Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Speedwear Cup race 2

Dubbele zege in 2e ronde Speedwear Cup
Middelburg, 30 november 2015

Voor de tweede keer troffen de rijders van het individuele Speedwear kampioenschap te Middelburg elkaar op maandag 30 november. Net als vorige keer was de avond druk bezet met 3 groepen (2x 80kg en 1x 100kg) en daarbij veel goede rijders. In onze klasse waren meer dan 20 rijders en dus volle groepen. Eerst werden er 2 rondes gekwalificeerd om de groepsindeling voor de 2 heats en de startopstelling te bepalen. Je kreeg geen punten voor de kwalificatie dus was het voor mij vooral zaak om bij de eerste 10 te kwalificeren zodat ik (in tegenstelling tot vorige race) bij de snelle groep zat. Dat lukt, met 42.6 stond ik maar 1 tiende achter P1, maar dat betekende slechts P7. Het niveau ligt hoog en dat zie je ook aan verschillende rijders die de snelle groep niet halen, zoals de leider in het klassement, Selina. Vanaf plek 7 reed ik een mooie inhaalrace, ik haalde veel mensen in op de baan en kwam toen achter Lorenzo (die had pole position gereden) die vol in de verdediging ging. Op dat moment besloot ik direct te pitten en kwam ik als 2e weer de baan op, net achter Patrick. Ik kon Patrick snel inhalen en daarna uitlopen op Lorenzo en Wouter die nog moesten stoppen. Vooral Wouter was snel, en finishte de race zelfs op een 2e plaats, net voor Mika die ook een goede race reed.

outfit nieuw

In race 2 weer een kwalificatie, ook nu 2 getimede ronden en dit keer belandde ik op plek 3 achter Joris en Lorenzo. Beide kon ik op de baan inhalen, en samen met Joris reed ik vervolgens weg van de rest. Ik kon hem gelukkig net op een metertje achterstand houden, waardoor hij geen aanval meer kon inzetten, ook niet na de pitstop. Zo won ik ook de 2e race vandaag, een uitstekend resultaat dus en veel punten voor het kampioenschap, waarin ik nu van P9 de top 3 binnenkom. Lorenzo was in de eerste race te laat met stoppen en verloor daarom veel kostbare punten, nu deed hij het beter met een 3e plek. Bij de 100kg klasse won Tom knap de 1e race na een prachtige strijd met onder meer Dennie, Mathieu won de 2e.

IKK race 11, Indoor Karting Middelburg

Ruben kampioen zwaargewicht en 2e algemeen
Middelburg, 28 november 2015

Nogal wat mensen stonden er van te kijken toen ik me aan het begin van het jaar inschreef voor het IKK, maar ondanks dat het niet op gewicht is heb ik er achteraf toch geen spijt van. Ik heb gedurende het jaar veel leuke races gehad, ook met lichtere rijders en zeker op de indoorbanen ging het er erg sportief aan toe. De laatste race van het Individueel Kart Kampioenschap 2015 was op zaterdag 28 november in Middelburg. Een thuisrace voor mij, al rijd ik tegenwoordig vanwege mijn drukke schema veel minder in Middelburg dan menigeen misschien denkt, maar de baan ken ik natuurlijk wel goed. Het kampioenschap bij de zwaargewichten (>75kg) kon me bijna niet meer ontgaan, maar het moest nog wel even veiliggesteld worden. Voor het algemeen klassement was het nog wel spannend, maar liefst 4 mensen konden nog 2e worden, maar het leek vooral een strijd te gaan worden tussen Rick en mij, vooraf gescheiden door slechts 1 schamel puntje.

151128 ikk jk

Ik had niet meer getraind dus het was even afwachten hoe de hotlap kwalificatie ging, maar die ging prima. Rico pakte pole position en ik P2 net voor Rick. In het begin maakte ik een klein foutje waardoor Rick gelijk op mijn bumper zat en Rico een klein gaatje had. Ik probeerde nog aan te pikken bij Rico, maar toen zette Rick zijn kart er gelijk naast. Een vrij harde actie en hij liet me sportief terug voorbij. Rico was nu wel weg dus moest ik voor de punten van P2 gaan. Mika zat op plek 4 en werkte af en toe als stoorzender bij Rick, maar ze bleven dicht bij me en ik moest zo nu en dan verdedigen. In de laatste ronde wist Mika Rick nog te verrassen, zo liep ik van 1 naar 6 punten voorsprong uit. In race 2 had ik een mindere kwalificatie, maar toch stond ik weer 2e, nu pal achter Rick. Het was inmiddels duidelijk dat wij er met de podiumplekken in de eindstand vandoor gingen, Thom en Dylan konden zich vandaag niet meer mengen in die strijd, nu was alleen de vraag wie 2 en wie 3.

