Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Strijen, 29 augustus 2015

Terug naar de roots in Strijen
Na ruim 2 jaar had ik mijn eigen kart weer eens klaargemaakt om een dag te gaan rijden op een outdoor circuit. Ondanks dat alles lang had stilgestaan moest alleen de rem even nagekeken
150829 strijen 1
worden. Ik ging samen met mijn pa naar Strijen toe, waar ik in 2006 mijn eerste Rotax Max wedstrijden reed. Ik was al meer dan 5 jaar niet meer in Strijen geweest, en het was erg leuk om er weer eens te komen. Alles leek veel kleiner dan vroeger nu ik vaker wedstrijden rijdt op circuits als Genk, Hahn en Berghem.  Toch blijft de baan heel erg leuk om te rijden, en het weer was vandaag perfect. De motor liep verbazingwekkend lekker na 2 jaar te hebben stilgestaan, ik kon zelfs snellere rondetijden rijden als vroeger terwijl ik op hele oude setjes banden reed.
Vandaag was echt zo'n dag dat ik weinig probeerde qua afstelling maar gewoon lekker rondjes reed en probeerde alles uit de kart te halen en constant te rijden. Ondanks dat de voorremmen nog op mijn kart zaten gebruikte ik die niet, ik wilde liever oefenen zonder aangezien die bij de meeste wedstrijden tegenwoordig niet meer zijn toegestaan. Ik reed meer dan 160 rondjes en probeerde natuurlijk wel wat verschillende afstellingen, daarvoor is en blijft het wel buitenkarten natuurlijk. Er waren ook nog wat andere rijders actief, al met al smaakte de dag zeker naar meer! Binnenkort gaat het BEKC seizoen weer verder in Emmen.

IKK race 7

3e overwinning van het seizoen

Lelystad, 22 augustus 2015

150822 ikk startgrid

Op zaterdag 22 augustus was race 7 van het IKK seizoen 2015, wederom op de outdoor baan van Lelystad. De weersomstandigheden waren net als de vorige race zeer zomers, warm en zonnig. Vandaag werd er echter flink gecrost op het naastgelegen motorcross circuit, en in combinatie met de stevige wind die precies richting kartcircuit stond zorgde dat voor een continue stof/zandwolk boven de baan. Ik had niet getraind en dus moest ik in de 5 minuten kwalificatie scherp zijn, ik wist dat door de felle wind een goede slipstream wel kon helpen, en dit lukte perfect. Ik kwalificeerde met een redelijke kart op plek 7 algemeen en op kop bij de zwaargewichten. Tijdens de race werd er in de eerste ronden zoals zo vaak op de outdoor circuit flink geduwd en getrokken. Ik behield de 7e positie en zag op kop een groepje licht- en middengewichten wegrijden waar ik niet in de buurt van kon komen. Ik liep langzaam weg bij de rijders achter me en kon Sebastiaan van Rooij voor me nog bijna bijhalen aan het einde van de race, maar niet meer voorbijsteken.

150822 ikk 4


In race 2 waren er weer veel mensen die gelijk begonnen te verdedigen, hierdoor was er op kop meteen weer een groep weg en kwamen er van achteruit weer de nodige mensen aansluiten. Veel (jonge) rijders in het IKK zijn snel maar qua tactiek en wedstrijdslimheid kunnen ze nog veel leren, maar dit komt waarschijnlijk vanzelf met wat meer ervaring. Ik moest concurrent Dylan van de Berg van me afhouden die deze heat sterk kwam opzetten. Dit deed hij onder meer door zichzelf met de hand op te trekken aan een andere kart, creatief maar niet zonder gevaar! Hij haalde mij netjes in, maar in een counteraanval van eerst Sebastiaan van Rooij en daarna van mij kwam het helaas toch weer tot een clash. Door Casper werd hij vermaand de plek terug te geven, maar dat weigerde hij, en wedstrijdleider Edgar besloot een waarschuwing te geven en daarbij zou het blijven.

In race 3 had ik mijn beste kart, maar kwam ik na de start achter een extreem verdedigend rijdende Floris van Dorst te zitten. Hij verdedigde wel knap en ik moest de nodige risico’s nemen om hem in te kunnen halen. Dit lukte wel en ik kon nog een versnelling inzetten richting de top 4, met nog een paar ronden te gaan kon ik nog 2 plekken pakken en daarmee belangrijke punten pakken voor het algemeen klassement. Achteraf gaven de tijden aan dat Floris en ik de 2 snelste rondetijden hadden gereden, moet je nagaan waar we hadden kunnen eindigen mocht hij in het begin niet alles meteen dichtgegooid hebben!!

150822 ikk ruben


In het dagklassement werd ik bij de zwaargewichten 1e, algemeen 6e, maar daarmee schuif ik wel door naar plek 2 in het klassement achter Rico die vandaag weer de race won en ongenaakbaar aan kop staat.

Volgende race is op 19 september in Oldenzaal.

