Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 2

Veersedam neemt het heft in handen
Middelburg, 10 oktober 2016

Op maandag 10 oktober was race 2 van het ZIKK seizoen bij Indoor Karting Middelburg, voor het eerst dit seizoen gingen we weer tegen de richting in rijden. Marcel was er gelukkig weer bij en hij mocht gelijk kwalificeren. Dit deed hij uitstekend want met het vallen van de vlag wist hij in de 3e en laatste kwalificatiesessie van 5 minuten de snelste tijd te pakken en daarmee een waardevol extra puntje! Klaver 4 stond achter ons met Wouter en die ging in de eerste ronde meteen in de aanval en pakte de leiding. Haarbosch had een lastige 1e stint, zij waren in het middenveld verzeild geraakt na een moeilijke kwalificatie, maar Lorenzo vocht wel weer zijn weg naar voren. Als 2e ging Mika bij ons rijden, we namen een gokje door vroeg te wisselen, niet heel gebruikelijk voor ons en achteraf gezien ook niet direct een meesterzet. Mika had een matige kart maar kon wel fatsoenlijke tijden rijden. De tijden zakken in Middelburg altijd wat na de 1e stint en dat was ook nu het geval, Marcel had de snelste raceronde in handen met 42.8 en die tijd kon op dit moment van de race niemand verbreken. Danny reed voor Haarbosch als 2e en door de erestraffen was de stand weer flink door elkaar geschud. Zo lag De Looff nu op kop en Tim Leloux reed daar als 2e een keurige stint. Mika verloor wat terrein op Patrick van Klaver 4, maar Patrick bleef rondenlang vasthangen achter ons en zo bleef de schade heel beperkt.

Mika deed het briljant want hij vertraagde eigenlijk totaal niet, maar kon toch de deur dichthouden. In de 3e stint mocht ik aantreden en ik had een prima kart. Mijn stint was goed maar zeker niet briljant, vooral op constantheid kon ik wel wat terugwinnen op Eliano die ook sterk reed voor De Looff. Ze hadden inmiddels een voorsprong van zo’n 15 seconden maar die liep langzaam terug. Achter ons zaten ’t Begin Domburg en Klaver 4 die eigenlijk langzaam terugvielen. Rico kon voor Haarbosch ook niet veel potten breken en het was eigenlijk vooral Danny van Auto Sturm die knap naar voren kwam in een ijzersterke stint. Met Mats de Jong als 4e rijder leek De Looff op rozen te zitten voor de overwinning, ware het niet dat hun gaskabel het begaf en ze opeens een bijna zekere overwinning door hun vingers zagen glippen. De toeter ging af maar, net als bij ons in de vorige race, Eliano mocht niet terugrijden naar zijn positie en dus lag hij opeens 5 seconden achter mij in plaats van 10 seconden voor, erg zonde voor hun. Ik maakte optimaal gebruik van de toeter door enkele seconden te winnen, je hebt 6 seconden om stil te staan en pas na een seconde of 3/4 ging ik vol in de ankers. Mike van Klaver 4 nam nog meer risico en dat kwam hem duur te staan, hij kreeg even later de zwarte vlag en dit wierp Klaver 4 helemaal terug in de stand.

De laatste stint werd een hele spannende, Leroy ging bij ons rijden en wist dat Mats achter hem op hem aan het jagen was. Het gevaar kwam echter niet van Mats die een zeer matige kart had getroffen, maar van Auto Sturm want Joris was in aantocht. Met hele snelle rondetijden reed hij nog een groot gat dicht en de spanning steeg. Haarbosch moest het vandaag doen zonder podium plek, de kans dus voor ons om zaken te doen voor het klassement. Dit lukte optimaal, want Leroy ging met de ronde harder rijden en kon genoeg afstand houden om een aantal seconden over te houden aan de meet! De snelste ronde van Marcel was ook onaangetast gebleven en zo namen wij de volle bak mee naar huis!! Een topresultaat al moet gezegd worden dat De Looff vandaag zeker meer had verdiend, zij eindigden gelukkig nog wel op het podium, net als Auto Sturm (die 2e werden) een sterk team waar de gevestigde orde voor dit seizoen rekening mee dient te houden in de strijd om de top 3.

161010 zikk race 2