Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

KWC dag 4

Ruben doet goede zaken met overwinningen op dag 4
Martinsicuro, 30 juli 2016

De voorlaatste dag van het kampioenschap kende opnieuw dezelfde opzet als de 3 voorgaande. Voor mij 2 cruciale races die gingen bepalen of ik mee blijf doen in de top van het klassement of het verschil te groot zou worden. In mijn 1e groep zat ik onder meer met Rico, de koploper in de tussenstand. Voor mij was het dus extra belangrijk om hem te verslaan gezien het gat dat reeds 15 punten bedraagt. De loting was spannend en ik loot een redelijk goede kart, nummer 14. Ik had een koude kart en dus was het in de kwalificatie even zoeken naar de juiste grip. Ik reed mijn eerste iets mindere kwalificatierondje van deze week en moest starten vanaf plek 2, achter landgenoot Marcel Hollink die een hele sterke indruk maakt op dit WK. Rico stond pas op de 5e plaats dus dat was voor mij niet ongunstig. Bij de start van de race kan ik meteen aanpikken bij Marcel die wel een nog iets betere kart had dan mij. Na een rondje of 3 haal ik hem in en neem zodoende de koppositie over. Marcel bleef goed bij en ik wist dus dat ik alles moest blijven geven. Ondertussen knokte Rico om plek 3 en 4. Tegen het einde van de race is de situatie vrijwel ongewijzigd als er plots een kart koelvloeistof begint te lekken. Het wordt spekglad op sommige delen van de baan en ik besluit de pits in te duiken. Een ronde later komt ook Marcel binnen en zij aan zij komen we de rechte lijn op. Ik kon er gelukkig voorblijven en heel voorzichtig probeerde ik mijn tempo zo hoog mogelijk te houden. De race werd een minuutje eerder afgevlagd, en vlak voor de finish pakt Rico onder geel nog de 3e plek over, hier zou hij een time penalty voor krijgen. Gelukkig voor hem had hij nog een 3e plek als slechtste resultaat staan dus de pijn valt mee voor hem. Ik won de race en nam ook de snelste raceronde mee, goede zaken gedaan dus en ik was erg blij met mijn 2e overwinning van het kampioenschap.

ruben m it

Tijdens de middagpauze werden de medailles uitgereikt van de eerste 6 races en daarna mocht ik direct mijn overal weer aan doen voor mijn volgende race, race 8 alweer. Dit was mijn makkelijkste groep en juist nu loot ik voor het eerst een super goede kart. Hier was ik nu wel blij mee en ik wist dat ik gewoon geen fouten moest maken. Mijn kwalificatie was goed en met ruim een halve seconde pakte ik mijn 1e pole position deze week. Ook in de race kon ik onbedreigd op de 1e plek rijden, een heel erg lekkere race en 40 zeer waardevolle punten in de tussenstand. In de race na mij waren nog de nodige schermutselingen waaronder een safety kart op de baan, een aantal toppers waaronder ook Rico verloren kostbare punten en na 8 races sta ik er prima voor, zeker in de top 5 en misschien zelfs top 3. De nieuwe ranglijstaanvoerder is de Belg Regis Gosselin. Morgen de halve finale en de finale, het gaat spannend worden!

KWC dag 3

Twee podiumplaatsen halverwege kampioenschap
Martinsicuro, 29 juli 2016

Op dag 3 van het Indoor Kart World Championship 2016 werden race 5 en 6 verreden. In mijn eerste race van de dag zat ik in een hele zware groep met onder meer Robin, Arnaud Teuwen, Dennis Höller en Mats de Jong. Ik kwalificeerde me met een middelmatige kart slechts op de 4e plek, terwijl ik voor mijn gevoel geen slechte ronde reed. De nummer 3, Dennis Höller moest echter achteraan starten toen bleek dat hij in de kwalificatie teveel van zijn gas was gegaan. In de eerste ronde kon ik meteen Christophe Verhoeven inhalen die op 2 stond, ik had toen Robin in het vizier. Robin had een heel lekker kartje en hem kon ik net niet bijhouden helaas. Achter me kwam Arnaud Teuwen aansluiten die ook niet de allerbeste kart had. Ik kon hem erachter houden en na zijn pitstop kwam hij achter Christoph Stasek en gingen de mannen in duel. Dat was koren op mijn molen en zo hoefde ik met mijn pitstop geen risico te nemen, Robin was immers te ver weg. Een mooie P2 en zeker ook goed en belangrijk voor het teamklassement.

ruben martinsicuro blauw

Na mijn 1e race was het lang wachten tot ver in de avond toen eindelijk de laatste race van de dag van start ging waarin ook ik zat. Deze groep was niet mega zwaar, 2 andere goede rijders waar ik zeker rekening mee moest houden waren Sam Spinnael en Matts Breckpot. Ik lootte andermaal geen goede kart, maar de opgave was simpel, het maximale eruit halen. In de kwalificatie bleek dat P2 op 0,07 seconde van de pole position, want ik had een superrondje. Sam stond op pole en ik moest alle moeite van de wereld doen om bij te blijven. Heel langzaam trok hij een klein gaatje en sloot Matts aan. Ik hield hem ietsje korter, maar omdat ik wist dat ik eigenlijk voor de overwinning moest gaan vanwege de stand in het kampioenschap, verdedigde ik niet echt om Sam niet te ver weg te laten rijden. Matts zette daarop zijn kart naast de mijne en haalde me in. Hij kon naar Sam toerijden en dook toen de pits in. Ik wachtte tot het allerlaatste moment maar ze gingen net niet hard genoeg in gevecht om er nog bij te komen, en zo was P3 voor de 2e keer deze week mijn deel. Een 3e plek waar ik helemaal niet blij mee was, frustrerend was het zelfs om weer geen kart te loten waarmee ik mijn groep kan winnen. Even stoom afblazen en morgen weer verder want ik sta nog steeds 8e en er kan nog veel gebeuren.

