Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 1

Veersedam ondanks pech op podium
Middelburg, 26 september 2016

Het nieuwe seizoen Zeeuws Indoor Kart Kampioenschap ging van start op maandagavond 26 september 2016, alweer mijn 14e seizoen, de tijd vliegt voorbij! Uiteraard deed ik ook dit jaar weer mee met mijn vertrouwde Veersedam/Kastaci en we hebben dit jaar een nieuwe aanwinst aan het team kunnen toevoegen, Mika Mathia uit Serooskerke! We waren, helaas op Marcel die aan het werk was na, met het voltallige team aanwezig. Dit jaar weinig grote veranderingen in de regels, ware het niet dat de communicatie via porto of headset verbannen is en het minimumgewicht 5kg omhoog gaat naar 85kg. Mika mocht gelijk het seizoen aftrappen met de hotlap kwalificatie. Deze werd niet in 1 kart gedaan maar iedereen had gewoon zijn eigen kartje. We kwalificeerden op de 4e plek, terwijl Rico de pole position opeiste voor Haarbosch Racing. Daar tussenin stonden Tim Leloux voor De Looff en Mike Sturm van Auto Sturm. In de eerste bocht haalde Mika meteen Mike in met een gewaagde actie die gewoon werd goedgekeurd, en Mike Bartelen glipte mee voor Klaver 4 en ging eventjes verdedigen. Zo was de top 3 meteen los en dat was lekker, Rico en Tim sloegen wel een gaatje en wisselden de koppositie 2 keer af.

IMG_2097

Rico reed uiteindelijk een seconde of 2 weg van Tim, terwijl Tim wel de snelste raceronde zette op 42,58. Mika moest weer een seconde of 5 toegeven op Tim. Dave maakte zich klaar om als 2e te gaan, en helaas sloeg na een aantal ronden het noodlot toe, er brak een wiel af en pas na een seconde of 10-15 werd de toeter aangezet om de race te stoppen. We kregen weliswaar een andere kart, maar lagen opeens geen 3e maar 6e op meer dan 20 seconden van P2, dit kwam ons heel duur te staan en ondertussen profiteerde Haarbosch die tijdens het afgaan van de toeter in de pits stonden. Ze werden later in de race nog wel even tegen gehouden, maar waren vanaf dat moment eigenlijk gevlogen. Wij kregen een niet al te lekkere kart terug en dus was het lastig om direct veel in te lopen en dus besloten we te gaan voor een vroege wissel. Dit pakte niet verkeerd uit want ik kon in een prima kart stappen voor een hele lange stint.

IMG_2095

We liepen direct in op alle andere teams en door constant te rijden kon ik de mannen en dames voor ons snel binnenhengelen. Eerst ’t Begin Domburg, toen Auto Sturm, De Looff en daarna Klaver 4, jammer genoeg kwam ik tot 42.62 wat wel heel lekker was in de 3e stint maar niet genoeg voor de snelste ronde. Leroy stond klaar voor de laatste stint en dit keer wisselden we als laatste. Wouter was voor Klaver 4 al even bezig en was heel goed onderweg, hij vormde nog zeker een bedreiging voor ons want wij hadden een beetje pech met de kart die we lootten en bovendien hadden we ook nog een shortcut. Maar Wouter had deze shortcut niet nodig, hij kwam er snel langs en stelde zo de 2e plek veilig, voor ons restte een 3e plek, gezien de omstandigheden zeker niet slecht en dus konden we hier ook wel mee leven als start van dit nieuwe seizoen. Volgende race zullen we direct weer moeten scoren met minder strafseconden, want Haarbosch Racing pakte vandaag veel punten in een hele strakke race! De kop is er weer af en over 2 weken gaan we alweer verder in omgekeerde richting!