Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

IKK race 2

Ruben pakt overwinning in totaalklassement
Nijverdal, 28 maart 2015

150328 nijverdal

Op zaterdag 28 maart was de 2e wedstrijd van het IKK seizoen 2015, en daarvoor gingen we helemaal naar Overijssel toe. In Nijverdal stonden namelijk weer 3 heats op het programma. Op vrijdagavond nam een aantal IKK deelnemers bij gelegenheid al met wisselend succes deel aan het 1e Open Nijverdals bowling kampioenschap. Op zaterdagmorgen werden nog snel een drietal trainingsheats afgewerkt alvorens we konden starten met de briefing en kwalificatie. In de NCC reed vandaag de jonge Middelburger Guillermo van Pamelen. Hij deed het uitstekend, reed steeds voorin mee en eindigde uiteindelijk als 2e in het rookie klassement (nadat hij dit in Middelburg al gewonnen had).

In onze klasse (IKK first division) was de kwalificatie gelijk erg belangrijk op deze baan met veel grip en karts die heel erg direct sturen. Bij mij ging het super en ik pakte zomaar de pole position voor alle lichtgewichten. Bij de start van de race was het Floris achter mij die meteen Rico in zijn nek had zitten, met daarachter Mika. Na een paar bochten ging het helemaal fout na een mislukte inhaalactie van Rico op Floris en een hoop duw en trek werk daar achter. Mika was hiervan het grootste slachtoffer, hij stond overdwars en hij zag een goede klassering in rook opgaan, zonde!! Ik had door dit gebakkelei meteen een flink gat, en ook Floris had vrije baan op P2. Dit zou ook zo blijven tot de finish. Rico verloor ook een aantal plaatsen in de malaise in het begin, maar knokte zich nog wel terug naar een 3e plek. Vlak daar achter zat de 2e zwaargewicht, thuisrijder Dylan van de Berg.

In de 2e race mocht ik weer van pole position starten en toen ik zag dat Floris meteen begon te verdedigen wist ik dat ik gelijk een gat moest slaan. Dit lukte goed, en opeens waren zowel Floris als Rico verdwenen. Dylan reed nu P2 maar Dennis kwam hard opzetten. Hij nam P2 over en begon langzaam maar zeker op mij in te lopen. Ik hield echter het tempo hoog en gaf Dennis geen kans meer om aan te sluiten, Dylan werd keurig 3e en Rico, die wederom plaatsen goed moest maken, kwam nog naar plek 4 en dwong daarmee nog wel een 2e startplek voor de finale af. Ik stond er royaal voor, zelfs voor de totaal overwinning had ik aan een 5e plek genoeg, maar natuurlijk wilde ik ook de
laatste race graag winnen.

150328 nijverdal podium algemeen

Met Rico achter me wist ik dat ik me niet veel fouten kon permitteren, en ik reed dan ook mijn beste race tot nu toe. Met een heel constant tempo wist ik ervoor te zorgen dat ik slechts 2 of 3 keer in de race even iets korter moest rijden, en in de laatste 5 minuten kon ik zelfs heel langzaam weglopen. In slagvolgorde kwamen we over de streep en zo pakte ik de algemene overwinning als één van de zwaardere rijders vandaag, ondanks dat ik prima karts had, was ik daar natuurlijk erg blij mee!! Ver achter ons werd er weer stevig gestreden om plek 3, waarbij Dylan het dit keer zwaar te verduren kreeg. Ondanks dat hij even uitstapte werd ie toch nog 2e bij de zwaargewichten, de 3e plek was voor Glenn van den Hoek. Dennis werd achter mij en Rico 3e algemeen.