151128 ikk ncc

In de eerste bocht zette ik mijn kart meteen naast die van Rick, een gewaagde actie waarbij ik iets doorschoot. Hier kon Rico van profiteren en die nam vanaf P3 de leiding in handen. Rick gaf niet op en kwam me de volgende bocht bijna buitenom voorbij, maar door een zetje van achter kon ik net voor hem blijven. Ik had een goede kart en kon snel weer naar Rico toe rijden. Het was nog vroeg in de race en hij verdedigde niet, ik kon hem voorbijsteken en Rico probeerde gelijk aan te pikken. Het lukte me om een gaatje te slaan en toen de rest aansloot bij Rico was ik helemaal weg. Ze gingen vol in gevecht, en voor alle duidelijkheid, hier was absoluut niks over afgesproken, ik trok mijn eigen plan en Rico (we kennen hem inmiddels) ging natuurlijk ook voor zijn dagklassement, zeker na de overwinning in race 1. Helaas werd dit hem zo goed als onmogelijk gemaakt toen plots een blauwe vlag werd getoond door de wedstrijdleiding. Zij vonden dat hij te heftig verdedigde. Een vrij bijzonder voorval zeker gezien het feit dat eerder dit seizoen dergelijke situaties ongemoeid bleven.

151128 ikk middelburg algemeen

Uiteindelijk profiteerden Floris en Rick hiervan, ze gingen allebei voorbij Rico en pakten P2 en P3. Zo hield Rick de spanning erin, zeker toen hij opnieuw pole position pakte in race 3, knap! Rick nam nu het zekere voor het onzekere en gooide de eerste 2 bochten alles dicht. Hij verloor daarmee echter in bocht 2 zoveel snelheid dat ik hem met uitkomen kon passeren. Zo zag het er steeds beter voor mij uit, ik wist dat ik aan plek 5 genoeg had, en de nummers 4 en verder werden al snel op grote achterstand gezet. Ik wilde nu ook graag de laatste heat winnen en voor de dagzege gaan. Daarvoor moest ik nog afrekenen met Rico die 2e stond, op 2 puntjes van mij. Ik hield alles strak dicht en zag ondertussen achter me een hoop mooie inhaalacties van Rico en Rick op het scherpst van de snede. In de voorlaatste ronde ontstond een hachelijke situatie toen een achterblijver bijna stil ging staan midden op het lange stuk achterin. Wij kwamen daar met hoge snelheid aan en ik kon ternauwernood de achterblijver ontwijken. Achter mij ging het wel fout, Rick en Rico klapten er vol op en Rick was hiervan het slachtoffer, hij kwam onder de banden te staan en verloor veel posities. Hij zag na een hele sterke dag een 3e plek in het dagklassement in rook opgaan, balen om op die manier het seizoen te moeten afsluiten.

151128 ikk zwaar

Toch complimenten aan Rick want hij heeft op veel banen laten zien dat hij erg snel was dit jaar. Dat geldt zeker ook voor Rico, de onbetwiste kampioen in zowel IKK als NCC! Al met al was het voor mij een super mooie afsluiter, de dagzege in het algemeen klassement was een hele mooie prijs, en dat geldt natuurlijk ook voor het kampioenschap bij de zwaargewichten en misschien nog wel mooier de 2e plek tussen alle licht- en middengewichten in het algemeen klassement! Ook felicitaties aan de kampioen van de second division; Ricardo de Vlieger. Ik ben benieuwd naar de nieuwe kalender van volgend jaar, die zal bepalen of ik ook dan weer aan de start zal staan.

