Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Rental Kart Masters Eupen 2017

Ruben sterkste in Masters maar mist overwinning
Eupen, 25 maart 2017

Op zaterdag 25 maart was in het Belgische Eupen de 2e editie van de Rental Kart Masters. In plaats van een 2-dagen durend kampioenschap was de opzet dit jaar veranderd naar een 1-daags evenement met maar liefst 7 sprintraces verdeeld over de hele dag. Er was een 80kg klasse met een kleine 40 deelnemers en ruim 10 deelnemers streden in de minder sterk bezette 100kg klasse. Op vrijdagavond was ik al op de kartbaan om een aantal trainingsheats te rijden en het ging ontzettend lekker. Ik was dan ook helemaal klaar voor de wedstrijddag en die begon al ’s ochtends vroeg. Er was telkens een kleine variatie in de opzet van de races, met af en toe shortcuts en soms pitstops, maar telkens 1 rondje kwalificeren vooraf. De groep werd steeds in tweeën gedeeld en in de 1e race was Romano Franssen mijn voornaamste concurrent. Hij kwalificeerde enkele duizendste voor mij en samen reden we een klein stukje weg van de rest. Het was een mooie race en ongeveer halverwege kon ik Romano inhalen en de race naar mij toetrekken, een mooie start. Er werden vandaag ook punten uitgedeeld voor de pole position, snelste ronde en een bonus punt voor snelste shortcut of pitstop. Deze extra punten waren erg belangrijk en met de snelste shortcut (ik nam bewust wat afstand in de 1e ronde) en snelste raceronde pakte ik meteen 2 extra punten.

rental kart masters 2017 nl

In race 2 was het een strijd met Rico die nipt de pole position pakte. In de race kon hij iets van mij weglopen en moest ik mijn 3e plek ten opzichte van Benjamin Kaivers verdedigen, dit lukte ondanks een pitstop prima en zo werd ik 2e. Race 3 was een hele mooie, met Romano de hele race vlak achter me moest ik alles geven en kon ik me geen foutje veroorloven, we dreven elkaar tot grote hoogte en met de snelste raceronde in de laatste ronde kon ik alle punten pakken. In race 4 was het enorm spannend, de race ontpopte in een strijd tussen Rico en mij. Rico haalde mij eerst mooi in nadat ik de pole position had gepakt, vervolgens ging hij in de verdediging en moest ik een gaatje zien te vinden. Dit is bij Rico nooit makkelijk maar met een schitterende verrassingsaanval in de laatste ronde kon ik hem toch voorbijkomen en mijn 3e race winnen, opnieuw met maximale punten! Simon Delvenne, één van de Belgische troeven stelde tot nu toe teleur maar kon nog wel de 2e plek in de race pakken.

rental kart masters 2017 ruben 1

In race 5 pakte ik met een middelmatige kart opnieuw pole position en kon ik alles netjes dichthouden. Helaas probeerde Benjamin Kaivers een veel te opportunistische actie waardoor ik werd rondgetikt en hard achteruit de boarding inging. Hij kreeg meteen oranje maar ik was wel 2 plekken kwijt, ik had nog geluk dat ik terug de baan in werd gekatapulteerd met een 3e plek als gevolg. Hier was ik niet blij mee want deze race had ik gewoon moeten winnen. In race 6 werd er erg hard gestreden, hele agressieve inhaalacties over en weer maar uiteindelijk wist ik wel weer de pole position en overwinning veilig te stellen, ik ging duidelijk als leider in de stand de finale in en Rico en Romano waren de enige nog overgebleven concurrenten. Met z’n drieën hadden we het grootste deel van alle overwinningen bijeen gereden. In de finale waren er dubbele punten en laat ik nu net mijn slechtste kart van de dag loten. Van de 6 voorrondes kon je er nog 1 schrappen maar dat was nu natuurlijk niet het geval en met de 20 sterkste rijders bijeen wist ik dat het nu schade beperken zou worden.