Belgian Indoor Kart Championship (BIKC)

3e plek voor Ruben in fantastisch kampioenschap met WK schakelkarts

Brussel, 22 maart 2015

150322 bikc 1

In het weekend van 21 en 22 maart werd er bij FKI in Brussel het Belgisch kampioenschap indoorkarten verreden. Er werd gereden in de Italiaanse PGK-Z schakelkarts die ook op het WK deze zomer in Italië zullen worden gebruikt. De karts waren simpelweg magnifiek om mee te rijden, wat een belevenis. Nog nooit had ik zoveel plezier gehad in een kartsessie dan in deze karts, echt fantastisch om met deze krachtige machines te racen. Op zaterdag waren de trainingssessies, de Race of Champions en het juniorenkampioenschap reeds afgewerkt. Rico was 2e geworden bij de junioren, en samen met Rico won ik de Race of Champions, een goede opsteker dus voor het BIKC. De dag begon met een 10 minuten training/kwalificatie voor alle rijders in 4 verschillende groepen van 20 rijders. Ik pakte pole position in mijn groep. Verder reden voor Nederland ook nog Annelien, Lorenzo en Selina mee. Er waren in totaal bijna 80 deelnemers uit allerlei Europese landen, zo waren onder meer de Polen, Fransen, Italianen en Spanjaarden in grote getale aanwezig.

In race 1 won ik met grote voorsprong, een heerlijke start van de dag. De snelste ronde was ook nog 2 punten waard, en de 2e snelste ronde nog 1 punt, deze 2 punten pakte ik ook mee. In mijn 2e race had ik (de enige keer dit weekend) een kart die niet goed schakelde, vanaf P7 op de grid na een hotlap kwalificatie moest ik me zien op te werken in een kart die vastzat in de 3e versnelling. Dit was vooral uitkomen bocht een groot nadeel. Toch wist ik mezelf nog naar de 3e plek te knokken, en met een aantal hotlaps pakte ik zelfs nog de snelste raceronde.

150322 bikc 3

In de 3e race was het glibberen en glijden toen er een radiateur lek was, ik maakte daar optimaal gebruik van en sleepte mijn 2e overwinning uit het vuur. In de 4e kwalificatierace van 20 minuten kon ik een 5e startplek omzetten in opnieuw een podium, P3. Na de kwalificatieheats stond ik 2e in de stand achter Amandio Costa Paz.

In de halve finale (voor de beste 40 rijders) had ik een van de leukste races van het hele weekend, er konden hier meer punten verdiend worden dan tijdens de heats. Na een duel op het scherpst van de snede met de Duitser Schings en de Belg Cools (die door de Duitser rond werd getikt) kon ik de 3e plek pakken achter de 2 sympathieke Polen Bartsch en Marczyck, vorige week nog deelnemers aan de DOK in Roosendaal, zij hadden hele goede karts en waren ontketend. Lorenzo reed ook heel de dag ijzersterk, zijn kwalificaties waren indrukwekkend en hij reed telkens met de toppers mee, en dit werd beloond met een prachtige finaleplek, zeer knap als 1 van de jongste deelnemers in het veld. Selina en Annelien haalden de finale niet, maar Selina werd nog wel knap 2e bij de dames, achter thuisrijdster Jessica van der Perren, en ging dus na vorige week opnieuw naar huis met een mooie trofee.

De finale was ook zeer spectaculair, ik had als nummer 3 in de stand (achter Baccellieri en Costa Paz) nog kans op de titel, net als de Belg Teuwen die maar 1 punt achter mij stond. In de finale waren veel meer punten te verdienen als in de races hiervoor. Mijn hotlap kwalificatie was opnieuw tegenvallend met plek 6, terwijl concurrenten Teuwen en Baccellieri 1 en 2 stonden. Maar al snel werkte ik mezelf op naar voren door de Italiaan Bongiovanni en de Belg Huls in te halen op het buitenstuk. Daarna was de Portugese Belg Viera aan de beurt. Hij gaf wat meer weerwerk, maar moest er na enkele wilde acties toch al snel aan geloven. Ik was helemaal los en reed een waanzinnig constant en snel tempo, waarmee ik hard inliep op Baccellieri, maar vanwege het inkorten van de finale van 30 naar 20 minuten kon ik hem net niet meer aanvallen. Desondanks een zeer verdienstelijke 3e plek in de finale, en dit betekende ook een 3e plek algemeen. Een resultaat waar ik zeker tevreden mee kon zijn, een hele goede opsteker richting het WK, wat gaat dat ontzettend gaaf worden in deze karts.