151128 ikk groepsfoto

12 uur Hurricane Dolhain Karting

Ruben scoort overwinning met Bluestar Racing Team
Dolhain, 21 november 2015

1511-21 hurricane

Op zaterdag 21 november stond de 12 uur van Hurricane Dolhain karting op het programma, een baan waar ik nog nooit eerder geweest was. Met in totaal 14 Bluestar rijders, verdeeld over 4 teams, trokken we in alle vroegte naar Wallonië. Ik reed voor Bluestar 1 samen met regerend wereldkampioen Mathias Grooten en Yoan Medart, thuisrijder in Dolhain en ook onderdeel van ons winnende team op het afgelopen WK in Italië. Nadat we ’s ochtends met het hele team een fotosessie gedaan hadden maakten we ons op voor een uurtje vrije training. Voor mij was dit ideaal om de baan te leren kennen, in 20 minuutjes kon ik mijn tempo aardig opschroeven tot al vlakbij de snelste mannen. Het deelnemersveld was bijzonder sterk, met meer dan 10 WK deelnemers en ook veel snelle thuisrijders. Ook een aantal internationale teams uit onder meer Frankrijk en Duitsland, oude bekenden als Maximilian Beer (2e op het WK 2011) deden mee. Er werd gereden op 85kg en alle teams reden in dezelfde 17 karts, met kartwissels om de drie kwartier. Alle 16 teams moesten in dezelfde kart 1 ronde kwalificeren en Yoan pakte pole position.

151121 12h dolhain bluestar racing team kopie (1)

We begonnen alle drie met 3 stints achter elkaar, dus Yoan reed eerst zo’n 2 uur en 15 minuten. In het begin van de race kwam het Bluestar Junior team met Tristan Foldesi naar voren, zeker één van de aanstormende Belgische talenten en dat geldt ook voor zijn teamgenoten Guillaume Huls en Bastien Cabrera. Bluestar Junior pakte brutaal de leiding en ook team Outsiders was dicht bij. Mathias nam in zijn 1e deel de leiding weer terug over, maar de top 3 bleef binnen dezelfde ronde, op plek 4 lag Bluestar 2 met Robin Borremans, Gregory Laporte en Mathieu Huls, ook een heel snel team. Zij werden op de voet gevolgd door het beste Duitse team met Beer, André Lohse en Lars-Ole Jens (onlangs nog opponent in Polen). Ik stapte na 4 en een half uur wedstrijd in voor mijn 1e stint, en het ging vrij goed. Ik kwam misschien nog een tiende te kort op de aller snelste thuisrijders, maar ik kon heel constant rijden en dat is in dit soort lange races altijd heel belangrijk. De organisatie was top, niet alleen waren de kartverschillen klein en lag de baan er mooi bij, ook werd er de hele race uitstekend blauw gevlagd en liepen de wissels in de pits op rolletjes.

151121 12h dolhain ruben vlag kopie

Na mijn 1e stint waren de nummers 2 en 3 een paar seconden ingelopen, maar we wisten toen al dat we nog een aantal goede karts aan het einde van de race zouden krijgen. Yoan ging wederom rijden voor 3 stints, en ondanks wat pijn aan zijn rug kon hij zich handhaven aan kop, even kwam Bluestar Junior weer langszij maar nog voordat Mathias weer instapte hadden we de leiding weer terug. Ook de Walen van Outsiders volgden nog op de voet, en na 10 uur race lag de top 3 nog steeds binnen de 10 seconden, ongekend spannend dus. Ondertussen was de spanning om te snijden, de nervositeit nam toe en er werd op het scherpst van de snede gereden en gewisseld, want iedere seconde telde. Mathias kreeg in zijn laatste stint onze beste kart, en dit buitte hij uitstekend uit. Hij kon het niet laten om wat hotlaps te rijden en pakte hiermee ook nog de snelste raceronde.

151121 12h dolhain podium

Ondanks zijn hotlaps was hij wel flink uitgelopen en toen ik instapte hadden we zo’n driekwart ronde voorsprong op P2 en 3 die in gevecht waren. De Duitsers lagen nu op 4, maar wel al op meer dan 3 ronden achterstand. Bluestar 3 streed in de middenmoot, Justine van Wynsberghe, Jonathan Bert, Antoine Coudron, Timothy Laporte en Nicolas Vanpuyvulde maken allemaal ook al jarenlang deel uit van dit mooie vriendenteam. Een team dat altijd voor elkaar door het vuur gaat, en ook een team waar op zo’n hoog niveau wordt gereden dat iedere race die je met zulke teamgenoten rijdt jezelf ook beter en beter maakt. In mijn laatste stint kon ik de voorsprong naar 1 ronde brengen en sloot ik met een heel lekker gevoel de race af. Mijn pace was nu heel goed en natuurlijk het belangrijkste, we wonnen de 12 uurs race!!! Het was mijn eerste kennismaking met de kartbaan van Dolhain maar ik kijk al uit naar de volgende keer! Complimenten aan de nummers 2 en 3 die erg hard gingen, zeker de jonge Bluestars maakten het ons lang lastig. Dank aan Kinepolis voor de sponsoring en aan alle teammaten van Bluestar Racing Team voor de geweldige dag.