ruben martinsicuro binnen

KWC dag 2

Ruben verliest veel punten op foutloze dag
Martinsicuro, 28 juli 2016

Op donderdag 28 juli was dag 2 van het WK indoorkarten 2016, opnieuw 2 races van 20 minuten op het programma. Mijn 1e groep was op papier één van mijn makkelijkste groepen, met alleen Mathias als grote concurrent. Ik lootte kart 22, een kart die op dag 1 heel erg goed was maar vandaag blijkbaar was teruggeschroefd. In de kwalificatie kwam ik niet verder als een 10e plaats, 10e, in zo’n zwakke groep. Terwijl ik naar de startgrid rijd begeeft de kart het en moet ik van kart wisselen, achteraf mijn geluk, zo bleek. Ik kreeg een koude kart en hiermee kon ik meteen in de aanval. De start was enorm chaotisch, want er waren veel crashes en ook een stuk van de boarding dat loskwam. Hierdoor kon ik in het begin niet veel inhalen omdat er constant geel hing. Daarna kon ik mezelf echter opwerken naar voren, mijn pace was niet het snelst maar gemiddeld wel beter dan mijn opponenten. Jammer genoeg werd ik nog ever flink in de weg gezeten door een achterligger en uiteindelijk kwam ik na mijn pitstop als 2e weer de baan op achter de Spanjaard Suarez, een resultaat waar ik zeker mee kon leven gezien mijn startpositie.

vlaggen

In de 2e race had ik kart 16, vandaag nog niet mee in de top 5 gereden, maar ik had er veel zin in. Mijn kwalificatierondje was super en ik stond P2 op de startgrid achter Javanainen. De race was super spannend, ik kon bijblijven bij de koplopers en achter me stopten Robin en Mika die ook heel snel reden. Toen Robin een klein beetje ging verdedigen leek de 2e plek in de pocket, terwijl ik met de pitstop nog kans had om de leiding te pakken of de druk op de Zweed op te voeren. Met de pitstop ging het helemaal fout, ik kwam netjes binnen maar op het moment dat ik op de knop drukte gebeurde er niks, het licht bleef groen en ook toen de marshal in de pits drukte reageerde het licht niet. Enkele seconden later drukte een andere official de knop in de andere pitlane aan. Ik besloot om de pits te verlaten op de plek waar ik lag voor de pits, en verloor nog wat met het uitrijden. Dit mocht echter niet en ik kreeg een time penalty, weg 2e plek en zonder dat ik ook maar iets had fout gedaan viel ik helemaal terug. Zelfs met een mindere kart leek ik goede zaken te gaan doen, maar door mechanische pech van de knop in de pits verlies ik dure punten. Morgen weer met frisse moed aan de start en proberen het gat naar de koploper Rico te verkleinen, hij staat nu 15 punten voor mij, maar gezien de snelheid die ik nu heb is dit nog zeker te overbruggen zonder pech!

gregory

In het teamkampioenschap staan we nu op de 3e plek nadat ook Robin, Mathias en Tristan kostbare punten verloren, onder meer door verkeerde pitstops en gewicht dat vergeten was, voor Bluestar al met al een dag om snel te vergeten! De komende 3 dagen zijn er nog 6 races te gaan en zoals gewoonlijk zullen er zeker op de laatste dag nog grote verschuivingen plaatsvinden in de ranking.

KWC dag 1

Ruben kent uitstekende start van WK
Martinsicuro, 27 juli 2016

Op woensdag 27 juli begon het WK indoorkarten 2016 in Martinsicuro, Italië. Na een week lang trainen en tussendoor de succesvol verlopen Nations Cup, was het nu tijd om het individueel tegen elkaar op te nemen. 101 rijders stonden aan de start van dit WK onder zeer warme omstandigheden. Op de eerste dag stonden er 2 kwalificatieraces van 20 minuten op het programma, vandaag op de baan zonder het outdoor gedeelte. Er waren 6 groepen van 16/17 rijders en ik zat meteen in de allereerste. We kregen enkele opwarmronden omdat we op hagelnieuwe banden vertrokken. Direct een redelijk zware groep met onder meer Rico, Giovanni Baccellieri (Be) en Rickard Javanainen (Zw). Voor mij waren de extra opwarmronden niet ideaal, want ik had niet zo’n goede kart en op een gladde baan kon ik nog wel veel verschil maken. In de kwalificatie van 2 hotlaps zakte ik op het laatste moment terug naar plek 3 op 1 tiende van de pole position van Rico. De race begon redelijk straight forward, de mannen op kop, Rico en Sam Spineal (Be) reden langzaam weg met karts die ik duidelijk niet bij kon houden. Ik probeerde gewoon zo constant mogelijk te rijden en de rest op afstand te houden.