150322 bikc podium

Giovanni Baccellieri was de nieuwe Belgisch kampioen, voor Arnaud Teuwen (winnaar van de finale). Viera en Costa Paz eindigden netjes op 4 en 5. Er was ook nog een apart klassement voor alle internationale rijders, deze klasse won ik voor de Pool Matheusz Bartsch en de Duitser Marc Schings, Lorenzo werd heel netjes 5e en mag terugkijken op een geslaagd weekend in zo’n sterk deelnemersveld. Na het uitreiken van de prijzen was het nagenieten van dit fantastische weekend, wat een mooie nieuwe ervaring in deze PGK-Z schakelkarts, ik kijk nu al uit naar de volgende keer!!

Race of Champions

Rico en Ruben pakken overwinning voor Nederland
Brussel, 21 maart 2015

150321 race of champs 2

In het weekend van 21 en 22 maart werd er bij FKI in Brussel het Belgisch kampioenschap indoorkarten verreden. Voorafgaand aan deze race was er een Race of Champions georganiseerd, voor alle nationaal kampioenen van het afgelopen jaar. Van ieder land deed er een junior en senior mee, bij ons dus Rico en ik, en we moesten op 70 respectievelijk 80kg rijden. Er waren 4 races, elk 20 minuten en je reed voor een individueel klassement (gek genoeg dus op verschillende gewichten) met 1 schrapresultaat en een landenklassement. Er werd gereden met de Italiaanse PGK-Z schakelkarts die deze zomer ook gebruikt zullen gaan worden tijdens het WK. Op zaterdagmiddag gingen we trainen in deze karts die speciaal waren overgekomen uit Italië. Het rijden met deze karts was sensationeel, wat een beleving, wat een power, het schakelen bracht een fantastische nieuwe dimensie aan het indoorkarten.

150321  race of champs 1

’s Avonds begonnen we met een kwalificatie van 10 minuten om de startgrid voor race 1 te bepalen. Rico startte op 3, ik op 5. De eerste race was gelijk heel spectaculair met de nodige positiewisselingen, Rico won de race, terwijl ik 4e werd achter Rico, de Italiaan Bongiovanni, de Belg Laporte (die reed voor Italië CIKI) en net voor de snelle Duitser Schings. Race 2 werd gewonnen door de Belg Baccellieri, net voor Rico en daarna kwam ik als beste senior, we stonden er met team Nederland super goed voor. Race 3 was opnieuw een prooi voor Rico, terwijl ik met P7 na een kleine spin de schade nog beperkt hield. Tijdens de finale begon het lichtjes te regenen, hier maakte ik optimaal gebruik van, en met onder meer de snelste rondetijd wist ik 2e te worden, net achter Baccellieri (die dus op 70 ipv 80 reed) en voor de Poolse junior Walczak, Schings en Rico. Uiteindelijk bleek dit meer dan genoeg voor een 1e plaats bij de landen, een mooie overwinning en met de snelheid zat het ook wel goed. Bij de senioren was ik 1e, hiervoor waren geen prijzen, maar wel voor een 3e plek in het gecombineerde junior/senior klassement waar Rico nipt de hoofdprijs pakte voor Baccellieri.