151121 12h dolhain uitslag

BEKC race 8

Seizoen eindigt zoals het begonnen was
Genk, 14 november 2015

De laatste race van het BEKC seizoen 2015 zit erop, een heel lastig seizoen voor ons (Veersedam Auto – Kastaci Auto) met regelmatig pech, veel regen en wisselende resultaten. Met het ingaan van de laatste race waren onze kansen op een top 3 klassering in de eindrangschikking helaas al verkeken, en dus moesten we gewoon voor dagsucces gaan tijdens race 8 te Genk. We wisten dat ook dit lastig ging worden, gezien het gigantisch grote deelnemersveld van niet minder dan 40 teams! Hieronder vele Europese toprijders die veelal als gelegenheidsteam meereden. Vanwege mijn werk kon ik er dit weekend pas vanaf zaterdag eind van de middag bij zijn. Op vrijdag en zaterdagmorgen was het voornamelijk droog en onze Gillard deed het onder deze omstandigheden erg goed. Dave was ook pas op zaterdag van de partij maar had ’s ochtends al direct een lekker gevoel. Net voor de kwalificatie begon het echter, zoals bijna iedere race dit jaar, te regenen.

Leon was de man voor de kwalificatie, weer terug van weggeweest. We hadden wat kleine problemen met de motor waardoor we aan het einde niet meer voor een verbetering van onze tijd konden gaan, hierdoor zakten we iets terug naar een 14e startplek. Toen de race begon rond een uur of 5 was het nog iets harder gaan regenen, de baan was zeiknat en het leek er geenszins op dat dit nog voor het einde van de wedstrijd zou gaan veranderen. Leon had weer eens een hele goede start en manoeuvreerde zich direct langs 4 opponenten. In het begin van de race was het wel knokken met de kart, waarvan de afstelling niet helemaal optimaal was. Doordat we nauwelijks onder deze omstandigheden hadden kunnen trainen moesten we een beetje gokken en dat pakte niet super uit.

151114 bekc ruben

Leon bleef echter knokken en bleef rond plek 10-12 rijden, regelmatig viel er een team uit dus ook op de baan blijven en niet stuk gaan leverde al positiewinst op. Na ongeveer een uur en 10 minuten ging ik rijden als 2e en ik had veel last van de motor, waarschijnlijk omdat er water in de motor kwam. Na een tijdje werd dit minder en kon ik vrij goede tijden rijden, we schoven de top 10 weer binnen. Door 1 uitstapje naast de baan verloren we helaas de 8e plek, en na onze 2e stop in de laatste 10 minuten kwamen we op plek 9 te liggen. Niet een resultaat waar je direct heel warm of koud van wordt, maar van de reguliere teams die normaal in het BEKC reden lagen we wel 2e achter MD Racing.

Zo sloten we het seizoen af op een nat Genk, zoals het ook begon. Helaas dit jaar maar 1 podiumplaats, dit is natuurlijk niet wat we ervan gehoopt hadden aan het begin van het jaar. De snelheid zat er vaak heel erg goed in, in zowel Spa als Emmen (2x) waren we ontzettend snel en hadden we telkens kans op de overwinning, maar pech of kleine tegenslagen gooiden telkens roet in het eten. Toch heb ik genoten van alle weekenden, zowel op als naast de baan, want het rijden blijft erg vet en zeker met zo’n gaaf Zeeuws team met Leon, Dave, Cuma en Nick (monteur)! Bij deze wil ik graag Veersedam Auto, Kastaci Auto en KCR bedanken voor de ondersteuning tijdens het seizoen, hopelijk sta ik volgend jaar opnieuw aan de start en kan ik dan alsnog mijn 1e overwinning scoren en voor de titel strijden.

