Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Formula Karting race 6

Eerste overwinning moet uit Ruben zijn tenen komen in bloedheet Puurs
Puurs (Be), 29 juni 2019

Alsof het volbrengen van de Stoneman Challenge in 1 dag nog geen uitdaging genoeg was, had ik nog gekkere plannen. Na een aantal uur slaap stapte ik in de auto om 's nachts terug te rijden richting Belgie om daar 's ochtends vroeg mee te doen aan de 6e ronde van Formula Karting in Puurs. Het rijden in de nacht ging goed en in zeer hoog tempo en rond 8 uur 's ochtends kwam ik aan op de kartbaan in Puurs. Ik was zelfs wat vroeg en dus reed ik nog even langs de Mac voor een ontbijtje. Het was vandaag bloedheet en dus zware omstandigheden op de lange buitenbaan van Puurs. Ik voelde de tocht van gisteren nog goed in mijn lichaam, de spierpijn viel mee maar ik had totaal geen energie in mijn lichaam. Ik deed toch nog 1 trainingsheat en dat voelde redelijk goed. Gelukkig had ik vorige week de 12 uur van Puurs gereden en ondanks dat de baan licht was aangepast hielp dat me enorm.

190629 fk race 6 ruben

Vanaf race 1 voelde ik me (naar omstandigheden) goed in de kart en kon ik steeds voorin kwalificeren. In race 1 wist ik achter Christian Douven de 2e plek te pakken, terwijl in race 2 ik pole position pakte maar de overwinning aan thuisrijder Dylan de Wolf moest laten, vorige week nog mijn teamgenoot en ook vandaag supersnel. Iedere race hadden we een hotlap kwalificatie en die ging me vandaag enorm goed af, ook in race 3, 4 en 5 pakte ik pole position en daarmee legde ik de basis voor hele mooie races. Telkens mochten we 1 shortcut nemen en die nam ik telkens in de eerste mogelijke ronde om niet gehinderd te kunnen worden door achterblijvers die een vroege shortcut namen. De overwinning in race 3 en 4 kwamen niet in gevaar en daarmee stelde ik de dagzege al veilig!! Een topresultaat gezien mijn inspanning van een dag eerder en ook in de laatste race lag ik op koers om te winnen. Ik liet me echter 2 plekjes terugzakken waardoor de daguitslag iets gunstiger voor mij uitviel met het oog op de stand in het kampioenschap. De 2e en 3e plek vandaag gingen naar Dylan en Christian, een mooi en verdiend podium. Een goede generale repetitie dus in mijn laatste race voor ik afreis richting de Verenigde Staten van Amerika voor het Indoor Kart World Championship 2019 in Charlotte (North Carolina) dat start op zondag 21 juli.

More Photo’s by Photo Edith

190629 fk race 6 podium

Stoneman Challenge

Ruben volbrengt Stoneman Miriquidi in 1 dag
Oberwiesenthal (De), 28 juni 2019

Net als in 2017 en 2018 deed ik in juni mee aan de Stoneman Challenge, een lange mountainbike tourtocht in het Ertsgebergte georganiseerd door 2 Nederlanders. Deze tocht gaat over het volledig bewegwijzerde parcours van Stoneman Miriquidi, zo'n 170km met 4500 hoogtemeters. De tocht kan gedaan worden in 3 (brons), 2 (zilver) en 1 (goud) dag, de voorgaande jaren had ik telkens brons gereden wat al een mooie uitdaging was, samen met mijn kartvriend Jodey Ungerer. Dit jaar ging ik voor de ultieme uitdaging, de Stoneman Miriquidi Gold. Op 28 juni begon ik om 5 uur 's ochtends aan mijn helse tocht. Ik zag er bij de start behoorlijk tegenop, ik had met 200 trainingskilometers eigenlijk veel te weinig getraind en dus was ik wel gespannen of ik het zou kunnen halen. Er deden zo'n 100 rijders mee aan de tocht waarvan zo'n 20 brons, circa 70 zilver en 10 goud. De andere goud rijders startten allemaal op zaterdag en mijn maat Jodey ging ook vandaag van start voor zilver. Omdat alle zilver rijders een paar uur later weg gingen ging ik helemaal alleen op pad, al waren Jodey en 1 iemand van de organisatie wel present om me uit te zwaaien.