150321 podium race of champs

Dutch Open Kartchallenge 2015

Roosendaal, 14/15 maart
Ruben prolongeert titel in nagenoeg perfect weekend

De tweede editie van de Dutch Open Kartchallenge was een weekend met veel meer winnaars dan verliezers. Ondanks dat slechts een handvol deelnemers op zondagavond als kampioen de kartbaan van Roosendaal verliet, had ik het gevoel dat zich weer een uniek raceweekend had afgespeeld dat door vele rijders en betrokkenen als louter positief is ervaren. KCR is al jarenlang één van de toonaangevende Nederlandse kartbanen op het gebied van competitie, maar met de introductie van de DOK vorig jaar is de aansluiting gemaakt met andere internationale topraces. De belangstelling onder de rijders was dan ook flink toegenomen, het aantal inschrijvingen steeg van totaal 40 vorig jaar naar ruim 70 dit jaar, en daaronder de nodige snelle internationals! Met de toevoeging van een kids klasse en een heavy weight klasse was er voor iedere leeftijd en voor ieder gewicht wat wils en dat vertaalde zich ook door in een zeer hoog niveau in iedere klasse.

Over de karts hoeven we het in Roosendaal eigenlijk al niet meer te hebben, al wil ik toch nog even benadrukken hoe bijzonder het is dat alle karts zo gelijkwaardig zijn en er in de tientallen races gedurende het weekend niet eentje is stukgegaan, een gegeven waar menig kartbaan spontaan van begint te watertanden. Meest opmerkelijke vind ik echter het optreden van alle baanjongens, alsof ze niet anders gewend zijn. Uren lang, race na race, alles in goede banen leiden en vooral precies weten waar ze mee bezig zijn en hoe het reglement in elkaar steekt. Juist zij zorgen ervoor dat zo'n evenement soepel verloopt, en dat is zeker met het aantal races van de DOK erg belangrijk. Het spreekwoord ‘de uitzondering bevestigt de regel’ was dan ook niet beter geplaatst dan toen bleek dat er een transponder was vergeten en er een keer iemand te vroeg werd afgevlagd. Zo vervelend als ze dat zelf vonden zo goed hebben ze het gedaan, 41 races en dan 1 klein foutje, het zij ze vergeven, mijn complimenten aan Bas, Bas, Jesse, Matthew en Dennis en misschien vergeet ik nog iemand?! Met Corné als wedstrijdleider werd het geheel in goede banen geleid en ieder issue vlekkeloos en snel opgelost en het tijdschema gehandhaafd.

Kids

150315 DOK eliano

De kidsklasse was nieuw dit jaar en het feit dat alle mooi glimmende prijzen op zaterdagmorgen al achterin de kantine stonden opgesteld zal vele jeugdrijders klamme handjes en de nodige zenuwen hebben bezorgd. Of waren het nou toch al die ouders die zo zenuwachtig waren? De één heel fanatiek coachend langs de baan, de ander ingetogen, maar stiekem net zo fanatiek! Eliano de Vos leek van zenuwen weinig last te hebben, race na race was hij zijn concurrenten te snel af en zeer gedecideerd reed hij naar een maximale score van 5 overwinningen en daarmee de titel bij de kids, petje af! Toen ik hem voor mijn finale om wat tips vroeg J, kreeg ik zowaar een drie minuten durend verhaal met dingen waar ik op moest letten!! Toen ik tien jaar geleden zo oud was, was ik blij dat ik wist aan welke kant het gaspedaal zat... Maar Eliano was niet de enige topper bij de kids, onder meer Tess Verschoor, Timo v/d Peijl, Mike Dijkgraaf en Robin Wegman maakten alle races de moeite waard om naar te kijken. De Poolse jeugdrijder Adam Szydlowski was met een podiumplek in race 4 een leuke verrassing tussen alle Nederlanders. Mike en Timo mochten naast Eliano het eindpodium betreden, allen proficiat.