6 uurs race Tor Gokartowy

Ruben op uitnodiging naar Polen
Szczecin (Pl), 16 augustus 2015

150816 szczecin r1

Op zondag 16 augustus werd er door de Poolse rijder Remigiusz Drzazga een 6 uurs race georganiseerd op het outdoor circuit van Tor Gokartowy in Szczecin, vlakbij Silver Hotel & Gokart Center waar ik eerder dit jaar nog Pools Indoor Kart Kampioen werd. Ik was uitgenodigd door een aantal Poolse rijders en wilde graag die kant op komen voor dit leuke avontuur. Samen met mijn opa vertrok ik op vrijdagmorgen richting Duitsland, waar ik hem achterliet bij kennissen tussen Berlijn en de Poolse grens, in Friedrichswalde, hier heeft opa in de 2e wereldoorlog gewerkt en heeft daar nog steeds goede contacten. Ik reed vervolgens verder richting Polen waar ik in tegenstelling tot eerder dit jaar tijdens het PIKC ook iets van het land zelf kon zien vooraleer ik mijn kartpak aantrok.

Op zaterdag zag ik voor het eerst de baan, een circuit van ongeveer een kleine minuut met uitdagende bochten en leuke Cairoli karts. ’s Avonds gingen we met een hele groep karters uit eten, daaronder ook wereldkampioen Mathias Grooten die ook meedeed en Siebert Verfaillie van het Belgische Kart Events, die voor besprekingen omtrent het KWC 2016 in Polen was en ook nog meedeed aan de race.

150816 szczecin r2

Op zondagmorgen deed ik in alle vroegte 2 trainingsheats (tussen 6 en 7 uur ’s ochtends) en daarna was het tijd voor de hotlap kwalificatie. Ik reed de race met een gelegenheidsteam, samen met de Polen Michal Ryndzionek en Jacek Krahl vormde ik Team South. Er werd gewerkt met een gemiddeld teamgewicht van 80 kg en er moesten 14 stints gereden worden (1 rijder kon geen 2 stints achter elkaar doen), hiervan gingen Michal en ik er 5 doen en Jacek 4. De kwalificatie moest op minimaal 80 kg gereden worden en ik pakte de 3e tijd, net voor Mathias die bij één van de favorieten reed (met Pawel Krezelok en Bartosz Malutko). De pole position was voor het andere topteam met Piotr Wolynka, Remigiusz Drzazga en Mikolaj Marczyk.

De stints waren dus vrij kort en alle 13 teams reden in 14 dezelfde karts, een heel leuk systeem en dit zorgde voor enorm veel spanning op de baan van start tot finish.

150816 szczecin podium

Ik had geen hoge verwachtingen aangezien ik mijn teamgenoten totaal niet kende, maar al snel bleek dat we weldegelijk konden strijden voor een podiumpositie. Onder een blakende zon zat de top 7 urenlang heel dicht bij elkaar, er waren ook een aantal sterke Duitse teams die ons het vuur aan de schenen legden. Uiteindelijk bleken de 2 eerder genoemde teams toch net iets te sterk, zij pakten op ons een rondje voorsprong en finishten op slechts 4 seconden van elkaar. Het team van organisator Remigiusz won de race, hoewel in de laatste stint de inhaalactie van Wolynka op Krezelok niet netjes was. Wij konden een aantal achtervolgende teams van ons af houden en een hele mooie 3e plek opstrijken, hier waren we dik tevreden mee! Het was leuk om weer eens op een heel andere kartbaan met andere karts en tegenstanders te racen, misschien nog niet het niveau van het PIKC, maar wel een fantastisch weekend met alle gezelligheid en gastvrijheid van de Polen erbij!

24 uur van Olen

The Dutch Value zeer sterk naar overwinning
Olen, 8/9 augustus 2015

150809 24h olen (4)

In het weekend van 8 en 9 augustus stond de 24 uur van Olen weer op het programma, een race die net even wat anders is dan alle andere races. Het weekend wordt traditiegetrouw gekenmerkt door een buitengewoon sportieve en gemoedelijke sfeer, een reglement dat geen 20 pagina’s lang is zoals bij andere 24 uurs race, maar slechts 2 enkelzijdige velletjes papier. Maar ook een race waarin de toppers zeker niet ontbreken, en waarin uithoudingsvermogen van de bovenste plank wordt vereist. Het indoor / outdoor parcours dat eigenlijk nog het meest weg heeft van een streetrace is zeer gevarieerd en veeleisend met verschillende ondergronden en ook de geduchte kombocht.

The Dutch Value stond ook ingeschreven, onder deze nieuwe naam wonnen Rico, Corné en ik laatst al de 8 uur van Olen, en nu werd ons team versterkt met Mats en Marcel, 2 vaste waarden in de 24 uur van Olen.

150809 24h olen (1)

Mats had enkele weken geleden in de kwalificatie een 1e startpositie, en daarmee het voorrecht om 24 uur met nummer 1 te rijden al gepakt. Op vrijdagavond reden we allemaal nog een heatje als training, en om 4 uur ’s middags op zaterdag zat ons startkanon Rico klaar voor het vertrek. In de warming up hadden we al gezien dat onze kart ietsje minder was, maar dat weerhield Rico er niet van om er met 100% inzet de race aan te vangen, precies de instelling die we dit weekend nodig hadden.