Ik was goed bevoorraad met eten en drinken in mijn rugzak en had ook de nodige materialen bij om bijvoorbeeld een lekke band te kunnen vervangen, wat hopelijk niet nodig zou zijn, al had ik de afgelopen jaren beide keren 1 lekke band te pakken. Ik moest 9 checkpoints afwerken, allemaal bergtoppen in het Ertsgebergte in zowel Duitsland als Tsjechie. Gelukkig kende ik het parcours van de afgelopen 2 jaren, ik wist dus wel wat me te wachten stond en begon daarom heel rustig. Het was geen wedstrijd en ik probeerde dan ook mijn krachten te verdelen omdat finishen voor het donker het enige was dat telde. In de vroege morgen was het nog erg fris op de fiets, ik trok meteen een extra shirt aan en de eerste drie bergen, de Barenstein, de Pohlberg (een oude bobbaan) en de Scheibenberg, gingen vlotjes. De 4e bergtop lag gelijk een heel stuk verder en dat was doorbijten, er zat een groot tussenstuk in dat zowel omhoog als omlaag ging en rond 11 uur kwam ik aan bij de Rabenberg, qua kilometers halverwege de route maar qua hoogtemeters moest het zwaarste stuk zeker nog komen. Ik nam daar even de tijd om goed te eten en even te rekken en te strekken. Gelukkig was daar ook bevoorrading aanwezig vanuit de organisatie en na een klein half uurtje ging ik weer op pad.

190628 stoneman fiets

Een hele technische afdaling volgde, maar hier kwam ik gelukkig vlekkeloos doorheen en ik vervolgde mijn weg richting de Auersberg, wederom een hele steile beklimming die wel pijn deed in de benen. Naast mijn benen begon ik ook flink last te krijgen van mijn kont, iedere keer als ik weer ging zitten was het erg gevoelig en dat werd beslist niet minder. Na de Auersberg ging ik Tsjechie in en daar wachtten me drie hele pittige beklimmingen, de Blatensky Vrch was daarvan de eerste en die lag er heel uitdagend bij vol grote keien en stenen op gigantisch steile stukken met soms stijgingspercentages van meer dan 20 procent. Toen ik boven was nam ik even een eetpauze, een welverdiende braadworst en een koude cola gingen er zonder problemen in. Daarna door naar de Plesivec, een korte steile beklimming van een skipiste en daarna een lang tussenstuk met een beklimming zonder checkpoint. Inmiddels was het bijna avond en hield ik de organisatie op de hoogte van mijn vorderingen, zij kwamen mij in het laatste stuk nog tegemoet voor wat mentale ondersteuning en een paar lekkere stroopwafels.

190628 stoneman finish

De laatste twee beklimmingen lagen aan mijn voeten, het dak van de tocht was aanstaande met de alom gevreesde Klinovec, een klim van meer dan 10 kilometer. Ik had er vertrouwen in dat ik de finish kon halen, maar de beklimmingen van de Klinovec was een hel, ruim een uur enorm afzien, in de inmiddels blakende zon, blijven trappen en doorbijten. Ik zat aardig door mijn energie heen en o wat was ik blij dat ik boven was. Snel mijn kaart afstempelen, afdalen en op naar de laatste beklimming, de Fichtelberg die me weer terug in Duitsland bracht. Het was een uur of 7 en de finish was in zicht. Rond 5 voor acht 's avonds was mijn tocht volbracht, 15 uur onderweg waarvan 13 op de fiets, het was een waanzinnig avontuur en een geweldige uitdaging die ik succesvol heb volbracht. Gelukkig geen materiaalpech gehad of gevallen, het verliep super en ik was erg trots om helemaal leeggestreden mijn gouden steen in ontvangst te mogen nemen. Van alle goudrijders had ik veruit de minste voorbereiding en de goedkoopste fiets, maar dat maakte de tocht er niet minder mooi om. Ook Jodey wist succesvol zijn zilveren Stoneman te volbrengen op zaterdag, ook dat is bepaald geen eenvoudige opgave en dus heel knap gedaan!

