Ruben Boutens

Once something is a passion, the motivation is there...

ZIKK race 3

Veersedam houdt het hoofd koel in knotsgekke race
Middelburg, 31 oktober 2016

Op maandag 31 oktober was race 3 van het seizoen 2016/2017 bij Indoor Karting Middelburg. Wij hadden vandaag een erestraf van maar liefst 30 seconden naar aanleiding van onze overwinning van vorige race. Aangezien zowel Klaver 4 als Haarbosch geen tijdstraf hadden, wisten we dat we deze alle zeilen bij zouden moeten zetten om überhaupt het podium te kunnen halen. Mika deed voor de 2e keer dit seizoen de kwalificatie van dit keer 10 minuten. De baan was op 2 punten marginaal aangepast, dit mocht eigenlijk geen naam hebben. Mika kwalificeerde zich op een 4e plek, het ging moeizaam maar Haarbosch stond zelfs nog achter ons. Met deze kart moesten we ook de 1e stint zien te volbrengen, en dus lag de focus al snel op de 1e kartwissel die zoals altijd heel belangrijk is. Dave maakte zich klaar voor de 2e stint en Mika handhaafde zich netjes in de middenmoot. Aan kop was Eliano ontketend, hij reed super tijden voor De Looff en alleen Mellanie kon voor Klaver 4 enigszins in de buurt blijven, ook Frits reed voor Old Boys op een mooie 3e plek.

De kartwissel ging goed, we konden Dave in een lekker kartje zetten en die hadden we ook wel nodig om nog wat op te kunnen klimmen. Voor 2 teams ging het echter wat minder goed, zowel Auto Sturm als De Looff liepen namelijk tegen een zwarte vlag aan. Dit waren juist 2 belangrijke concurrenten voor ons deze race, want stiekem gingen we er vanuit dat zowel Klaver 4 als Haarbosch een brug te ver waren, ze lagen bijna een rondje voor op ons. Auto Sturm was over de gele lijn gegaan terwijl De Looff helaas te laat wisselde, weg goede stint van Eliano. Dave reed samen met Rico van team Haarbosch de snelste rondetijden op de baan en zo konden we wat inlopen op de nummer 5 voor ons, Team Zonder Naam. Dave kon deze mannen nog inhalen en zo werd ik als 3e gelanceerd op P5. De verschillen waren vrij groot naar de top 4 voor ons, maar ik begon toch langzaam maar zeker aan een inhaalslag en reed een lekkere stint. De kart remde nauwelijks maar de motor was goed en zo kon ik er toch snelle tijden uithalen.

Als laatste hadden wij nog Marcel achter de hand, dat was super en de situatie voor ons op de baan ontwikkelde zich zeer merkwaardig. Lorenzo reed voor Haarbosch, haalde Old Boys in en nam vervolgens diezelfde ronde nog hun shortcut. Voor ons onbegrijpelijk want hierdoor kwamen ze achter Klaver 4 met Wouter, en moesten ze hun niet 1 maar 2 keer inhalen, want Klaver 4 had hun shortcut nog niet gebruikt. Uiteraard ging Wouter vol in de verdediging, en dit bood voor Old Boys weer de kans om te profiteren. Lorenzo probeerde van alles en manoeuvreerde zich met een riskante actie langs Wouter. De wedstrijdleiding vond dit geen goede actie want al snel werd de oranje vlag gepakt, wat de wedstrijdleiding echter niet door had was dat Klaver 4 meteen diezelfde ronde nog een shortcut nam en daardoor weer voor Haarbosch kwam te liggen. Jan-Willem was, zo hoorden we na de race, in de veronderstelling dat Lorenzo zijn plek had teruggegeven en besloot daarop verder geen actie meer te ondernemen, tot grote onvrede van Klaver 4. Omdat Wouter niet veel later opnieuw de deur dichtgooide begon er bij ons zelfs hoop te gloren op meer.

161031 zikk 3

Marcel reed goede tijden en naderde heel snel de top 4. Old Boys was slim en zette de shortcut op het goede moment in, zij namen de leiding over. Niet veel later sloot Marcel bijna aan en doken ook wij door de shortcut, net op het moment dat het tussen Klaver 4 en Haarbosch opnieuw helemaal mis ging. Lorenzo probeerde zich er opnieuw langs te wurmen, tikte Wouter rond en werd vervolgens getrakteerd op een zwarte vlag! Zo viel Haarbosch helemaal weg en moest Klaver 4 opeens ’t Begin Domburg van het lijf zien te houden voor P3. Plek 3, want Marcel was door de shortcut gevlogen en reed opeens op een 2e plek, en met nog 10 minuten te gaan was het gat naar de leider in de race, Mika Hoorweg, slechts een kleine 2 seconden! Met alle moeite kon hij aansluiten en zelfs de beslissende aanval plaatsen. De knotsgekke ontknoping eindigde voor ons in grote vreugde, we pakten onze 2e overwinning op rij en slaan hiermee een belangrijke slag in het klassement.