Jeugd

150315 DOK lorenzo

Bij de jeugd weinig veranderingen qua deelnemersveld vergeleken met vorig jaar, maar dat is bepaald geen negatief gegeven. Menig senior is maar wat blij dat ze enkele van deze junioren ontliepen, want wat zijn ze al goed en vooral ook constant. Eerlijk is eerlijk, Rico Haarbosch was wederom topfavoriet, hoe kan het ook anders als je bijna alles wint waar je aan meedoet. Onder meer Calvin Streppel, Lorenzo Stolk en Danny van Domburgh namen Rico meerdere malen onder vuur, maar telkens wist Rico het verschil te maken door alles uit zijn karts te halen, door van kop af aan een moordend tempo te rijden en ook nog eens niks te laten liggen op constantheid en tactiek. Een clean sweep voor Rico met 6 overwinningen uit 6 races maakt hem de tweevoudig junioren kampioen! Calvin kwam dit weekend nog het dichtst bij Rico, onder meer in een bloedstollende finale pakte hij pole en snelste ronde en finishte in het kielzog van Rico op plek 2 in de race, en ook in de eindstand. Lorenzo kwam net als vorig jaar net te kort op Danny, een combinatie van een beetje geluk met poules en ook gewoon heel erg sterk rijden van de altijd nuchtere en bijna nonchalante Danny die wederom op het podium stond. Thom van Dijk reed een ijzersterk weekend en bekroonde zich met een 5e positie door onder meer 1 overwinning. Ook andere talenten als Ian, Giovanno, Rick, Tim en Jarno stonden wel een keer op het podium.

Heavy Weight

Zo goed als ik de meeste junioren ken, zo weinig deelnemers kende ik uit de heavy weight klasse. Ik had persoonlijk mijn twijfels vooraf over deze klasse op 105kg, maar ik moet zeggen dat het ontzettend leuk was om naar te kijken, en vooral razend spannend ook! Arnold Akershoek moest 1 overwinning laten aan één van zijn concurrenten, maar was meer dan verdiend de man met de kampioensschaal toen na 5 races de eindrangschikking werd opgemaakt. Mike Mulder en Daan Rijnen legden beslag op plek 2 en 3.

Algemeen

150315 DOK stanley

Met 36 deelnemers in plaats van 26 vorig jaar was het veld nog een stuk sterker dan vorig jaar, en niet in de laatste plaats vanwege de deelname van 5 snelle Belgen en 2 Poolse toppers. Het is prachtig om te zien hoe bij iedere kartloting en de indeling van de groepen de gezichten toch weer gespannen staan, welk nummer zal de mijne zijn, toch niet die ene mindere kart? Nou, de mensen die spraken over spanning bij de loting vanwege kartverschillen hadden eens in Brazilië moeten zijn afgelopen zomer! Het is enorm prettig als je weet dat je in iedere kart de kans hebt om je kunnen te laten zien, en dat kon hier dit weekend. De indeling van de groepen had uiteraard wel een invloed op de resultaten, en dit leverde ook een aantal hele zware poules op en daarmee ook fantastische races. Voor mij lag de focus op drie dingen, hotlaps rijden alsof het een ronde uit je race kon zijn, vanaf bocht 1 tot en met de laatste bocht constant rijden en geen tactische fouten maken. Dit plan lijkt zo simpel en zeker na dag 1 waarop ik 2 overwinningen scoorde leken veel mensen al te denken dat het een uitgemaakte zaak was.

Ik wist wel beter en wist ook hoe goed mijn concurrenten waren, en dat je die zeker niet mag onderschatten. Na de 4 kwalificatieraces met perfecte score kon ik echter ook niet meer ontkennen dat ik er uitstekend voor stond, pas in de halve finale liet ik mijn 1e puntje liggen door niet de snelste ronde te rijden, terwijl mijn concurrenten gedurende het weekend af en toe steken lieten vallen. Stanley Geilings ontpopte zich als voornaamste uitdager met maar liefst 3 overwinningen, hij steeg boven zichzelf uit en zag kort achter zich een hele horde achtervolgers in de stand. Mike Bartelen, Mats de Jong, Wouter Verbaarschot maar zeker ook de dames Selina Balneger en Mellanie Motz hadden hele goede kansen op het podium. En dan, na veel strijd, inhaalacties, pitstops, soms oranje vlaggen, verdedigend werk, was daar de grote finale. 13 rijders bleven over en het was nu ieder voor zich, 1 rondje, allemaal om de beurt in dezelfde kart. Ook al stond ik er riant voor, je wil toch goed scoren en ook bij mij namen de zenuwen toe! Maar eens de helm opgaat, het pak dicht en je het sein krijgt om te vertrekken zijn die zenuwen weg, concentratie, 11 bochten, geen fouten maken, en dan snel kijken op het rondetijdenbord, 36.15, mijn beste hotlap van het weekend en P1, yes!!! Het vele applaus dat ik kreeg was hartverwarmend.