ZIKK finale

Veersedam-Kastaci redt de eer met overwinning en eindpodium
Middelburg, 23 juni 2019

Het ZIKK seizoen 2018/2019 werd afgesloten met de grande finale op zondag 23 juni bij Indoor Karting Middelburg. Door meerdere zwarte vlaggen was dit voor ons eigenlijk een seizoen om snel te vergeten, maar we hadden nog een kans om het seizoen voor het 14e jaar op rij in de top 3 af te sluiten. Daarvoor moesten we nog wel een aantal posities goedmaken op de Looff. Marcel was door persoonlijke omstandigheden kort voor de wedstrijd afgehaakt voor de finalerace, en daarom moesten we andermaal op zoek naar een invaller. Gelukkig vonden we die in de persoon van Rico Haarbosch, een betere invaller kan je niet wensen. Ik deed de kwalificatie en had geen geweldige ronde, ik startte vanaf plek 5. In het eerste half uur kon ik wel goede zaken doen door al snel naar plek 2 op te klimmen en vervolgens samen met Auto Sturm een voorsprong op te bouwen. Daarnaast pakte ik ook de snelste raceronde die de rest van de race bleef staan.

190623 zikk finale podium

In de 2e stint ging Rico op pad en doordat we geen erestraf hadden kwamen we aan de leiding te liggen. Onze voorsprong bouwde Rico stelselmatig verder uit en zo lagen we halverwege koers al riant aan kop. Een hele goede invalbeurt van de wereldkampioen indoorkarten van 2016. Als slotrijders hadden we Guillermo en Mika nog achter de hand en ook die reden prima rondetijden. We pakten vandaag een onbedreigde overwinning en stelden hiermee ook de 3e plek in de eindstand veilig, achter tweevoudig kampioen Auto Sturm die de slotrace nog knap als 2e eindigde en achter Klaver 4 die ook in de laatste race van het seizoen weer op het podium stonden met een 3e plek. Zo sloten we het seizoen toch nog netjes af. Na de finishvlag was er een buffet voor alle deelnemers en aanhang waarna de prijsuitreiking werd gedaan met daarbij mooi verzorgde goodie-bags van Akkerdaas Tweewielers. Na een lekker toetje van 't Begin Domburg werd het seizoen definitief afgesloten, op naar het nieuwe seizoen 2019/2020.

190623 zikk finale

12 uur Inkart

Ruben met DWT Racing naar eenzame zege in 12h Inkart
Puurs (Be), 22 juni 2019

Op zaterdag 22 juni 2019 werd de 25e editie van de 12 uur van Inkart Puurs georganiseerd vlakbij Antwerpen. In 2012, 2013 en 2014 had ik deze race meegereden met mijn Belgische vrienden van Vantrico waarmee we in 2014 de race wonnen na een mooie strijd met de eeuwige rival DWT Racing. De mannen van Vantrico zijn inmiddels bijna allemaal gestopt met actief wedstrijdkarten, maar DWT zeker nog niet en het was door hun dat ik gevraagd was om deze editie met ze mee te rijden. Samen met Dylan de Wolf en Nikki Swannet hadden we een topteam in een veld van zo’n 20 teams. Samen met Nikki won ik mijn 1e 24 uurs race in 2010, sindsdien had ik nooit meer met hem samen in een team gereden, dus dat was ook erg leuk om weer te doen! Het circuit in Puurs lag er fantastisch bij, ieder jaar leggen ze in de zomer een prachtig buitencircuit aan de vaste baan waarmee een uitdagend kilometer lang circuit ontstaat. Bij ontvangst was er gelijk een heel uitgebreid en luxe ontbijt, geheel in de typerende stijl van Inkart. Na een training was er aansluitend kwalificatie die ik voor mijn rekening nam. Ik kwam hierin net te kort voor pole position, achter Jarne Verbraeken eindigde ik op een 2e plek.

Dylan startte de race en deed dat super, hij kon al redelijk snel de leiding in handen nemen en langzaam maar zeker beginnen met het opbouwen van een voorsprong. Bij de 12 uur van Inkart word je altijd op de proef gesteld qua uithoudingsvermogen, er is namelijk geen minimum aantal pitstops en daarom loont het om lange stints te rijden. We reden de race met slechts 1 kart en op 80kg. Dylan deed daarom meteen een stint van ruim 2 uur, waarbij hij al bijna een ronde voorsprong te pakken had op de nummer 2. Veel deelnemende teams reden in de zogenaamde fun klasse waarbij wel een minimum aantal wissels was ingesteld, dit waren veelal bedrijventeams die minder fanatiek waren als ons. Nikki ging als 2e en waar Dylan het aanstormende talent is liet Nikki als ervaren rijder zien dat hij zijn snelheid ook zeker nog niet verloren heeft! Hij deed een iets kortere stint dan Dylan waarna ik als 3e ging rijden met al een rondje voorsprong op de 2e plek.