151114 bekc uitslag 1
151114 bekc uitslag 2
151114 bekc uitslag 3
151114 bekc uitslag 4

ZIKK race 4

Veersedam met dubbelslag terug op 1
Indoor Karting Middelburg, 9 november 2015

De 4e race van het seizoen 2015/2016 werd op maandag 9 november verreden in omgekeerde rijrichting. Cuma was de man voor de kwalificatie vandaag. We hadden de pech dat we in de battle kwalificatie in de 1e ronde gelijk tegen 2 teams moesten waarvan er maar 1 door ging. Cuma redde het net niet tegen ’t Begin Domburg (Jacco) en daarom startten we als snelste afvaller als 5e. Cuma begon de race sterk, maar viel even terug door wat geduw en getrek met Mike van Auto Sturm die ons terug inhaalde, uiteindelijk resulterend in een waarschuwing voor ons. Daarna maakte Cuma zich even kwaad en reed zich snel voorbij de groep waarin hij in het beginfase zat. Zo creëerde hij een vrije baan en rust en begon super tijden te klokken. Hiermee begon hij al snel in te lopen op de top 3 die wel wat was weg gelopen, met daarin Lorenzo van Snap On, Jacco van ’t Begin en polesitter Patrick van Klaver 4. Cuma haalde Patrick nog in en zette de snelste raceronde op 42.22. Dave maakte zich klaar voor de 2e stint.

Met een mooie late wissel konden we Dave de baan op sturen met een prima kart. Na 20 seconden erestraf werden we losgelaten door Joop en kon Dave beginnen aan zijn stint. Hij trok zijn hoge niveau van de vorige race door naar deze race, terwijl Dave geen uitgesproken liefhebber is van de omgekeerde richting. Dit was aan zijn tijden niet te zien want die waren samen met Annelien van Snap On het snelste van iedereen. Ondanks de 20 seconden straf lagen we alweer in de top 5 en Dave reed ons moeiteloos weer richting de top 3. Alleen Klaver 4, ’t Begin en Auto Sturm zaten nog voor ons toen de pits bijna open ging. Met een vernuftig tactisch plannetje waarbij we de shortcut namen om Auto Sturm in te halen en daarna even 2 seconden vertraagden omdat de pits nog niet open was, kwamen we perfect uit voor de wissel. Marcel stond te popelen om te vertrekken en mocht dat doen in de kart van Cuma.

Ons plan kwam precies uit zoals we het in gedachten hadden en Marcel had nog voor het einde van de wisselperiode al veel tijd goedgemaakt. Mike van Klaver 4 werd snel ingehaald en niet veel later volgde ’t Begin Domburg, het jeugdige team dat ook aan een hele sterke race bezig was. Marcel was het snelste op de baan en ik kon daardoor relaxed instappen op P1. Ook de 3e wissel was weer goed getimed, want ik kreeg een lekker kartje mee en kon nog de snelste ronde op 42.10 (3x) zetten en de voorsprong naar een halve minuut brengen, een fantastische race met super teamwork en allemaal hele constante en snelle tijden. Winnen is het leukste dat er is en zeker als je dat met je beste vrienden kan doen!!

151109 zikk podium

In de laatste stint was er nog veel te doen over de strijd om P3 tussen Auto Sturm en Klaver 4. ’t Begin Domburg liet er geen twijfel over bestaan, Nobby, Malcolm, Jacco en Rick pakten keurig P2, maar Wouter van Klaver 4 zorgde voor veel discussie met een aantal inhaalpogingen in de laatste raceronden. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding na de race Klaver 4 terug te zetten naar P7 en zo werd Auto Sturm met invaller Bart-Jan (die de geblesseerde Nick vervangt) 3e. Na 4 races staat Veersedam-Kastaci weer bovenaan in de stand, zagen ook Leroy en Peter die vandaag vanaf de kant hun steentje bijdroegen. Nadat het bier en de bitterballen (letterlijk) de tafel over waren gevlogen begaven we ons weer huiswaarts. De laatste ZIKK race van 2015 is op maandag 7 december.

IKK race 10, Euro Indoor Karting Swalmen

Ruben scoort veel punten in Swalmen
Swalmen, 7 november 2015

Op zaterdag 7 november was de voorlaatste IKK race van het seizoen 2015, en wel in het Limburgse Swalmen. Een prachtige baan waarop Mika en ik op vrijdagavond samen even gingen trainen. Dit ging erg lekker, en na een goede nachtrust in een bed&breakfast vlakbij de baan, konden we op zaterdag ons pak aantrekken voor de race dag. De opzet was iets veranderd ten opzichte van de vorige race, daar er nu 3 maal gekwalificeerd moest worden, telkens 1 rondje (voorafgaand aan een opwarmronde). Dit vond ik erg leuk, en ook eerlijker, aangezien een slechte kart loten in de eerste race nu minder erg was. Ik had niet bepaald de beste kart in race 1, maar juist door een hele goede kwalificatie stond ik toch nog 4e, dit was in een 5 minuten kwalificatie nooit gelukt.