13730853_1106422459445988_4768069172519080499_o

Javanainen en Baccellieri kwamen langzaam maar zeker op stoom en sloten aan, eerst ging de Zweed de pits in en ondanks dat hij iets harder reed dan mij wachtte ik tot Baccellieri ook stopte want anders zou ik hem een vrije doortocht geven. Hij deed dit even later en een ronde daarna dook ik ook de pits in, een goede stop en ik kwam precies voor Javanainen weer op P3 te liggen. Ik moest nog een paar ronden flink verdedigen maar ik was tevreden dat ik er nog een 3e plek uit kon halen. In de heats na mij werd die 3e plek steeds meer waard toen belangrijke concurrenten ook veel punten lieten liggen. Holler (Du), Teuwen (Be), Foldesi (Be), Bartsch (Po) en Oliviera (Br) wonnen de andere heats. Van de Nederlanders stonden Marcel (3e), Selina (2e) en Lorenzo (3e) ook meteen op het podium. Daarna was er een middagpauze van een uurtje of 2 en rond 4 uur werd de 2e serie heats gestart. De karts en omstandigheden bleken voor veel rijders toch zwaar, er waren veel crashes en daardoor ook wel wat kapotte karts waar de monteurs en de organisatie niet bij mee waren. Voor het teamkampioenschap rijden we dit jaar bij Bluestar met Mathias Grooten, Robin Borremans en Tristan Foldesi.

13662135_1106425402779027_3679819958433617312_o

Mijn 2e race was fantastisch. Ik zat in een hele pittige groep met onder meer regerend kampioen Mathias Grooten en verder een hele hoop outsiders. Er waren toch nog wel wat kartverschillen dus die outsiders konden met een goede kart zomaar meestrijden om de heatzege. Ik reed een hele goede kwalificatie en stond 2e, 0,01 seconde achter Mathias en 4 tienden voor de nummer 3 Christian Stasek uit Oostenrijk. Mathias en ik reden meteen hard weg van de rest en in de eerste 3 ronden leek het erop dat ik hem net niet bij kon houden. Ik veranderde nog wat in mijn schakelpatroon en toen bleven onze tijden gelijk. We reden een enorm hoog tempo en uitermate constant. Ik bleef op 2 kartlengtes van Mathias en met nog 4 minuten te gaan kwamen we bij een paar achterblijvers en besloot ik te gaan pitten. Ik had een waanzinnig snelle pitstop en hierdoor kon ik Mathias vol onder druk zetten. 2 ronden later kwam hij binnen en toen ik start/finish passeerde zag ik hem nog stilstaan in de pits, hebbes. Mathias had blijkbaar de pitstraat gekozen waar al iemand binnen stond en daarna viel ook zijn kart nog even stil, hij viel terug naar plek 4. Stasek en Andersen (No) werden 2 en 3 op redelijk grote afstand. Voor mij een heel goed resultaat maar vooral ook een ijzersterke race qua snelheid. De andere racewinnaars van ronde 2 waren Gosselin (Be), Javanainen, Borremans (Be), Balaz (Sl) en Lorenzo. Naast Lorenzo en mij deden ook Mika (P2), wederom Marcel (P3) en Rico (P3) het ook weer goed. Ik sta nu 5e in de stand voor wat het waard is na dag 1, maar beter een goede start dan een slechte.

13735811_1106426212778946_836084029047380294_o

KWC Nations Cup Martinsicuro (It) 2016

The Dutch Value overwint alle andere landen
Martinsicuro, 24 juli 2016

Het Kart World Championship 2016 ging op zondag 24 juli van start met de landenwedstrijd, de Nations Cup. Na een aantal trainingsdagen is deze teamrace traditiegetrouw de kick-off van het KWC. Dit jaar wordt het KWC verreden op de gloednieuwe Italiaanse baan van Paolo Gagliardini in Martinsicuro aan de Oostkust van laars van Italië. De baan is wat kleiner dan die van vorig jaar en we rijden opnieuw in de schakelkarts met veel vermogen. Het blijft een uitdaging om zowel het schakelen als de ideale lijn onder controle te krijgen en tot in perfectie te beheersen. Voor de Nations Cup bestond mijn team uit Lorenzo Stolk, Rico Haarbosch, Selina Balneger en ik, samen The Dutch Value. We werden vandaag tevens bijgestaan door Nick van Overveld en Corné Snoep die helemaal uit Nederland waren gekomen om te supporteren. De dag bestond uit 2 3-uurs races waarbij je voor iedere race punten kreeg. Het team met de meeste punten wint de Nations Cup, 18 landen aan de start en wij hadden er erg veel zin in.

dutch value

Rico ging de 5 minuten kwalificatie doen en zette een tijd neer die goed was voor plek 4, terwijl de Belgen van Hola Lulu pole position pakten, wij hadden hun ingeschat als onze grootste concurrenten. We moesten in iedere race 3 kartwissels en 3 rijderswissels maken. Rico begon de race sterk, er ontstond al snel een kopgroep van 5 teams en Rico werkte zich hierin langzaam maar zeker naar voren. De rijderswissels en kartwissels waren gescheiden en iedereen mocht zelf bepalen wanneer deze gedaan werden, je kon maximaal 1 uur en 10 minuten met een kart rijden en ieder teamlid moest minimaal 30 minuten per race rijden. Omdat het lekker ging lieten we Rico ruim een uur zitten en vlak voordat Lorenzo het stuur overnam pleegden we onze eerste kartwissel. Door de karts goed in de gaten te houden, iets dat we gewend zijn van races in bijvoorbeeld Middelburg en Roosendaal, konden we tactisch een voordeel halen ten opzichte van de concurrenten die niet altijd even alert waren. Ik haalde Lorenzo al na enkele ronden opnieuw binnen en dit keer hadden we een hele lekkere kart te pakken.