190622 12h inkart uitslag

Het leek erop dat we vandaag weinig echte concurrentie hadden voor de zege, we stelden onszelf daarom nieuwe doelen zoals een x aantal ronden voorsprong en ook probeerden we om elkaars tijden in dezelfde kart te verbeteren. Hierdoor dreven we elkaar tot hele snelle tijden. Ik deed een hele lange stint van bijna 3 uur en dat ging erg lekker. Halverwege de race lagen we al een ronde of 4 voor op de eerste achtervolgers. Na iedere 3 uur gingen we tanken en daardoor werd de kart vaak weer even wat langzamer. Aan het begin van de avond opende ook de uitgebreide barbecue, heerlijk om weer even op krachten te komen. We bouwden onze voorsprong verder uit ondanks een neutralisatie voor het recht leggen van het parcours waarbij we zo'n halve ronde verloren. Dylan reed weer een hele sterke stint en als voorlaatste ging ik weer rijden. Het was de hele dag erg warm en lekker weer en langzaam ging de zon onder. Nikki reed nog het laatste half uurtje en was opnieuw erg snel. Rond 11 uur 's avonds viel de finishvlag en werden we met zo'n 9 minuten voorsprong afgevlagd, plek 2 ging naar Kryotech voor het team van STLK! Voor mijn snelste raceronde werd ik ook nog beloond met een grote fles Duvel en ook voor de race overwinning kregen we een aantal mooie prijzen overhandigd. Het was een erg gave dag waarvoor ik onze sponsor DWT en mijn teamgenoten Dylan en Nikki graag nog eens wil bedanken! Wie weet tot volgend jaar.

190622 12h inkart podium

5. TKC Lauf - 12 Stunden Nachtrennen

Ruben met Duitse vrienden naar 2e plek in sterk bezette nachtrace
Grimma (De), 15/16 juni 2019

In het weekend van 15 en 16 juni deed ik op uitnodiging mee aan de 5e race van het Duitse endurance kart kampioenschap TKC, 1 van de toonaangevende Duitse huurkart kampioenschappen. Ik reed mee in het team van Kartbahn Allemannenring waarin Michael Schöttler, Fabian Siegmann en Nicole Egner normaal met z’n drieën uitkomen. Doorgaans zijn het 7-uurs races maar voor deze 12 uurs race zochten ze versterking van een 4e rijder, ik wilde deze sympathieke rijders die ik vooral ken van het IEKC daarbij graag helpen! Ik had eenmaal eerder in Grimma gereden tijdens de 24 uur van Grimma in 2017 die halverwege werd afgebroken vanwege problemen met het tijdwaarnemingssysteem. Na een uurtje training op zaterdagmiddag had ik een goed gevoel bij de baan waar ik 2 jaar geleden nog veel moeite mee had. We hadden vervolgens nog 80 minuten training waarbij we de puntjes op de i konden zetten. De kwalificatie bestond uit 3 delen waarbij 2 keer 7 teams na 5 minuten zouden afvallen en vervolgens de 5 resterende teams in 1 kart 1 rondje zouden strijden om pole position. Fabian kwam probleemloos door Q1, ik deed Q2 en wist daarin nipt P4 te pakken, en Michael mocht de hotlap doen. Hij deed dit prima door een 3e startplek te pakken achter de snelle Duitsers Dominik Schnitzler op 1 en Maximilian Beer op 2. Beer ken ik al sinds 2011 toen we samen streden om het podium op het WK in Eupen, hij werd destijds 2e en ik 3e. Een toprijder die zijn snelheid nog niet kwijt is bleek ook weer dit weekend.

190616 grimma family

De race bestond uit 12 stints van een uur in 12 verschillende karts, waarbij op volgorde werd doorgewisseld. Verder zaten er allerlei tactische elementen in zoals een maximale rijtijd aan 1 stuk van 85 minuten, maximale totaaltijd per rijder, 1 verplichte korte stint van 20-30 minuten, 1 van 35-45 minuten en een verplichte stint van minimaal 77 minuten op 95kg in plaats van 85. Michael begon de race en reed met een trio op kop weg van de rest van het veld, hij was enorm sterk want zijn kart was de minste van de 3. Ik ging als 2e en kon tot op 1 tiende van de tijd van Michael komen in dezelfde kart, daar was ik erg blij mee, zeker gezien de rondetijden van zo’n 73 seconden. Gedurende de nacht werden de posities een beetje door elkaar geschud door de tactische elementen, maar onze snelheid bleef bij alle 4 de rijders goed. Ondertussen kon ik lekker aan mijn Duitse taal werken door het hele weekend Duits te spreken, een leuke taal die ik graag beter wil leren. Maar het ging dit weekend om het resultaat en na mijn 1e stint van ruim 80 minuten deed ik nog 2 lange stints waarbij ik veelal in de slechte karts reed en schade probeerde te beperken.