In de 1e race liep de top 3 (Rico, Mika en Lyndon) dan ook snel weg en ik moest mijn 4e plek met hand en tand verdedigen. Dat ging goed, al probeerden Floris en Rick me op verschillende plekken in te halen. Een hoop rijders achter me waren sneller, maar ik wist me te handhaven op plekje 4. Zo stond ik voor het eerst sinds Nijverdal (door de gemiste race 3 in het begin van het seizoen) weer bovenaan in het zwaargewichten klassement. Dylan biedt dit jaar veel tegenstand (vooral outdoor) maar vandaag leek ik de beslissende slag te kunnen slaan. In race 2 en 3 waren mijn karts een stukje beter, mijn 2e kwalificatie was wel ietsje minder, P3. In de race kon ik Thom eind rechte stuk voorbijsteken, alleen Luciano was op P1 iets te snel. Rico had een minder kartje, en doordat hij P4 eindigde naderde ik hem tot op 1 puntje in het dag klassement. Ondertussen deed ik goede zaken in de algemene rangschikking, waar ik met Thom en Rick strijd voor P2.

151107 ikk swalmen algemeen

In de laatste kwalificatie maakte ik 1 klein foutje, waardoor ik weer niet in de top 2 stond, maar opnieuw 3e. Rico ging er op kop vandoor en stelde een nieuwe dagzege veilig. Luciano ging flink in de verdediging. Na een tijdje wist ik toch een gaatje te vinden en haalde ik hem mooi in. Dit leverde me niet alleen P2 op maar ook de titel rijder van de dag. Achter Rico en voor Mika die een hele sterke dag kende, werd ik in het algemeen klassement 2e, terwijl ik bij de zwaargewichten ruim met de overwinning ging lopen. Een hele mooie dag waar ik dik tevreden mee was, op naar de finalerace in Middelburg.

151107 ikk swalmen zwaargewichten

BiteMedia Cup race 2

IKM met 9kg sterk naar P2
Roosendaal, 3 november 2015

De tweede race van de BiteMedia Cup werd verreden te Kart Centre Roosendaal op dinsdag 3 november. Vandaag mochten wij het gaan proberen met 9kg strafgewicht vanwege onze overwinning in race 1. Vorig jaar was het ons niet gelukt om met strafgewicht 1 (toen nog wel 12kg) op het podium te komen, dus ons doel voor deze race was duidelijk, om nu wel podium te pakken. De kwalificatie werd gedaan door alle 4 de rijders van ieder team (Van der Grift nam dit wel heel erg letterlijk), allemaal 1 rondje, en dat resulteerde voor ons in plek 3 op de grid, en Selina noteerde de snelste tijd van ons 4 (Rico, Patrick, Selina en ik vandaag). Ik ging starten en al snel had ik Ivo van Van der Grift te pakken, zo schoven we op naar 2. Guido reed voor Outdoor Racing op kop, hij reed weliswaar zonder gewicht maar ging wel hard, net iets harder dan mij. Achter mij waren er flink wat gevechten, waardoor ik ondanks het strafgewicht mooi weg kon rijden van de rest. Zeker VDH en KCR verloren redelijk veel tijd.

151103 bmc vdgrift

In de 2e stint ging Selina rijden en zij kon de 2e plek netjes vasthouden. Auto Sturm lag inmiddels 3e en liep langzaam in, aan kop reed Outdoor nog steeds hele mooie tijden met Deltef en de jonge Jarno die in de plaats van Ian is gekomen. Ian rijdt nu bij onze concurrenten van KCR die met een sterke middenstint van Melvin weer richting de top 3 kwamen. Patrick ging als 3e en kon ook nette tijden op de klokken zetten, waardoor we nog steeds op podiumkoers lagen. Met het ingaan van de laatste stint hadden wij Rico nog achter de hand, maar Robin reed voor Outdoor Racing een heel knap tempo en stelde de overwinning veilig. Rico ging ook keihard rekening houdend met de 9kg extra, en daardoor was de 2e plek voor ons een feit. KCR kwam netjes terug naar het podium met 6kg, onder meer door een sterke stint van Danny. Volgende race mogen wij het met 6kg proberen, en dan voor het eerst tegendraads op deze baan!!

151103 bmc podium