De concurrentie was niet mals, een topteam van DWT reed met wereldtoppers als Mathias Grooten, Kevin Lemmens, Filipe Viera en Amandio Costa Paz, een zeer sterke concurrent, en ook Traxxis is altijd goed voor de nodige strijd. Verder waren er ook veel andere Nederlandse teams aan de start, de sfeer was dus ouderwets goed.

150809 24h olen (5)

Er werd om de 3 uur van kart gewisseld, ze begonnen steeds bij de hoge nummers en zakten dan af naar nummer 1, wij waren steeds als laatste en dat zorgde ervoor dat Rico al bijna 4 uur aan het rijden was en toen het stuur aan mij overgaf, net voor de 1e wissel. We lagen op een half rondje achterstand van DWT die met Filipe een hele goede start hadden gepakt, samen met een sterk rijdende Bjorn van Traxxis hadden ze de leiding genomen, maar Rico deed in deze mindere kart al gelijk goede zaken. Voor mij was het heatje van gisteravond de eerste keer weer in een kart sinds het WK (totaal andere baan en karts), en dus moest ik wel even zoeken naar de goede lijnen, maar in de race kreeg ik al snel weer het vertrouwen en het goede gevoel. Ik kon snel inlopen op Mathias van DWT en hem na ongeveer anderhalf uur inhalen. Zo pakten we de leiding in de wedstrijd. Na de kartwissel reed ik nog even door, en met een half rondje voorsprong nam Marcel van mij het stuur over.

150809 24h olen (3)

Marcel had door zijn stage al een tijd geen grote wedstrijden meer gereden en moest dus ook even zoeken. In de training had hij zijn snelheid al weer laten zien, en gedurende zijn stint werd hij sneller en sneller. Het was inmiddels 12 uur ’s nachts geweest en dat betekende een spetterende vuurwerkshow. Ondertussen zaten wij als team non stop langs de baan om elkaar aan te moedigen en van informatie te voorzien, uitstekend teamwork. Nadat Marcel de leiding even af had moeten staan ging Mats in zijn 1e stint weer op jacht naar de koppositie, en dat lukte met een mooie inhaalactie op Dylan de Wolf die een korte stint reed in de nacht. Mats deed dit in een middelmatige kart en ook dit was dus een belangrijke stint. Toen was het tijd voor onze meest ervaren kracht, Corné had er even op moeten wachten maar diep in de nacht had hij weinig last van opstartproblemen. Nog voor het opkomen van de zon had hij de voorsprong al uitgebreid van een halve naar anderhalve ronde en hij ging onverstoorbaar door. Traxxis was in een strijd verwikkeld met enkele andere teams zoals Kwik & Flipke en het Bier team om de 3e plek, maar het uitzicht op de top 2 hadden ze wel verloren.

150809 24h olen (6)

Sommige rijders deden even een klein dutje vertrouwende op de verrichtingen van Corné die rond de volgende kartwissel nog eens veel tijd pakte. Ik maakte me weer klaar voor een tweede lange stint en nam vlak na de kartwissel van Corné over rond half 8 in de morgen. We hadden een prima kart en ik voelde me helemaal thuis op de baan, in een lekkere kart scherpte ik vele malen de snelste raceronde aan, deze bleef ook in ons bezit. In mindere karts maak je vaak het verschil tijdens 24 uurs races, maar we wisten ook dat als je een goede kart hebt, je er maximaal van moet profiteren. Dat deed ik, en met ruim 5 ronden voorsprong kon ik Marcel tijdens een supersnelle pitstop weer lanceren voor zijn 2e stint. Onze rijderswissels waren stuk voor stuk goed en hier wonnen we al zeker een halve ronde mee gedurende de hele race.

150809 24h olen podium

Er was nog een kleine 6 uur te gaan, en onze voorsprong was comfortabel. Desalniettemin wilden we niet verslappen. In de laatste stints reden Marcel, Rico, Corné en Mats vaak in dezelfde karts en dat zorgde voor een gezonde competitie binnen ons team. Wederom bleek dat onze tijden enorm dicht bij elkaar lagen, mooi om te zien. De laatste 2 karts waren niet de beste, en Kevin en Filipe zetten nog een eindsprint in voor DWT. Hierdoor verloren we nog 2 rondjes van de 5 en een half, maar dit was ruim binnen de marge. Het was genieten om dit weekend van de Dutch Value deel uit te maken, en na nog wat spetters vlak voor het einde van de race werden we op zondag om 4 uur als winnaar afgevlagd!! Voor ons allemaal had deze overwinning een eigen verhaal. Vorig jaar werden we 2e maar toen reed Corné met het winnende team mee. Voor Rico was het zijn allereerste 24 uurs overwinning en vast niet zijn laatste, voor Marcel zijn 2e, voor Mats de 3e! Voor mij was het ook de 3e in Olen in 4 jaar tijd, en de 6e in totaal, baas boven baas is Corné met 4 opeenvolgende overwinningen en al 7 zeges in totaal, maar voor ons allemaal voelde deze even goed!! We willen de organisatie graag bedanken en kijken alweer uit naar de volgende editie.