190616 podium grima 12h

Dat lukte heel goed en we klommen gedurende de race op naar plek 3. In de laatste anderhalf uur begon het zowaar nog te regenen. Door problemen met de lichtinstallatie tijdens de kwalificatie was er ruim anderhalf uur vertraging opgelopen en dat zorgde er nu voor dat we nog op een bak regen getrakteerd werden. Hier maakte Michael dankbaar gebruik van, want hij moest zijn 3e stint nog doen op 95kg en reed de sterren van de hemel. Met meer gewicht was hij toch veruit het snelste op de baan en maakte heel veel tijd goed. Hierdoor stelden we plek 2 veilig, want de koplopers, kampioenschapsleider Scharmuller met onder meer Beer waren te sterk voor de andere teams en wonnen de race dan ook met meer dan 2 ronden voorsprong op ons. Door de goede laatste stint van Michael werden wij 2e op meer dan een ronde voorsprong van P3, dat was MR performance die in de slotfase KRS Kartteam met onder meer Felix Hahn en Michael Joussen had gepasseerd. Een hele leuke race en heel gaaf om in dit super gemotiveerde team mee te rijden, waarvoor dank aan Michael, Fabian en Nicole!

190616 grimma ruben

Formula Karting race 5

Ruben doet hele goede zaken in Olen met mooie comeback
Olen (Be), 1 juni 2019

Op zaterdag 1 juni ging ik voor het eerst sinds 3 jaar weer naar Goodwill Karting te Olen. Altijd een baan die ik heel erg leuk heb gevonden, maar na het wegvallen van de 24 uur van Olen na de voorlopig laatste editie van 2016 was ik er niet meer geweest. De baan en kantine was helemaal vernieuwd en lag er super bij. De kombocht was buiten nog onveranderd en even spectaculair. Na 2 trainingsheats moest het gaan gebeuren, vandaag 5 heats met telkens 1 ronde kwalificeren en 1 longcut. In de ochtend hadden Formula Karting BE en LW gereden en leken de verschillen tussen de karts erg klein. Deze werden naar mate de dag vorderde helaas groter, en gingen ook hun stempel drukken op de wedstrijden. In mijn 1e race had ik geen beste kart en vergooide ik ook nog eens mijn kwalificatie met 1 grote fout. Hierdoor moest ik als 14e en voorlaatste starten en maakte ik het mezelf niet makkelijk. Gelukkig kon ik een goede race rijden en al snel naar voren opstomen. Ik kon een stuk of 4 mensen inhalen en 2 mensen op tactiek pakken met een late longcut, met een 8e plaats als resultaat in een matige kart.

In race 2 had ik een hele slechte kart waarmee ik me rond plek 11 kwalificeerde. Dit keer kon ik er niet meer uithalen dan een 9e plek, en in mijn 3e race zou mijn kart zo mogelijk nog minder zijn. Ook hier worstelde ik in het middenveld en eindigde ik op plek 7, het leek een waardeloze dag te gaan worden, maar ik gaf nog niet op. In race 4 viel het eindelijk mijn kant op met een lekker kartje waarmee ik pole position, snelste ronde en de race overwinning kon pakken. Dat gaf een boost en ook in de laatste race kon ik weer voorin meedoen. Na race 4 had ik een sprong gemaakt naar plek 6 in het klassement, alleen P1 leek voor mij buiten bereik. Een aantal concurrenten zoals Mats de Jong die vandaag ook erg sterk reed had nog een mindere kart, en hier kon ik van profiteren. Dagrijder Kevin Lemmens won de laatste race en kon zich daarmee op een 2e plek nestelen in het dagklassement, achter Bram Gelten die een fantastische overwinning pakte, zijn eerste in Formula Karting. Ik kon door een sterke laatste race waarin ik 2e werd, alsnog het podium beklimmen op een 3e plek. Aangezien Kevin niet meedingt om de punten, kreeg ik de punten van plek 2 en kom ik tot op 2 puntjes achterstand van Mats en 1 op Opnithi in de strijd om het kampioenschap. Al met al dus een hele goede dag! De volgende race zal worden verreden op zaterdag 29 juni in het Belgische Puurs.

190601 fk olen