selina

Lorenzo ging al de hele week hard en dat was nu niet anders, na een half uurtje verbeterde hij het baanrecord en bouwde zo een mooie voorsprong op. Door het verschillende aantal wissels dat de verschillende teams gemaakt hadden was het lastig te zien hoe ver we precies voor lagen, maar op de Belgen al zeker een ronde. Nadat Lorenzo 40 minuten had gereden ging Selina verder en ook zij reed meteen strakke tijden. We leken onbedreigd op de zege af te gaan, zeker toen Hola Lulu een kartwissel te veel maakte en daarme veel tijd verloor. Bij onze laatste kartwissel ging het echter even mis, Selina kwam iets te hard de pits in en schoot voorbij de knop. Ze moest uitstappen om nog bij de knop te komen en dat mag niet, hierdoor kregen we een penalty. We moesten een extra stop maken en die was 50 seconden, met in en uitrijden van de pits dus anderhalve ronde. Hierdoor vielen we terug naar plek 5. Ik ging als laatste en probeerde alles te geven, we schoven langzaam weer naar voren omdat er nog veel teams van kart moesten wisselen. Onze tijden waren beter dan de andere topteams en zo klommen we toch weer op naar de 1e plek! We wonnen de race met 20 seconden voorsprong, een topresultaat, zeker gezien onze penalty.

ruben finishvlag

De eerste slag was geslagen maar we hadden nog niks, ook in race 2 moesten we weer een goed resultaat neerzetten. De finishvolgorde van de top 9 werd omgedraaid voor de start van race 2, waardoor wij als 9e moesten vertrekken. Gezien de inhaalkwaliteiten van Rico lieten we hem opnieuw starten en hij maakte het helemaal waar. Na amper 8 minuten lagen we alweer op plek 2 en alleen het Duitse team met Dennis Höller aan het stuur was een fractie sneller dan ons. Hij pakte zelfs het baanrecord en omdat zij 2e waren geworden in race 2, moesten we zorgen dat we hun in de gaten hielden. Lorenzo ging weer als 2e nadat we opnieuw net een kartwissel achter de rug hadden. Lorenzo belandde in een zeer chaotisch gedeelte van de race, want na een harde klapper werd er een rode vlag gezwaaid. Gek genoeg moesten de teams niet stoppen maar werd er stapvoets verder gereden, waarbij sommige teams harder reden dan andere. Er was verwarring en opeens mocht iedereen weer door rijden. We kregen hierna nog een waarschuwing door een aanrijding met een achterblijver. Uiteindelijk pakte de hele situaite voor ons niet slecht uit. Lorenzo gaf aan dat zijn kart vreemd deed en uit voorzorg deden we meteen een kartwissel, daarna stapte Selina in.

ruben rico

Even later dachten we een goede kart op het oog te hebben en maakten we onze laatste kartwissel. Dit pakte helemaal verkeerd uit toen bleek dat het een hele slechte kart was verdween onze voorsprong van zo’n 10 seconden als sneeuw voor de zon. De Hongaar Adrian Janecsko die met de Duitsers meereed kwam achter Selina en die moest even verdedigen alvorens ik kon instappen voor het laatste deel. Na onze laatste wissel waren ook zij uitgewisseld en was het dus een strijd tot de finishvlag, met nog 32 minuten kwam hij op mijn bumper en dit leek een helse opgave te gaan worden, aangezien wij 8 tienden per ronde langzamer waren. Het verdedigen met een schakelkart is net even anders dan met normale karts, want het uitkomen van de bocht is nu nog gevaarlijker. Na een aantal minuten vergaloppeerde Janecsko zich en kwam even vast te staan, hierdoor had ik even wat lucht. Toch kon hij in de laatste ronden nog terug aansluiten, en ik moest nog eens alles uit de kast halen. Maar na 3 uur wisten we opnieuw te winnen, dit keer met een marge van 0,3 seconde!!!! We hebben hem over de streep getrokken, The Dutch Value wint als eerste Nederlandse team ooit de Nations Cup op het WK!!!! Een heerlijk gevoel en naast de vele felicitaties kregen we daarvoor alle 4 een prachtige trofee. Een superstart van ons WK, eindelijk heb ik de Nations Cup eens gewonnen, deze lijn wil ik graag doortrekken naar het individuele kampioenschap dat woensdag begint!

podium nationscup

Ruben op weg naar het WK, deel 3/3

Ruben in voorbereiding op het WK indoorkarten deel 3/3: acclimatiseren en trainen

IMG_2478

Nog 4 dagen en dan begint het KWC 2016 in Martinsicuro, Italië. Afgelopen maandag kwam ik samen met mijn vader en Mika Mathia aan in Martinsicuro en vanaf dinsdag heb ik samen met mijn teamgenoten van The Dutch Value en later ook Bluestar getraind op de WK baan. De temperatuur is hier bijna iedere dag hetzelfde, rond de 33 graden en dus vrij warm tijdens het karten. Toch is het goed te doen en de baan bevalt goed. De baan is iets korter dan vorig jaar en er zijn wat problemen met het asfalt op het outdoor gedeelte, waardoor we voornamelijk indoor hebben gereden de afgelopen dagen. De tijden liggen rond de 38 seconden en de versnellingsbakverhoudingen zijn wat aangepast ten opzichte van vorig jaar. Tot nu toe heb ik 14 heats gereden, waarvan de meeste goed gingen. Het is vooral proberen om de juiste versnellingen en nog belangrijker de juiste lijnen te vinden. Er zit nog wel wat verschil tussen de karts, maar daar wordt wel duidelijk aan gewerkt tijdens de trainingsdagen dus dat is zeer positief. Naast de trainingsheats die we hebben gedaan zijn we ook enkele keren naar het strand geweest en heb ik nog wat hardgelopen, het is goed om al ruim een week voor de start te kunnen wennen aan de hoge temperaturen alhier.