rental kart masters 2017  r r r

Ik kwalificeerde op een 7e plek terwijl Romano en Rico wel een goede kart hadden en helemaal vooraan stonden. In de race werd ik aan alle kanten belaagd door mensen achter me en kon ik uiteindelijk een 8e plek pakken, daar ging de titel. Nu was er nog wel een super final shootout waarin de top 3 uit het klassement nog 3, 6 en 9 bonuspunten konden behalen in een rechtstreeks duel met 3 hotlaps in 3 karts. Veel eerlijker kan het niet en ondanks dat ik door de finale al 2 punten te ver achter stond om nog te kunnen winnen, was ik gebrand om mijn snelheid hier te laten zien. Met 3 mooie rondjes wist ik de shootout ruimschoots te winnen, meer dan 5 en 8 tienden had ik voorsprong op respectievelijk Rico en Romano, en ondanks dat Rico er voor het 2e jaar op rij met de titel vandoor ging had ik in ieder geval laten zien dat ik vandaag de snelste was, meer kon ik niet doen en dus moest ik toch tevreden zijn met een 2e plek, Romano werd 3e voor Christian Douven en Benjamin Kaivers. Het was weer een mooi event op een mooie baan, hopelijk beperken ze volgend jaar de geluksfactor in de finale door de opzet iets anders aan te pakken, en er mag misschien iets strenger gevlagd worden, verder was er weinig aan te merken op deze 2e editie van de Rental Kart Masters bij Karting Eupen. Proficiat aan Rico en Romano voor erg sterke races en aan Nils Hartman die de 100kg klasse won!

rental kart masters 2017 podium

ZIKK race 9

Veersedam knokt zich naar belangrijke overwinning
Middelburg, 20 maart 2017

Op maandag 20 maart was de 9e race van het ZIKK seizoen 2016/2017 in normale rijrichting. De kwalificatie was vandaag een hotlap kwalificatie en Marcel was er weer eens bij en ging de kwalificatie rijden. De eerste kart bleek niet geweldig, we stonden op de 3e plek en onze belangrijkste concurrent Haarbosch racing stond met Lorenzo op pole position. Lorenzo reed een ijzersterke 1e stint en maakte gelijk veel goed van de 30 seconden erestraf die ze aan het eind van de 1e stint zouden moeten incasseren. Marcel reed ook een sterke stint en haalde eruit was erin zat, ook al verloren we best een stukje of Haarbosch. Dave reed bij ons als 2e en ondanks enkele races aanwezigheid en wat minder meters op de nieuwe baan dan de meeste anderen, stond hij er meteen weer. Hij reed een hele goede stint en was constant 1 van de snelste rijders op de baan. Door onze erestraf van 10 seconden reden we op plek 5 en Dave kon naar Klaver 4 toe rijden en die meteen inhalen met een schitterende actie.

Het veld lag nog redelijk dicht bij elkaar en de 2e kartwissel zou erg belangrijk worden. Omdat onze positie op de baan niet heel erg gunstig was besloten we om onze longcut te nemen (korte pitstop). Dit pakte heel goed uit, want daardoor lagen we goed gepositioneerd voor de 2e kartwissel en konden we als één van de laatste teams wisselen en een goede kart pakken. Ik ging als 3e en kon meteen de druk opvoeren bij Old Boys en even later ook ’t Begin Domburg inhalen. Mike Sturm van Auto Sturm kwam mij in het begin voorbij voor plek 2, maar ik kon hem snel weer terug inhalen en zo lagen we op de 2e plek in de wedstrijd. Ik reed goede tijden en kon flink inlopen op Rico die aan kop reed. Zij namen ook hun longcut om ons op te vangen en zo kwam ik vlak achter Rico te rijden. We besloten niet af te wachten en meteen toen de pits open ging te wisselen, we hadden namelijk Mika nog achter de hand en er stonden 2 goede karts in de pits. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken kwam Rico niet een ronde later binnen maar bleef doorrijden, daarmee namen ze een groot risico, want de andere teams gingen er met de goede karts vandoor. Mika en Rico reden gelijke tijden en dus kwam Selina als laatste rijder van Haarbosch weer net voor ons de baan op.

zikk race 9 uitslag

Haarbosch was lang doorgereden en had nu echter niet zo’n goed kartje, dit bood mogelijkheden voor ons om de wedstrijd alsnog te winnen. Selina ging extreem in de verdediging waarbij de rondetijden snel opliepen tot wel 3 seconden langzamer!! Dit zorgde ervoor dat Klaver 4 met Wouter en Auto Sturm met Dennie snel naderden. Mika wilde niet afwachten tot er andere teams aansloten en wist zowaar een gaatje te vinden. Een super belangrijke inhaalactie voor ons want dit leverde ons zo goed als zeker de overwinning op. Mika kon gelijk wegrijden van de rest en de laatste 10 minuten zal hebben gevoeld als 1 grote ereronde. Ondertussen ging de strijd om plek 2 door want ook Wouter wist zich voorbij Selina te werken. Ook Dennie was aangesloten en ook hij ging Haarbosch voorbij, echter Selina herpakte zich en kon de laatste plek op het podium nog veiligstellen. Een spannende ontknoping en met deze overwinning en nog 4 races te gaan hebben we nu weer wat marge van 18 punten in het klassement opgebouwd, we zullen echter op onze hoede moeten blijven, te beginnen bij de volgende race over 3 weken!

