaals verschil maken doordat ik bijna dezelfde tijden op zelfs sneller reed dan veel teams op 80kg. Dit was dan ook een superkart en onze strategie pakte weer heel goed uit.

161001 24h eupen podium

Romano had er na 18 uur race met een schitterende move nog voor gezorgd dat we bijna en ronde konden terugpakken op Modave en nu de finish in zicht kwam werd duidelijk dat wij de leiding met zo’n anderhalve ronde in handen hadden. Tristan en Romano reden beiden nog een stint en ik mocht het de laatste 30 minuten afmaken. Het laatste rukje voelde als 1 grote ereronde, met zoveel publiek langs de baan en in de blauw/witte kleuren van Bluestar was het genieten en op naar de finish. Rond half 11 ’s avonds viel het zwart/wit geblokt voor mijn neus en konden de overwinningsdrankjes worden ingeschonken, een magnifieke overwinning waar we als team enorm trots op zijn. Onze teamspirit bracht ons tot het hoogste treetje van het podium, voor de andere kleppers van Modave op 2 en Avia op 3. De rest van de top 10 was enorm sterk, met vooral veel Belgische en Duitse teams die furore maakten. Met een prachtige ervaring erbij verspreidde het deelnemersveld zich weer over de landen van Europa, op naar de editie van 2017!

161001 24h eupen uitslag

Formula Karting race 8

Ruben en Mats vechten mooie strijd uit
Machelen, 1 oktober 2016

Op zaterdag 1 oktober was de 8e race van Formula Karting 2016 en deze vond plaats te Brussel bij FKI. Ik was tijdens deze race ook nog bezig met een 24 uurs race in Eupen en dus moest ik tussendoor ‘even’ weg om in Brussel te rijden. Een belangrijke race ook, want met nog maar 3 races te gaan naderen we de ontknoping in de titelstrijd. Vandaag begon de dag met 2 trainingsheats en tijdens deze sessies was het flink aan het regenen. In de 1e race van de dag was de regen weliswaar gestopt, maar de baan was nog goed nat en dat was vooral gunstig voor Mats en mij, want wij voelden ons wel thuis in de regen. Mats is al jarenlang een gekend regenrijder en dat bewees hij ook nu weer door in de omgekeerde richting de pole position in een 3 ronden kwalificatie voor zich op te eisen. Tijdens de race kon ik vanaf P2 met Mats mee glippen en Dylan zat op plek 3 niet ver weg. We reden vandaag 5 races van 15 minuten met 1 longcut. Ik kon Mats net bijhouden en de longcut zou wel eens de doorslag kunnen geven. Mats nam deze en vervolgens kwam ik even wat achterblijvers tegen en leek de strijd om P1 te verliezen. Helaas was er verwarring rond het aangeven van de laatste ronde, en zo werd ik 1 ronde te laat afgevlagd en ontstond er enige commotie rond de uitslag. Uiteindelijk werd er voor een compromis gekozen waar iedereen mee kon leven, Mats won de race en ik ging terug naar P2 voor Dylan en Rico.

161001 formulakarting fki

In race 2 reden we de normale richting en nu pakte ik pole position voor Opnithi en Jelle. De baan had al een grote droge lijn maar sommige stukken op het binnenstuk waren nog erg glad en dus listig. De race verliep voor mij vrij straight forward, ik kon redelijk makkelijk winnen terwijl Opnithi wel kort bij zat en ik af en toe even wat korter moest rijden. Mats won de battle voor P3 en Rico was dit keer na een klein foutje 7e. In race 3 wederom de normale richting en nu commotie in de kwalificatie toen we niet na 3 maar pas na 5 ronden werden afgevlagd. Voor mij viel dit goed uit, want opnieuw had ik pole position en Mats stond vlak achter me. In de race vochten we een mooi duel uit, hij klampte steeds aan maar kon er niet voorbij komen en zo stond ik er na 3 races goed voor.

161001 formulakarting fki zw

In race 4 bemoeide ook Rico zich voor het eerst met de strijd vooraan, Mats stond nu weer op pole position voor Rico en mij, allemaal binnen de tiende. De race was bloedstollend, we reden in een treintje achter elkaar totdat Rico toesloeg en de kop overnam. Ik besloot daarop de longcut te nemen en dat pakte goed uit. Toen Rico enkele ronden later als leider door de longcut dook, kwamen we zij aan zij te rijden en kon ik hem uitkomen de volgende bocht pakken. Het was nu de vraag waar Mats uit zou komen. Het was heel close, maar ik gaf hem de ruimte om een crash te voorkomen, hij had veel meer snelheid en zo zat ik aan de buitenkant voor de volgende bocht. Hier probeerde Rico van te profiteren maar ik kon P2 vasthouden. Even later haalde Rico mij alsnog in, en zo finishte de race zoals hij was gestart. Het ging voor de dagzege duidelijk tussen Mats en mij, we stonden gelijk en de rest stond meer dan 10 punten achter. In de laatste race had ik mijn minste kart, ook al waren de kartverschillen redelijk klein. Ik kon me toch op een 2e plek kwalificeren, maar wel achter Mats en ik wist dus dat ik meteen moest toeslaan om hem niet weg te laten rijden. In de 1e ronde probeerde ik het, maar Mats reed mee aan de buitenkant van de bocht en ik kwam er niet langs. Daarna nam Rico het heft in handen en greep de leiding in de race door eerst mij en daarna Mats in te halen. Hij stelde daarmee de 3e plek in het dagklassement veilig. Mats kon zich vrij makkelijk op P2 handhaven en zo wist hij zijn 1e Formula Karting overwinning te pakken. Het was een hele mooie strijd waar ik enorm van kon genieten en ik loop weer een paar puntje uit op Rico in de stand, helemaal geen slecht resultaat dus vandaag! Over 4 weken is de voorlaatste race bij KCR.

161001 formulakarting podium fki