13838122_10209784229392747_719659295_o

Tijdens de eerste 3 dagen heb ik vooral met Lorenzo samen gereden, hij is net als vorig jaar erg snel en ook Rico heeft de smaak gelijk goed te pakken. Samen met Selina en mij rijden we morgen de landen-/teamwedstrijd voorafgaand aan het WK. We kijken alle 4 uit naar de eerste echte krachtmeting en zijn goed voorbereid. We hopen The Dutch Value nogmaals op de kaart te kunnen zetten tijdens dit mondiale toernooi. Doordat de baan vrij veel bochten kort achter elkaar heeft en de karts veel power hebben is het fysiek redelijk zwaar, maar als je eenmaal in de kart zit en onderweg bent heb je daar niet zoveel last van. Maandag en dinsdag hebben we nog 2 trainingsdagen en net als vandaag (zaterdag) zal ik dan ook veel samen rijden met mijn Belgische Bluestar teamgenoten waarmee ik net als vorig jaar ga proberen het teamklassement te winnen volgende week. Yoan heeft momenteel wat rugproblemen waardoor onze 4e rijder nog onzeker is, hopelijk kan hij gewoon meedoen. Robin en Mathias zijn al jaren 2 mannen die veel overwinningen bijeen rijden, Mathias lijkt net als vorig jaar weer in zeer goede vorm.

13717388_10208634167624596_5617074234562701056_o

Verder zijn er vele andere rijders die al hun meters maken op het Italiaanse asfalt, zoals enkele Denen, Hongaren, Zweden, Polen, Noren, Oostenrijkers, Portugezen, Colombianen, Brazilianen, Spanjaarden en Italianen. Anderen zullen dit weekend volgen en het beloofd ongetwijfeld weer een hoogstaand kampioenschap te gaan worden. Het is even afwachten hoe de baancondities zich zullen ontwikkelen na de endurance race van morgen, mogelijk zou er veel grip bij kunnen komen waardoor je je rijstijl weer moet aanpassen. Eerst maar eens proberen om op zondag een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en daarna gaan we maandag en dinsdag nog eens de puntjes op de i zetten om woensdag helemaal klaar aan de start te staan. Ik wil alvast het drietal sponsoren die mij dit jaar ondersteund hebben bedanken voor hun bijdrage, dankzij jullie kan ik wat meer trainingsheats doen dan sommige concurrenten! De live timing is de komende dagen te volgen via de volgende link: http://www.apex-timing.com/live-timing/pgkart/index.html

IMG_0262

Ruben op weg naar het WK, deel 2/3

Ruben in voorbereiding op het WK indoorkarten deel 2/3: sponsors en de media
Nog een weekje of 2 en het WK is in volle gang, de trainingen zullen voor mij al volgende week beginnen. In juli zijn er verder niet veel wedstrijden, deze kleine impasse is als een stilte voor de storm. Langzaam wordt de spanning opgebouwd, de accu’s stromen weer vol om op 27 juli in 1 keer tot ontploffing te komen, of bij anderen geleidelijk leeg te lopen. Je zal je energie goed moeten verdelen en er dus zuinig mee om moeten gaan. 10 wedstrijden is best veel in zo’n korte tijdspanne en met de temperaturen aldaar kost inspanning extra veel moeite en is lekker slapen soms lastig. 113 rijders zijn inmiddels ingeschreven voor de strijd der giganten onder de indoorkarters, vergelijkbaar met vorig jaar en een heel mooi en sterk deelnemersveld als je het mij vraagt. Nog een paar dagen wachten en dan mogen we die kant op.

IKWC_B_COMP_080805_446

Deelnemen aan een WK is meer dan alleen goed kunnen karten en je fysiek goed voorbereiden. Het financiële plaatje is voor bijna alle rijders iets om serieus rekening mee te houden. Iedereen die weleens een heatje heeft gekart op de lokale kartbaan weet dat karten niet goedkoop is. Om mee te doen aan het WK komen er veel kosten om de hoek kijken, de reis naar Italië, verblijf aldaar, inschrijfgeld, maar vooral ook budget om te trainen. Zonder trainingsheats ben je nergens op een WK, veel sterke rijders zullen veel meer meters maken tijdens de trainingen dan tijdens het WK zelf. Talloze keren wordt de baan rondgegaan in de dagen voor de start van het toernooi, dag in dag uit. Train je niet dan kan je het eindpodium wel vergeten, train je te weinig dan moet je maar afwachten wat je ervan kan maken. De schakelkarts waarin we rijden zijn karts waar ik normaal nooit in rijd, hier moet je de tijd voor nemen om aan te wennen en je rijstijl op af te stemmen. Het liefst laat je niks aan het toeval over en rijd je een week lang 6/7 heats per etmaal, iedere dag weer. Helaas is dat voor mij om financiële redenen niet mogelijk, een trainingsheat van 15 minuten kost €22,50!