150315 DOK matt

Vervolgens volgde een knock-out kwalificatie waarin ik tegen de nummer 8, mijn Poolse vriend (nationaal kampioen) Mikolaj Marczyk moest, ik versloeg hem relatief makkelijk, en ik liet hem de kart kiezen voor de race. Daarna stond ik tegen Stanley, terwijl Mats en Mike de andere battle uitvochten. Weer gewonnen, en weer een extra puntje, en ook nu gunde ik Stanley de keuze van de kart, ik wist dat de andere 2 karts goed waren en de verschillen waren sowieso klein. In de finale versloeg ik Mike, de talentvolle autocrosser die ook in een kart keer op keer razendsnel blijkt te zijn! Vanaf pole position sloeg ik bij de start een gat van zo’n halve seconde, net genoeg om mijn eigen lijnen te kunnen rijden en al snel dook ik (voor het eerst dit weekend), de 35ers in. Mike gaf echter alles en bleef heel kort in de buurt, terwijl Selina vroeg naar binnen dook om te pitten in het middenveld. Ik reed een erg lekkere race, pakte de snelste tijd van het weekend, de winst in de finale en mijn 2e Dutch Open Kart titel!!!!

150314 DOK podium algemeen 1

Een weekend zoals je ze niet vaak meemaakt, alles lukte en vooral mijn kwalificaties gingen stuk voor stuk heel erg goed. De schaal behorende bij de titel is één van de mooiere die ik al gewonnen heb en zeker eentje met veel waarde. Stanley en Mike completeerden het podium, klasse gereden allebei. Door een goede finale (P3) wist Selina alsnog de titel bij de dames weg te kapen voor de kampioene van vorig, Mellanie werd 2e voor Annelien die ook een aantal hele mooie races reed. Leuk detail is dat alle Zeeuws kampioenen die meededen (Eliano, Selina, Rico en ik) ook hier kampioen werden! Rico, Selina en ik kregen ook een WK ticket omdat het DOK ook geldt als officieel KWC kwalificatie evenement! Op naar Italië in Juli, maar eerst nog naar België (21/22 maart) en Polen (18/19 april) voor meer nationale kampioenschappen. Met mijn titels in het Open Zeeuws, Brits en nu Nederlands kampioenschap is mijn jaar in ieder geval fantastisch gestart!

Met dank aan Edwin Benschop voor de mooie foto's !

Facebook benschop-fotografie.nl

CPC Loop Halve Marathon

Persoonlijk record op de halve marathon in Den Haag
Den Haag, 8 maart 2015

150308 cpc start

Op zondag 8 maart deed ik voor de 2e keer mee aan een halve marathon. Dit keer stond ik aan de start van veruit de grootste halve marathon van Nederland, de CPC Loop in Den Haag. Met 13.000 deelnemers vertrokken we rond half 3 vanaf het Malieveld. Zo’n groot evenement heeft veel voordelen zoals een goede organisatie, een mooie route en veel publiek, maar ook zeker nadelen. Dit ondervond ik tijdens het 1e deel van de race, omdat ik slechts in het 3e startvak mocht starten moest ik enorm veel mensen inhalen in het begin van de wedstrijd. Dit kostte enorm veel energie en tijd, want het was enorm druk en hierdoor verloor ik mijn richttijd van 1 uur en 30 minuten al snel uit het oog.

