Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

500 ronden van Middelburg

500 ronden van IKM voor 8e keer prooi van Ruben
Middelburg, 6 september 2020

Na een lange zomerstop in verband met de Corona epidemie werd er op 6 september voor het eerst weer om de prijzen gestreden bij Indoor Karting Middelburg, de 500 ronden van Middelburg stond traditiegetrouw weer op het programma. Als voorbereiding op de hervatting van het ZIKK-seizoen deed ik samen met mijn Veersedam teamgenoten Mika en Marcel mee, ondersteund door onder meer Cuma, Dave en Peter langs de baan. De kwalificatie was een hotlap en hierin kwam ik enkele honderdsten tekort om de kersverse Pools kampioen Rico Haarbosch van pole position af te houden. Samen met Patrick Bakker reed hij voor Haarbosch en zij werden door de meeste mensen gezien als de favorieten vandaag. Ik kon Rico prima volgen en na een minuut of 10 haalde ik hem in, ik kon langzaam maar zeker wegrijden en bouwde daardoor gelijk een voorsprong van een kleine tien seconden op.

Als tweede ging Mika en we maakten een prima pitstop waarmee we een lekkere kart in handen kregen. Hier maakte Mika uitstekend gebruik van en kon daardoor nog een klein beetje tijd winnen op Patrick. Op de derde plaats was het Wouter Verbaarschot die samen met Mike Bartelen voor Klaver 4 reed. Ieder uur werd er van kart gewisseld en er was dit keer geen systeem met lampen waardoor de factor geluk een veel kleinere rol speelde en je met goed tactisch wisselen de kartjes grotendeels zelf in de hand had. Ook bij onze 2e wissel maakten we geen fouten en Marcel ging als 3e op weg. Hij reed een hele sterke stint en kon verder uitlopen op Rico, inmiddels ging onze voorsprong richting de halve ronde en ondanks dat we pas op de helft waren, waren we zeer content over het verloop van de wedstrijd. Marcel had al lang geen endurance races meer gereden maar dat was aan zijn stint niet te zijn, hij reed mooi constant en had geen last van vermoeidheid.

We moesten allemaal tweemaal de longcut nemen voor een korte pitstop, maar we bewaarden deze nog even voor het einde van de race. In de 4e stint mocht ik opnieuw rijden en ik had dezelfde kart als in de eerste stint. Hiermee kon ik honderdste voor honderdste weglopen bij Patrick en zo wonnen we weer een paar seconden in een uur tijd, het begon er steeds beter uit te zien. We wisselen Marcel en Mika om en ook in de 5e stint hadden we de bovenhand ten opzichte van de concurrentie, Rico reed zijn 3e stint en zou ook doorgaan voor de slotstint, maar hij zag het gat alleen maar groter worden. De laatste stint zou iets korter worden dan de anderen, want de 500e ronde brak al na zo'n 5 en een half uur aan. Mika had in de laatste stint een beduidend mindere kart, maar de voorsprong was inmiddels geruststellend. Rico wachtte heel lang met zijn laatste longcut en kwam daardoor zelfs met een mooie inhaalactie op Mika nog heel even op kop te liggen, maar enkele minuten voor finish loste hij zijn stop in en kwamen wij met zo'n 20 seconden weer aan de leiding. Een super overwinning, een tikkeltje onverwachts misschien zelfs, maar we lieten zien dat we nog even snel waren als bijvoorbeeld 11 jaar geleden, toen ik met Marcel samen de 500 ronden ook won. Een hele mooie teamprestatie! Voor mij persoonlijk was het mijn 8e overwinning in deze race, 14 jaar geleden won ik voor het eerst, wat een poos geleden!

200906 500 ronden middelburg