Formula Karting race 2

Ruben vecht zich naar top 10 na DQ in race 1
Dolhain, 18 maart 2017

Op zaterdag 18 maart was in het Belgische Dolhain de 2e race van het Formula Karting seizoen 2017. Na de minder verlopen 1e race in Nijverdal was ik uit op een goed resultaat. Het was voor mij nog maar de 3e keer in Dolhain, de 2 vorige keren dat ik er was reed ik er de 12 uurs race en die wonnen we telkens met Bluestar. De baan was nu echter veranderd en daardoor waren een paar trainingsheatjes wel welkom. De training ging lekker en de race setup was vandaag weer vergelijkbaar met die in Nijverdal. We reden wederom 5 sprintraces met een hotlap kwalificatie en een pitstop, maar nu ook met een short cut erbij. In mijn 1e race had ik direct één van de minste karts en was het vechten om een positie in de subtop. Ik streed onder andere met Annelien om plek 7, en na de pitstops zat zij vlak voor mij op de baan. In de laatste ronde kon ik haar inhalen, maar even later kwam ze me weer terug voorbij en moest ik zelfs uitkijken voor de 8e plek. In de laatste bocht ging het helemaal mis, ik verdedigde mijn positie, kreeg een tik schuin van achter en kon niet voorkomen dat ik spinde. Tot overmaat van ramp stond ik ook nog vast en zag ik de rest van het veld voorbij komen razen. In een poging om mezelf tegen de banden te rijden om zo misschien terug te veren zodat ik mijn weg kon vervolgen, duwde ik de bandenstapel helemaal de pits in. Deze bleek zo goed als los te liggen en het zag er op deze manier wellicht uit alsof ik uit frustratie de banden weg wilde beuken. Dit was echter helemaal niet het geval, maar onder meer doordat een aantal mensen met veel trammelant ging klagen bij de wedstrijdleiding besloot die me uiteindelijk een diskwalificatie te geven voor race.

FullSizeRender

Daar ging dus meteen weer de kans op een podiumpositie voor vandaag. In de resterende 4 races had ik nog enkele leuke gevechten met onder meer Selina en Rico en kon ik vrij goede resultaten neerzetten met onder meer een 2e en een 1e plek (eindelijk mijn eerste overwinning). Ook finishte ik nog 2 races op een 5e en 7e plaats waar ik niet helemaal tevreden over was. Al met al werkte ik mezelf toch nog terug in de top 10, als 9e sloot ik deze dag af, waarmee ik toch nog enkele toppers achter me liet. Anderzijds scoorden concurrenten Rico (P1), Yoan (P2) en Mathias (P3) podiumplaatsen en liepen dus punten uit in het algemeen klassement. Het begin van dit seizoen kon dus niet veel slechter, ik zal vanaf nu steeds per race bekijken wat er nog te halen valt en dan zien we aan het einde van het jaar wel waar het me in het klassement nog brengt! Deze dag was in ieder geval een goede training voor het BNC dat over 2 weken gereden zal worden in Dolhain.

Formule 1 wintertest Barcelona

Ruben te gast bij Red Bull Racing
Barcelona, 10 maart 2017

Op donderdag 9 maart 2017 ging ik samen met mijn vriendin Edyta het vliegtuig in op weg richting Spanje! Naar aanleiding van mijn overwinning in de Red Bull Kartfight eind 2015 mocht ik de laatste wintertest van de formule 1 in Barcelona bijwonen, een ongelooflijk vette prijs. Initieel was de bedoeling dat ik mee zou mogen doen aan de Red Bull Kartifght World Final, maar die was vanwege te weinig deelnemers vorig jaar niet doorgegaan. Als alternatief mocht ik nu dus richting Barcelona om Max Verstappen van dichtbij te aanschouwen tijdens zijn formule 1 test. Red Bull Nederland en het management van Max hadden gezorgd voor een fantastisch verzorgde trip inclusief vlucht, hotel en eten. Op donderdag genoten we van het lekkere weer (21 graden) aan de kust en op vrijdag was de grote dag dat we naar het circuit mochten. Al vroeg waren we present en werden we opgevangen door Max’ zijn manager Raymond Vermeulen. Hij begeleide ons door de paddock en de hospitality unit van Red Bull waar we de hele dag terecht konden voor een hapje en een (Red Bull) drankje!

