Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 1

Veersedam-Kastaci van start met P3
Middelburg, 15 september 2015

Op maandag 14 september ging het ZIKK seizoen 2015/2016 van start met race 1 van 13. In goed overleg hebben we met het team besloten dat we dit seizoen toch van start gaan, gelukkig maar want ik had er enorm veel zin in!! Onder teamnaam Veersedam Kastaci begonnen we aan een nieuwe seizoen met dezelfde 5 rijders als vorig jaar, Leroy, Cuma, Marcel, Dave en ik, en uiteraard met niemand anders dan Peter als coach. Marcel nam de 1e kwalificatie voor zijn rekening, en hij pakte in 1 ronde meteen pole position en dus een extra puntje. In de eerste stint zaten de tijden ongelooflijk dicht bij elkaar en werd er gestreden voor iedere meter. Jacco van ’t Begin Domburg pakte helemaal aan het einde van de 1e stint verrassend de leiding in de race van ons af, en ook Mike van Klaver 4 en Lorenzo van Snap On gingen goed mee.

2015-9-14 ZIKK

Dave ging bij ons als 2e en zat al snel in een constant ritme. We verloren wel tijd op Klaver 4, Wouter had een hele lekkere kart en maakte daar gretig gebruik van door de snelste ronde neer te zetten op 42.0 en zo’n 17 seconden weg te lopen. Dave kon wel een fractie wegrijden van Snap On en ’t Begin Domburg met respectievelijk Annelien en Mika aan het stuur. Na een uur kon ik instappen en ik begon langzaam in te lopen op Patrick van Klaver 4. Ondertussen zat Selina achter mij op plek 3 en kwam Auto Sturm langzaam naar plek 4 opzetten met sterke stints van Joris en Mike. Wij wisselden met nog een klein half uur te gaan voor het laatst, het licht sprong net op tijd op groen en ik kon ternauwernood binnenrijden zonder stil te staan. Net bekomen van de ‘schrik’ zat Ivo ons alweer op de hielen, hij probeerde met het nemen van een shortcut de 2e plek af te pakken.

Cuma werd even uit balans gebracht door een licht tikje van Ivo en een ronde later kwamen we naast Ivo zelf de short cut uit, we konden hem niet meer houden en zo ging Snap On er vandoor met plek 2. Klaver 4 kwam met Mellanie als laatste rijder niet meer in het bereik van de rest, zij pakten vandaag de meeste punten. Over 2 weken is alweer de volgende wedstrijd, dan zullen we in de tegengestelde richting rijden en zal Leroy er voor ons ook weer bij zijn.