Brazil IKWC 2009 (325)

Vandaar dat ik al jaren probeer om te zoeken naar sponsoren. Ik vind het verschrikkelijk, al vanaf het eerste moment. Ik weet nog hoe ik in 2008 met mijn sponsorboekje langs bedrijven ging in Middelburg, bijna altijd kreeg ik dezelfde antwoorden. “We sponsoren al zoveel”, “Het zijn lastige tijden”, “We hebben niks met karten”. Kijkend vanuit de ogen van een bedrijf is het ook wel enigszins te snappen, ik ben geen Tom Dumoulin of Dafne Schippers die door miljoenen mensen op TV in de spotlight wordt bekeken. Het is vooral de gunfactor die me destijds mijn 1e sponsor opleverde, na een aantal pogingen had ik beet en maakte ik zowaar een echt contract op voor €250, wow, wat een gaaf gevoel. Even veranderde mijn lichte gevoel van schaamte als een bedelaar die om sponsorgeld kwam vragen in een trots gevoel, ik heb een sponsor aan me weten te binden. In 2009 zette ik voor het eerst een actie op waarbij mensen me voor €10 euro konden sponsoren, dit was een geweldig succes, ik haalde meer dan €1500 op! Destijds was het wel iets makkelijker om budget te vinden dan nu, ik was in die jaren de enige Nederlander die meedeed aan het WK terwijl nu vele anderen mijn voetstappen hebben gevolgd. Daarnaast waren in 2008 ook de gevolgen van de financiële crisis bij de lokale bedrijven, waar je het voornamelijk van moet hebben, nog niet zo goed merkbaar als in de jaren die volgden.

2010 phoenix 8 wedstrijden finaledag 2 podium (32)

De media spelen een belangrijke rol in de positie die wij als sporters hebben. Ik las deze week een artikel op NOS.nl over prijzengeld in verschillende sporten. Waar ze bij tennis al gauw enkele miljoenen opstrijken voor het winnen van een Grand Slam, moeten ze het bij het wielrennen doen met ‘slechts’ 12.000 euro voor het winnen van een touretappe. Ben je een redelijke speler uit de eredivisie dan verdien je waarschijnlijk het tienvoudige van een olympische goudenmedaillewinnaar die zo’n 26.000 euro opstrijkt. De verschillen zijn groot en moeilijk te rechtvaardigen. Waar Max Verstappen de meeste mediaverzoeken moet afslaan moet ik eens per jaar blij zijn met een interview in een lokale krant of magazine. Laat het duidelijk zijn, ik ben hier ook blij mee, want alle positieve aandacht is leuk. Vaak krijg ik dan de vraag, zien we jou over een paar jaar in de formule 1? Het is als vragen aan een cricketspeler of hij over een paar jaar op de Olympische Spelen te zien zal zijn. Dit is quasi onmogelijk om redenen die helaas buiten mijn macht liggen, in mijn geval een gigantische zak met geld. De aandacht die een sport in de media krijgt bepaalt de status van de sporters die de sport beoefenen. Want is Tom Dumoulin echt veel beter dan ik, hij is een jaar ouder dan mij, werd 3e en 5e op het WK, ik 2e en 3e. Vincent Janssen wist zich met oranje niet eens te kwalificeren voor het EK voetbal, maar gaat wel miljoenen verdienen in de Premier League. Het zijn vergelijkingen die niet helemaal opgaan natuurlijk, want geen enkele sport is te vergelijken en ik heb veel respect voor dit soort mannen die er veel voor over hebben om sportieve successen te bereiken.

20110729 finaledag Erik de Jong (19)

Juist dat laatste is ook mijn doel, mijn brood verdienen met karten is nou eenmaal niet realistisch maar de wereldtitel winnen wellicht wel, en zeer binnenkort is er weer zo’n kans! Het is ook datgene waarop ik de komende 3 weken volledig gefocust zal zijn en niks anders! Toch zou ik nog een klein verzoek willen doen, kan je nog €10 missen, help mij dan om een extra trainingsheat te kunnen betalen om zo dat laatste puntje op de i te kunnen zetten, want zonder i geen ‘titel’! Via Talentboek kan je het makkelijkste doneren, maar je kan natuurlijk ook even mailen: rubenbf1@zeelandnet.nl. Alvast bedankt voor de mensen die me willen helpen. http://www.talentboek.nl/ruben.boutens.html

12015145_546104632211224_7929202846160938656_o

Formula Karting race 6 Inkart Puurs

Ruben door weer en wind naar 4 overwinningen
Puurs, , 2 juli 2016

Op zaterdag 2 juli stond race 6 van Formula Karting op het programma. De race werd verreden op de langste baan van België, die van Inkart Puurs. Ondanks dat het een baan is waar ik altijd graag rijd, was ik er al bijna 2 jaar niet meer geweest. Er worden weinig leuke races met kartwissels en minimumgewicht georganiseerd en ik verheugde me dan ook op deze wedstrijd. De baan was enorm lang dit jaar (1 minuut en 30 seconden) en tijdens de trainingsheats op zaterdagmorgen konden we daarom maar een rondje of 8 rijden per sessie. Het trainen ging meteen erg goed en de baan lag er droog bij toen de races gingen beginnen. Vandaag werd er steeds geloot of je in groep A of B zat en er waren 4 races van 15 minuten met een hotlap kwalificatie voorafgaand, 25 rijders stonden vandaag aan de start. Mijn 1e groep (1A) zat ik meteen bij Mats en in de kwalificatie kon ik de pole position pakken voor hem. Zijn kwalificatierondje was erg goed, want in de race kwam hij niet meer aan deze tijd en kon ik makkelijk naar de overwinning rijden. In de andere groep (1B) was thuisrijder Dylan de Wolf de beste.