IMG_2796 (1)

We hadden VIP-tickets waarmee we werkelijk over naar binnen mochten, van de top van de paddock tot de pitstraat tot zelfs in de pitbox van Max. Het was echt fantastisch en we genoten dan ook van ieder moment. De formule 1 is een enorm afgeschermde wereld en om die van zo dichtbij te kunnen zien was fantastisch. Aan het einde van de ochtend hebben we ongeveer een uur in de pitbox van Max gestaan op een meter afstand van zijn auto terwijl hij een aantal korte runs deed en telkens weer binnenkwam om verschillende banden en afstellingen te testen. Heel vet was dat we konden meeluisteren met de communicatie tussen Max en zijn engineers en we konden alle data op de schermen bekijken. De nieuwe formule 1 auto’s zien er erg bruut uit met de enorm brede achterbanden en ze maken ook weer een mooi geluid. Weliswaar totaal anders dan toen ik in 2003 naar de Formule 1 Grand Prix van Barcelona kwam kijken, maar wel geluid dat bij zo’n snelle auto past.

IMG_2848 (1)

Nadat Max zijn snelste tijd van de dag had neergezet, een 1.19.4, gingen wij op zoek naar andere coureurs, en zo liepen we onder andere Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Esteban Ocon, Marcus Ericsson, Stoffel Vandoorne, Valtteri Bottas, Carlos Sainz, Lance Stroll, Jolyon Palmer en Danill Kvyat tegen het lijf. Sommigen namen meer tijd om op de foto te gaan dan anderen zoals Hamilton die snel wegrende om zijn werk te kunnen vervolgen! Ook andere bekenden zoals oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve en de teambazen van McLaren (Boullier) en Ferrari (Arrivabene) kwamen we nog tegen. Het was echt een droom die uitkwam en fascinerend om alles van zo dichtbij te kunnen meemaken. Het weer werkte ook lekker mee en na de lunch bij Red Bull gingen we met de marketingman van het team de vrachtwagen en de pitstraat in terwijl de test bezig was, heel vet. Hij legde allerlei dingen uit over de nieuwe Pirelli banden en peperdure velgen ontworpen door het team zelf. Toen rond 6 uur de laatste ronden waren verreden maakten we nog een kort praatje met Max en verlieten we vol nieuwe indrukken en mooie herinneringen de paddock van Circuit de Catalunya. Op zaterdag genoten we nog na met een bezoek aan de stad zelf vooraleer we weer met het vliegtuig huiswaarts keerden. Deze ervaring zal ons nog lang bijblijven en daarvoor zijn we de mensen van Red Bull Nederland erg dankbaar. Veel succes gewenst aan het Red Bull formule 1 team komend seizoen en natuurlijk vooral aan Max!

IMG_2830 (1)

Formula Karting race 1

Ruben heeft geen goede dag in Nijverdal
Nijverdal, 4 maart 2017

Op zaterdag 4 maart ging het 2e seizoen Formula Karting van start in Nijverdal, een nieuwe baan op de kalender en ook veel nieuwe rijders onder de inschrijvingen. Vandaag was de opzet 5 heats van 20 ronden met 1 verplichte pitstop en een hot-lap kwalificatie. De 2 groepen per ronde werden geloot en samen met de kartloting was dat een belangrijke factor. De kartverschillen waren zeker aanwezig, maar gedurende de dag liet bijvoorbeeld thuisrijder Thom van Dijk zien dat je ook met mindere karts zeker nog goede resultaten kon halen. Mijn eerste race zette de toon voor het verloop van de hele dag, en dat was niet al te best. Ik kwalificeerde net buiten de top 5, kwam in de race sterk naar voren maar ging met de pitstop in de mist. Je moest een aantal seconden de laser onderbreken en in een poging om de 2e plek nog te pakken was ik te vroeg weg en viel ik helemaal terug in de ranking, een foutje dat ik zeer zelden maak, maar ook ik moest er nu aan geloven. Met uitrijden van de pits ging alles mis omdat ik de boarding van de smalle exit raakte en vast kwam te staan. Omdat er geen schrapresultaat was, was mijn kans op een topklassering voor vandaag meteen verkeken.