150308 cpc ramon ruben

Het weer was met 13 graden en zon fantastisch, hooguit de wind speelde nog een beetje parten, maar we mochten absoluut niet klagen. Halverwege de wedstrijd was ik al vermoeider dan gehoopt, vooral door het slalommen tijdens de eerste 4 kilometer, en kon ik niet echt meer versnellen. Toch kon ik in een lekker tempo blijven doorlopen en finishte ik in 1 uur, 32 minuten en 53 seconden (13,6 km/h), 3 minuten sneller dan mijn vorige snelste tijd, en dus was ik zeker niet ontevreden. Een oude judovriend Ramon van de Grift deed ook mee en finishte heel knap onder de 1 uur en 25 minuten!!

Relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de NN halve marathon:

150308 cpc statgraph

IKK race 1

Ruben begint IKK seizoen goed op thuisbaan.
Middelburg, 7 maart 2015

150307 ikk middelburg

Op zaterdag 7 maart ging een nieuw seizoen IKK van start, het indoor/outdoor kampioenschap met huurkarts in Nederland. Door het wegvallen van de Belgische KartGrid Cup besloot ik me dit jaar in te schrijven voor deze competitie over 11 races. De eerste race vond plaats in Middelburg, in tegengestelde rijrichting. In het IKK wodt gestreden zonder compensatiegewicht, maar met een extra klassement voor de middengewichten (64-75kg) en zwaargewichten (+75kg). Iedere racedag begint met 5 minuten kwalificatie, gevolgd door 3 races van 20 minuten.

Rond 10 uur ’s ochtends verzamelden we op de kartbaan en werd het programma gestart met de NCC voor kids tot 15 jaar. Als tweede was de IKK second division aan de beurt en als 3e wij voor de IKK first division. Tijdens onze kwalificatie was het heel erg spannend, de top 7 zat binnen 3 tienden en Rick Harthoorn pakte pole position voor Dennis Aendekerk en Rico Haarbosch. Ik stond achter Mika Mathia 4e (als eerste zwaargewicht), net voor de 2e zwaargewicht Nick van Overveld. In de race kon ik Mika inhalen, en de jacht openen op Dennis en Rico. Ik kon echter net niet bij deze mannen komen, terwijl Rico Dennis nog wel kon inhalen. Het was weer even wennen om tegen lichtere rijders te moeten racen, maar wel extra uitdagend! Ik finishte op plek 4 algemeen en als 1e zwaargewicht.

In race 2 kon ik Dennis snel inhalen en probeerde ik de mannen voor me bij te benen, maar Rico en Rick maakten er een mooi duel van om plek 1, dat Rico uiteindelijk won. Achter mij zat Mika al snel op mijn bumper, en ik wist dat ik deze 3e plek algemeen moest verdedigen omdat dat deze heat het maximaal haalbare was. Ook Nick kwam nog aansluiten en plaatste nog een geslaagde aanval. Dit gaf mij even lucht, maar even later was Mika weer terug op plek 4 en in de aanval. Ik hield deze plek echter vast en mocht de finale als 3e starten volgens de tussenstand.

In de finale had Rick een kart die niet vooruit wilde, en hierdoor kon Rico hem snel inhalen. Rick verdedigde daarna zwaar, maar ik kon er toch langskomen. Even later werd Rick zelfs rond getikt en vielen al zijn podiumkansen in het water, zonde, want hij had de hele dag sterk gereden. Ik ging eenvoudig naar P2 toe, en dit zou ook mijn resultaat worden in het algemeen klassement. Ondertussen won ik vrij gemakkelijk het zwaargewicht klassement, een maximale score aldaar dus en dat was een mooi begin van het seizoen. Mika werd knap 3e achter mij in het algemeen klassement. Rico won zowel het algemene klassement als het middengewicht en won ondertussen ook nog even de NCC. In de NCC werd het jonge aanstormende talent Guillermo van Pamelen heel sterk 2e. De volgende race is op de laatste zaterdag van maart in Nijverdal.