Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

Stoneman Arduenna Zilver

Ruben met fietsvrienden de Ardennen in
11-12 juni 2021

210612 stoneman arduenna 04

In het weekend van 11 en 12 juni 2021 ging ik samen met 6 fietsvrienden richting de Ardennen voor een fantastisch mountainbike avontuur. In 2017 had ik samen met mijn kart- en fietsmaat Jodey meegedaan aan de Stoneman Challenge, een georganiseerde toertocht over 1 van de 5 Stoneman MTB routes in Europa, namelijk de Stoneman Miriquidi in Duitsland en Tsjechië. Na 3 keer die route gedaan te hebben, ging de tocht in 2020 niet door vanwege Corona en ook in 2021 werd hij uitgesteld, dus namen we zelf het heft in handen en gingen we op pad op 1 van de andere Stoneman parcoursen, namelijk die in de Ardennen. Op zaterdagochtend vertrok ik samen met Jodey en 5 Belgische fietsvrienden voor weer een mooi avontuur. De eerste dag bestond uit een rit van zo’n 100 kilometer met daarbij bijna 3000 hoogtemeters, een hele opgave maar gelukkig hadden we wel erg lekker weer!

210612 stoneman arduenna 1

Mijn benen voelden vandaag erg goed, ik kon op de klimmetjes lekker naar boven knallen en het fietsen ging heerlijk. Iedere stempelpost gaf weer even voldoening na een stuk afzien, en wat was het parcours mooi. Qua hoogte zit je in de Ardennen iets lager dan in het Ertsgebergte, maar ook deze omgeving is fantastisch en de vele single tracks en onverharde afdalingen zijn echt super om als mountainbike liefhebber te doen. Daarbij komt ook dat de gehele route van bijna 180km perfect is uitgepijld en je dus geen GPS nodig hebt, dat is uniek aan de Stoneman met zo’n lang parcours. De eerste dag kwamen we allemaal goed door en dus lieten we de speciaalbiertjes ’s avonds smaken. De volgende dag vertrokken we weer vroeg en vandaag stond er nog zo’n 80km op de rol. Mijn benen voelden aanzienlijk zwaarder en ik kon goed merken dat ik gister met mijn krachten had gesmeten.

210612 stoneman arduenna 2

Op sommige stukken, bijvoorbeeld naar de Hoge Venen (het hoogste punt van heel België), moest ik flink op de tanden bijten om niet te moeten lossen bij de rest van de groep. Later op de dag toen het iets warmer werd kwam ik er wat beter in, maar ik was maar wat blij toen we de 8e en laatste stempelpost gehad hadden en onze zilveren Stoneman steen in ontvangst mochten nemen! Na 2x brons (Stoneman in 3 dagen) en 1x goud (Stoneman in 1 dag) was dit mijn eerste zilveren steen! Een echte aanrader voor wie niet zo ver weg wil maar toch heel veel kilometers aan mountainbike plezier wil beleven!

210612 stoneman arduenna 3