Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 9

Veersedam knokt zich naar belangrijke overwinning
Middelburg, 20 maart 2017

Op maandag 20 maart was de 9e race van het ZIKK seizoen 2016/2017 in normale rijrichting. De kwalificatie was vandaag een hotlap kwalificatie en Marcel was er weer eens bij en ging de kwalificatie rijden. De eerste kart bleek niet geweldig, we stonden op de 3e plek en onze belangrijkste concurrent Haarbosch racing stond met Lorenzo op pole position. Lorenzo reed een ijzersterke 1e stint en maakte gelijk veel goed van de 30 seconden erestraf die ze aan het eind van de 1e stint zouden moeten incasseren. Marcel reed ook een sterke stint en haalde eruit was erin zat, ook al verloren we best een stukje of Haarbosch. Dave reed bij ons als 2e en ondanks enkele races aanwezigheid en wat minder meters op de nieuwe baan dan de meeste anderen, stond hij er meteen weer. Hij reed een hele goede stint en was constant 1 van de snelste rijders op de baan. Door onze erestraf van 10 seconden reden we op plek 5 en Dave kon naar Klaver 4 toe rijden en die meteen inhalen met een schitterende actie.

Het veld lag nog redelijk dicht bij elkaar en de 2e kartwissel zou erg belangrijk worden. Omdat onze positie op de baan niet heel erg gunstig was besloten we om onze longcut te nemen (korte pitstop). Dit pakte heel goed uit, want daardoor lagen we goed gepositioneerd voor de 2e kartwissel en konden we als één van de laatste teams wisselen en een goede kart pakken. Ik ging als 3e en kon meteen de druk opvoeren bij Old Boys en even later ook ’t Begin Domburg inhalen. Mike Sturm van Auto Sturm kwam mij in het begin voorbij voor plek 2, maar ik kon hem snel weer terug inhalen en zo lagen we op de 2e plek in de wedstrijd. Ik reed goede tijden en kon flink inlopen op Rico die aan kop reed. Zij namen ook hun longcut om ons op te vangen en zo kwam ik vlak achter Rico te rijden. We besloten niet af te wachten en meteen toen de pits open ging te wisselen, we hadden namelijk Mika nog achter de hand en er stonden 2 goede karts in de pits. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken kwam Rico niet een ronde later binnen maar bleef doorrijden, daarmee namen ze een groot risico, want de andere teams gingen er met de goede karts vandoor. Mika en Rico reden gelijke tijden en dus kwam Selina als laatste rijder van Haarbosch weer net voor ons de baan op.

zikk race 9 uitslag

Haarbosch was lang doorgereden en had nu echter niet zo’n goed kartje, dit bood mogelijkheden voor ons om de wedstrijd alsnog te winnen. Selina ging extreem in de verdediging waarbij de rondetijden snel opliepen tot wel 3 seconden langzamer!! Dit zorgde ervoor dat Klaver 4 met Wouter en Auto Sturm met Dennie snel naderden. Mika wilde niet afwachten tot er andere teams aansloten en wist zowaar een gaatje te vinden. Een super belangrijke inhaalactie voor ons want dit leverde ons zo goed als zeker de overwinning op. Mika kon gelijk wegrijden van de rest en de laatste 10 minuten zal hebben gevoeld als 1 grote ereronde. Ondertussen ging de strijd om plek 2 door want ook Wouter wist zich voorbij Selina te werken. Ook Dennie was aangesloten en ook hij ging Haarbosch voorbij, echter Selina herpakte zich en kon de laatste plek op het podium nog veiligstellen. Een spannende ontknoping en met deze overwinning en nog 4 races te gaan hebben we nu weer wat marge van 18 punten in het klassement opgebouwd, we zullen echter op onze hoede moeten blijven, te beginnen bij de volgende race over 3 weken!