In race 2A had ik een redelijke kart waarmee ik opnieuw pole kon pakken. Vincent Coertjens en Mats zaten vlakbij en met de stilstaande start kon Vincent mij zelfs even inhalen. Gelukkig kon ik dit snel weer rechtzetten en won ik ook mijn 2e race, dit keer maar met een goede seconde voorsprong. In de andere groep (2B) was het nu Rico die won. In race 3A was er een mooi gevecht tussen Dylan, Rico en Mats die vochten om de overwinning, terwijl donkere wolken zich samenpakten boven het circuit, bleef het nog even droog en won Dylan de wedstrijd. Ik nam het zekere voor het onzekere en trok mijn regenpak maar vast aan voor race 3B. En ja hoor, het begon keihard te regenen nog voor de kwalificatie werd gestart. We kregen een extra opwarmronde en ik zat in eerste instantie niet echt te wachten op de regen, want ik had nu juist mijn beste kart en het ging erg lekker op droog.

2016-7-2 Puurs 2

Gelukkig was dat ook het geval op een natte baan, want met bijna 3 seconden voorsprong pakte ik pole position voor Daan Vanhamme en Jelle Soeffers, 2 snelle Belgen in de regen. Daan bleef goed bij in het begin van de race, maar na een paar rondjes maakte ik weinig fouten meer en probeerde ik me goed aan te passen aan de verschillende stukken ondergrond waarop de kart heel verschillend reageerde. Voor veel Formula Karting rijders was het vandaag de 1e keer op zo’n type baan in de regen, en dat was duidelijk te merken aan de enorme verschillen in rondetijden. Op plek 5 had ik na 7 ronden (van 2 minuten) wedstrijd bijvoorbeeld al 40 seconden voorsprong. Vooral binnen was het zoals gebruikelijk spekglad met veel wielspin en dat is altijd moeilijk voor de 1e keer. Het zag er goed uit voor de dagoverwinning want ik moest gewoon zorgen dat ik in de laatste heat top 4 eindigde. Mats die ook altijd goed uit de voeten kan in het nat nam de overwinning van race 4A mee naar huis en deed daardoor goede zaken voor het podium. De baan was nog steeds kletsnat en wederom kon ik hiervan profiteren door met mijn minste kart de 4e pole position op rij te pakken.

2016-7-2 Puurs 8

Dylan stond nu achter me en ook Rico hoopte nog op het podium vanaf plek 5 op de grid. De baan droogde buiten langzaam op en ook deze omstandigheden bevielen me wel. Ik wilde vooral niet spinnen of vast komen te staan en kon rustig uitlopen naar een seconde of 20 op P2. Dylan verdedigde zijn 2e plek op onder meer Ricardo Vlieger die ook goed reed, hierdoor viel Rico vandaag voor het eerst naast het eindpodium op plek 4, want Dylan en Mats werden 2e en 3e. Voor het eerst werden de 1-2tjes van Rico en mij doorbroken dit seizoen. Het was mijn 3e overwinning van het seizoen en daarmee neem ik de leiding in het kampioenschap weer over, een perfecte dag voor mij in allerlei verschillende weersomstandigheden waar veel mensen op gehoopt hadden maar daar achteraf niet allemaal even blij mee waren :P. Met mooie trofeeën en 3 flessen champagne werd de dag op het grote podium afgesloten. We gaan nu de zomervakantie in en begin september zal de volgende race worden verreden op de buitenbaan van Circuit Park Berghem.

Ruben op weg naar het WK, deel 1/3

Ruben in voorbereiding op het WK indoorkarten deel 1/3: Fysiek & Mentaal

Het is juli en dat betekent dat deze maand het wereldkampioenschap indoorkarten wordt verreden in Italië. Voor de 12e keer wordt het mondiale titeltoernooi georganiseerd en ik zal voor de 9e keer aan de start staan. Na mijn debuut op 16-jarige leeftijd in 2008 in Kortrijk (België) ben ik ieder jaar van de partij geweest, vele mooie herinneringen liggen achter me, legio vriendschappen en gezonde rivaliteiten zijn ontstaan. Ik had ze niet willen missen, geen enkele editie, maar het is nu vooral tijd om vooruit te kijken naar de volgende, later deze maand dus. Op 27 juli begint het 5 dagen durende WK en dat betekent dat ik inmiddels al volop in voorbereiding ben. Ik ben in de eindfase van mijn masterscriptie op de universiteit en langzaam maar zeker verleg ik de focus van studeren naar sport. In deze driedelige serie neem ik jullie mee in 3 verschillende facetten uit mijn voorbereidingsproces dat al een tijdje aan de gang is.

11807615_1018632988170255_4501640996026039184_o

Succesvol zijn in karten is voor een belangrijk deel afhankelijk van het talent dat je hebt, zowel qua pure snelheid als qua racevermogen, tactiek, intelligentie en strategie. Aan het WK doen jaarlijks meer dan 100 rijders mee uit landen van over de hele wereld, de verschillen aan de top zijn klein en om dan het verschil te maken komt het aan op details, met talent alleen red je het waarschijnlijk niet, ik in ieder geval niet. Doorzettingsvermogen en voorbereiding spelen een cruciale rol. Met mijn motivatie zit het wel goed, niemand hoeft mij incentives te geven om de concurrentie straks te willen verpulveren, mijn drang en overgave om te winnen is al jarenlang groot. De smaak van overwinning is verslavend en roept om meer, het liefst iedere week en in de grootste races tegen de beste rijders.