In mijn 2e race had ik de slechtste kart van allemaal, en ik haalde er met een 9e plek nog een redelijk resultaat uit. In race 3 tot en met 5 was mijn racesnelheid telkens erg goed, maar door mijn te langzame kwalificaties moest ik telkens van te ver komen om de race te kunnen winnen. Race 3 was wel erg leuk aangezien ik met Mathias een mooi gevecht om de overwinning uitvocht, maar met een matige 4e en 5e plek in de laatste race zat er vandaag niet meer in dan een 8e plek algemeen. De dag overwinning ging naar Rico die een sterke dag kende, hij nam de meeste punten mee naar huis. De meeste indruk maakte Thom, die was in alle karts een stukje sneller dan de rest en had de pech om ook 1 hele slechte kart te trekken, waardoor hij op 1 puntje de misschien wel verdiende overwinning misliep. Mathias Grooten is nieuw dit jaar in Formula Karting, één van de sterke nieuwe rijders zoals ook Yoan Medart en Romano Franssen, hij was nieuw op deze baan maar legde, vooral door hele goede kwalificaties, beslag op een mooie 3e plek. Persoonlijk voor mij geen goede start om mijn titel te verdedigen, maar gelukkig is er wel een schrapresultaat voor de daguitslagen en is het seizoen nog lang. Over 2 weken is alweer de volgende race in Dolhain.

ZIKK race 8

Veersedam vecht zich terug naar belangrijk podium
Middelburg, 27 februari 2017

Een goede week na het eerste IEKC werd er tijdens het ZIKK voor het eerst gereden op de nieuwe baan. Omdat Marcel en Dave vandaag niet aanwezig waren moesten Cuma en Leroy de nieuwe baan snel onder de knie zien te krijgen, Mika en ik hadden door het IEKC reeds veel meters gemaakt. We reden vandaag in omgekeerde richting en Cuma deed de 2 ronden kwalificatie. Hij kwalificeerde zich als laatste maar er bleek een probleem met de kart en we kregen daarom een andere toegewezen voor de start van de race. Met deze kart kon Cuma zich naar plek 6 opwerken, maar de koplopers reden wel een stukje weg en we hadden bij de eerste wissel ook nog eens 20 strafseconden te incasseren. Ik ging als 2e en ging vrij snel rijden, een kleine gok maar we konden niet te lang afwachten. Het pakte goed uit, want al snel was ik de snelste op de baan en begon ik vanaf de laatste plek aan een opmars naar voren. Ik kon veel tijd goedmaken en miste helaas op 1 duizendste van een seconde de snelste raceronde, maar desalniettemin knokte ik ons wel weer de top 5 in.

Qua tactiek kwam het mooi uit, we reden lang door en waren één van de laatste teams die gingen wisselen. Ik was inmiddels teruggekomen tot de 3e plek in de wedstrijd, achter De Looff die op kop reden en Haarbosch op 2. Klaver 4 reed achter ons maar Leroy reed als 3e rijder bij ons goede tijden, daardoor liepen ze maar heel langzaam in. Vanaf deze race is de shortcut vervangen door een verplichte pitstop van 10 seconden en Klaver 4 besloot deze te maken, heel gunstig voor ons, want nu hadden wij het tactische voordeel in de laatste stint. Mika ging als laatste en het zou gaan om P3, De Looff zakte wel iets terug naar P2 maar ze lagen te ver voor om ze nog bij te kunnen halen. Mika moest een seconde of 10 wegrijden van Mellanie want die zat vlak achter ons na de wissel. Hij ging er eens goed voor zitten en reed één van zijn beste stints van dit seizoen tot nu toe! Met hele snelle en constante tijden wist hij precies genoeg voorsprong op te bouwen om een veilige stop te kunnen maken en een heel belangrijk podium veilig te stellen. Haarbosch won de race uiteindelijk vrij makkelijk, en zij komen nu weer terug naar de 2e plek in het klassement door Auto Sturm voorbij te gaan. Met nog 5 races te gaan naderen we de ontknoping van het seizoen!