11811442_997269670331835_5993316889913877574_n

Ik bereid me fysiek gedegen voor op het WK, dat vind ik belangrijk omdat ik wil uitsluiten dat mijn fysieke gesteldheid op enige wijze een negatieve invloed heeft op mijn prestaties op de baan. Net als vorig jaar zal het behoorlijk warm zijn tijdens de wedstrijden, we zitten aan de oostkust van Italië, midden in de zomer, dus met helm en kartpak in een indoorhal met een stukje buitenbaan kunnen de temperaturen flink oplopen. Ik doe daarom de nodige hardlooptrainingen. Hardlopen is iets dat ik dit jaar serieuzer heb opgepakt, ik vind het leuk om wedstrijden te lopen en om mijn persoonlijke records aan te scherpen, terwijl het tegelijkertijd een perfecte manier is om mijn lichaam fit en scherp te houden. Tijdens het lopen van mijn 5e hele en halve marathon dit jaar heb ik kunnen oefenen op het drinken van grote hoeveelheden vocht in een korte periode, iets waar je lichaam aan moet wennen en dat ook in Italië belangrijk zal zijn. Hardloopwedstrijden zijn leuk, maar de trainingen die je ervoor moet doen zijn vaak saai, tijdrovend en ook nog erg zwaar. Je moet discipline hebben om steeds weer je schoenen aan te trekken en ook het schema te volgen zoals je dat van tevoren hebt uitgetekend. Ik heb de laatste weken vaak onder warme omstandigheden gelopen en dat gaat steeds beter. In de afbeelding zie je een grafiekje van een intervaltraining die ik vorige week heb gedaan. Ik wissel hierin stukken af van 16-17 km/h met rustig joggen (9-10 km/h), je ziet mijn hartslag gestaag oplopen en weer zakken, iets dat ook vaak in kartwedstrijden gebeurt als de adrenaline naar boven komt, als je net die ene cruciale inhaalactie moet maken of als je je hotlap kwalificatie begint.

Screen Shot 2016-07-01 at 17.26.11

Ook je mentale mindset is enorm belangrijk om te kunnen winnen. In je hoofd moet het goed zitten, je emoties en zenuwen moet je in bedwang kunnen houden en tegelijkertijd moet je het vertrouwen hebben dat je kan winnen. Dit is iets dat in iedere sport terugkomt en dat door veel mensen altijd wordt onderschat. Mentale voorbereiding is niet een hokje afvinken, zoals het pakken van je sporttas of het rijden van een trainingsheat. Dit is een proces van jaren, vertrouwen moet je opbouwen en met emoties moet je leren omgaan. Ik herinner me nog goed het WK van 2011 in Eupen (België), 188 rijders, vrijwel zeker het sterkst bezette WK tot op de dag van vandaag. Met nog 1 dag te gaan stond ik samen met Kenny Geldhof (België, destijds regerend wereldkampioen van 2010) bovenaan met 4 overwinningen uit 6 races, hij stond een half punt voor mij op basis van een snelste rondetijd. In de halve finale loot ik een matige kart en vergooi ik door de zenuwen mijn kwalificatie, weg kansen en Kenny wordt een paar uur later opnieuw kampioen, ik zelf sleep er nog P3 uit. Destijds had ik nog niet het vertrouwen dat ik van iedereen kon winnen, ik had het idee dat er enkele rijders waren die nog beter waren dan mij, ondanks dat ik al 2e en 3e was geworden op voorgaande WK’s! Tegenwoordig is dit anders, ik ben ervan overtuigd dat ik in een goede week de beste rijders kan verslaan en ik heb dit ook al vaak bewezen. Door het rijden van veel grote evenementen zoals WK qualifiers leer je omgaan met de nervositeit. In de afgelopen jaren reed ik 10 WK kwalificatie events in België, Groot-Brittanië, Polen en Nederland, wedstrijden met de Europese top present en vaak 50-110 deelnemers. 10 stuks, ik won er 7 en eindigde altijd in de top 3. Deze resultaten geven me veel vertrouwen, ik laat me niet meer gek maken door het loten van een klote kart of andere zaken waarop ik zelf geen invloed op heb, ik zorg dat ik mezelf niks kan verwijten en het beste uit de mogelijkheden haal.

251480_2268076226915_7075126_n

Dit laatste is heel belangrijk, door het maximale uit iedere situatie te halen kan je tevreden zijn met de uitkomst, ook al is dit soms niet waar je vooraf op gehoopt had. Veel mensen zeggen mij al jaren, dit jaar moet het toch eens gaan lukken om te winnen, bijna altijd goed bedoeld en een teken dat mensen het mij gunnen. Dit is leuk maar het moet geen obsessie worden om te winnen, als ik dit jaar een top WK rijd en ik word 4e, so be it. Zou ik al mijn titels van het afgelopen jaar willen inruilen voor het WK, euhm NEE. Ik ben trots op de resultaten die ik gehaald en zou deze voor geen goud willen inruilen, dat betekent niet dat ik er niet alles aan zal doen om eind van deze maand een mooie trofee toe te voegen aan mijn collectie! In de komende 2 weken zal ik 2 andere aspecten die naar voren komen in mijn voorbereiding uitlichten, houd mijn blog daarom in de gaten.

Wil jij mij helpen op weg naar succes, dat kan via Talenboek!